bugün

srebrenica

sırbistan, uluslararası adalet divanı tarafından gün itibariyle soykırım suçundan aklandı ve bosna'nın tazminat talebi reddedildi. verilen karar maddeleri şöyle:

-Mevcut uluslararası hukuka göre, sorumluğu bulunan kişi ve kurumlarıyla Sırbistan soykırım yapmamıştır.

-Sırbistan, soykırım işlemek için plan yapmamış, soykırım eylemini kışkırtmamıştır.

-Sırbistan, BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırma Sözleşmesine göre yükümlülüklerini ihlal ederek, soykırıma iştirak etmemiştir.

-1995 temmuzunda Srebrenitza'da meydana gelen soykırım konusunda, Sırbistan BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırma Sözleşmesine göre soykırımı önleme yükümlülüğünü ihlal etmiştir.

-Sırbistan, Ratko Mladiç'in soykırım ve soykırıma iştirak suçlamaları nedeniyle yargılanacağı eski Yugoslavya için kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesine teslim edilmemesi ve mahkemeyle tam bir işbirliği yapmaması nedeniyle BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırma Sözleşmesine göre yükümlülüklerini ihlal etmiştir.

-Sırbistan, eski Yugoslavya için kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesine soykırım ve başka suçlarla itham edilen kişilerin teslimi ve mahkemeyle tam bir işbirliği konularında yükümlülüklerini yerine getirecek acil tedbirler almalıdır.

-Davada mali tazminat uygun bulunmamıştır.

kaynak: http://www.milliyet.com.t...07/02/26/son/sondun28.asp
güncel Önemli Başlıklar