bugün

ali baba ve 7 cüceler

-Spoiler yok-

Aşağıdaki soruları gündeme getirmiş Cem Yılmaz filmi.

1- Filmde bir çok hata var. Bu hatalar komiklik olsun diye yapıldıysa hiç komik değildi. O hataları fark ettiğim esnada salonda kimse gülmüyordu. Gerçekten hata ise Karavansız karavan seyahati bir hiç kalır bunların yanında.

2- Cem Yılmaz her filminde 2 rol oynamak zorunda mı?

3- Cem Yılmazın dram oyunculuğu komedi oyunculuğundan çok çok daha iyi. Dramda oynadığı karaktere bürünüyorken komedi filmlerinde "Halıcı Arif" rolünden neden bir türlü çıkamıyor?

4- Neden Cem Yılmaz filmlerinde başrol kadın oyuncular 2. 3. yardımcı erkek oyuncu kadar baskın olmuyor? Koca film de "Şenay kaçın gidin burdan" cümlesini 7-8 kere tekrar etmek dışında cümle kurmadı kız.

5- Cem Yılmazın "Pek Yakında" filmi standart film süresinden uzun olması nedeniyle eleştrilmişti. "Hikayede Kurgu derinliği yoktu, oyuncuların kişisel performansları bir yere kadar toparladı işi ama genel çerçevede seyirci hikayeden sıkıldı." yorumları gelmiş olmasına rağmen neden bu filmde de aynı hatayı yaptı? Zafer Algöz ortaya çıkana kadar salon uydu resmen. Cem Yılmaz eleştri kaldıramıyor mu?

--spoiler--

ilber'in ölüm sahnesi o kadar gereksiz bir anda geldi ki 3 kişi gitmiştik salona 3'ümüzde ölmediğini anladık. Çok yavan ne olacağı çok belli olan bir filmdi.

Filmin bütçesini bilmiyorum fakat daha düşük bütçeye türkiyede daha yoğun aksiyon sahneleri olan veya daha komik bir film çekilebilirdi.

--spoiler--