bugün

türban

Toplumuzda kadının yerinin oldukça zayıfladığı bir zamanda yaşıyorız. Kadın ekonomik ve sosyal olarak daha fazla sömürülmekte. Sigortasız, yarı zamanlı işlerde, daha az ücretle çalışmktadır. ilköğretimden üniversiye kadar olan eğitim süreçlerinden daha az faydalanmakta ve okuma yazma bilmeyenler içinde kadınlar daha da fazla sayıdadır.

Kadının ülkedaki durumuna daha bir çok örnek verilebilir. Durum bu kadar kötüyken, iktidar kadının şaçıyla uğraşmasının tek nedeni var oda yaklaşan seçimlerde bunu koz olarak kullanıp tabanından oy toplamak niyetindedir. Bunu da o kadar güzel süsleyip güzel bir paket haline getiyorlar. Paketin adı da hazır özgürlük.
Bu arada hem üniversiteleri hem de toplumu laik şeriatçı ekseninde yeniden kutuplaştırıyorlar.
Kadınların özgürlüklerini isteyen bir iktidar olsaydı ortada oncelikle sınıfsal, cinsel, ve fikri anlamda kadınlara özgürlük tanınırdı.. Varmı böyle bir çalışması iktirarın yok. Peki neden bu kadar yaygara.

Benim için türbanlı girmeleri yada girmemeleri sorun değil, buradaki önemli olan konu kadının saçı değil toplumsal etkinliği ve özgürlüğü örtülmemelidir.