bugün
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması12
- 15 ağustos 2026 gençlerbirliği fenerbahçe maçı16
- g i l d e d l i l y19
- sarhoşken yapılmış en aptalca şey13
- kadın olmanın avantajları16
- askerde 200 metre atışı yapmak15
- hayatın kuralları9
- nervio23
- yaşamak istenilen şeyler10
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler15
- sözlükteki fenerbahçeliler8
- dil dalak beyin böbrek yiyen kız3
- fotoğraflarda bir türlü gülemeyen insan6
- kadın sürücü görünce yapılması gerekenler11
- erkeğe ihtiyacım yok diyen kadın2
- günün şiiri2
- geceye bir şarkı bırak10
- okan buruk13
- türkiye'ye geldim11
- penisi seks objesi olarak görmek7
- fenerbahçe7
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- hiçbir hobisi olmayan düz insan5
- fırçaya takılıp gelen tuvalet deliği kapağı4
- kankadan sevgili olur mu5
- bir bayan yazarın erkek yazarla kavga etmesi10
- kurtar bizi müsavat16
- her şeyi açıklayan en kısa cümle8
- ismail kartal4
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı25
- friedrich hegel la bi cay icek7
- bir yazar entry ni beğenmedi4
- hangi manifest kızı ile sevişmek isterdin5
- kürtsüz türkiye4
- zengin olunca yapacaklarınız3
- gençlerbirliği4
- alkolsüz sosyalleşmede zorlanmak4
- sözlükte kafa açıcı başlık olmaması9
- galatasaray'ın fenerbahçe'yi yine altına alması3
- alevi kızların alev alev yanması13
- sözlükteki fanatik fenerlilere giren kazık3
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- aldığınız en büyük risk3
- trans kadın çekiciliği5
- anın görüntüsü30
- arkadaşlar ben drama queen miyim4
- düşük zeka belirtisi2
- yaşamak istenilen şehir2
- devran dönecek8
- sevişirken mastürbasyon yaptığını hayal etmek4
sevdiği entry'ler
Sadece aptal olmadığınızı gösterir. tahammülsüz olup zeki olan birini görmedim.
Şimdi aykolikçiğim her bilgi kafa açıcı bilgi demek değildir.
Kafa açıcı bilginin derinlikli olması gerekir. Üstünkörü, yüzeysel bilgiler elbette ki her insan verebilir. Okur, araştırır ve o konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bilgi başlığında konu hakkında yazar.
Ancak kafa açmak çok bambaşka bir mesele. Bir insanın her konuyu tüm ayrıntılarıyla bilmesi, özümsemesi ve karşı tarafın ufkunu açabileceği şekilde aktarması mümkün değil.
Yüzeysel bilgiden bahsetmiyoruz.
Kafa açıcı bilginin derinlikli olması gerekir. Üstünkörü, yüzeysel bilgiler elbette ki her insan verebilir. Okur, araştırır ve o konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bilgi başlığında konu hakkında yazar.
Ancak kafa açmak çok bambaşka bir mesele. Bir insanın her konuyu tüm ayrıntılarıyla bilmesi, özümsemesi ve karşı tarafın ufkunu açabileceği şekilde aktarması mümkün değil.
Yüzeysel bilgiden bahsetmiyoruz.
Dünya bu üçüyle yönetilir dedi ziver'in kahvesinde deli muhittin.
Bu sözlük insana bildiğini de unutturur.
otizm yelpazesindeki bir sendrom. tipik olarak otistik çocuklarda görülen sosyal ilişki ve iletişim sorunlarının yanı sıra dar bir ilgi alanı görülür. Çok sınırlı konularda ve dar çerçeveli alanlarda derin bilgilere sahiptirler.
Duygusal hayatında hep akılcı ve heyecansız yorumlamalara sahiptir.bu kişilerde davranış sorunları görülebilir, jest, mimik ve vücut dilini kullanmada sorunları vardır.
en ünlü örnekleri için;
(bkz: sokrates)
(bkz: albert einstein)
(bkz: charles darwin)
(bkz: michael fitzgerald)
(bkz: william butler yeast)
ayrıca (bkz: rain man)
Duygusal hayatında hep akılcı ve heyecansız yorumlamalara sahiptir.bu kişilerde davranış sorunları görülebilir, jest, mimik ve vücut dilini kullanmada sorunları vardır.
en ünlü örnekleri için;
(bkz: sokrates)
(bkz: albert einstein)
(bkz: charles darwin)
(bkz: michael fitzgerald)
(bkz: william butler yeast)
ayrıca (bkz: rain man)
z kuşağını yetiştirende y kuşağı. yorum yaparken bunu da göz önünde bulundurun.
Babama demiş. Babam bana mı diyorsun dedi. Burada senden başka yakışıklı var mı dedi?
Bana bakıp kendine bodyguard tutmuşsun dedi.
Bana bakıp kendine bodyguard tutmuşsun dedi.
iç sesimle kavga ederken Kendimle aramdaki meseleleri büyütmemek için neyse diyip konuyu kapatmak. Bazı insanların iç monologu yokmuş herkesin zihninde sessizlik oldugunu ve konuşma halinin metafor oldugunu sanırlarmış ilginç.
Mesela benim Zihnimde aynı anda birbirine zıt fikirleri savunan birkaç ben var. Biri bir şeyi düşünmem gerektiğini, diğeri bunu düşünmemem gerektiğini, üçüncüsü de ikisini de düşünmemin ne kadar gereksiz oldugunu falan düşünüyor. Sonra dördüncü ben çıkıp neyse banane aman ya diyor. Hangi beni sahipleneceksem ona uygun modda müzik dinleyip, koalisyonu o benden yana kullanmaları icin diğerlerini ikna ediyorum gibi gibi chdjrkt.
Mesela benim Zihnimde aynı anda birbirine zıt fikirleri savunan birkaç ben var. Biri bir şeyi düşünmem gerektiğini, diğeri bunu düşünmemem gerektiğini, üçüncüsü de ikisini de düşünmemin ne kadar gereksiz oldugunu falan düşünüyor. Sonra dördüncü ben çıkıp neyse banane aman ya diyor. Hangi beni sahipleneceksem ona uygun modda müzik dinleyip, koalisyonu o benden yana kullanmaları icin diğerlerini ikna ediyorum gibi gibi chdjrkt.
henüz kaybetmediklerimizin, çoktan kaybettiklerimizden fazla olmasıdır belki de.
tşkler yine de.
tşkler yine de.
Erkek osbir çekmeyi akıl yürüterek öğrenmez; genetik kodlarına kazınmış doğuştan gelen refleksler ile asılır.
Çocuklar sorry ama sağ koltuk prensesi olarak tatile gidiyorum yine. Nispet değil yanlış anlamayın.
görsel
görsel
Otobüse binmeden yemek ye dedi. Aç değilim dedim ısrar etti yok dedim. Koltuğa oturduğum gibi midem kazınmaya başladı mk. Kadın beni benden iyi tanıyor ya.
Yok engellisin diye değil, senin çükünden bize ne olmasından
istersen kes at, bize ne
istersen kes at, bize ne
Aykolik kardeşimle kimse dalga geçemez.
O kendiyle barışık.
O kendiyle barışık.
madde kendi kendine var olamıyorsa ve bir yaratıcıya ihtiyaç duyuyorsa, o yaratıcı nasıl var oluyor ve varlığını nasıl sürdürüyor? eğer yaratıcı için ''onun varlığı kendindendir'' denilebiliyorsa, aynı mantık neden evren veya madde için geçerli olmuyor? eğer kural her şeyin bir nedeni ya da yaratanı olmalıdır ise, bu kuralı yaratan veya her şeyi başlatan gücün kendisi neden bu kuralın dışında tutuluyor? eğer yaratıcı için istisna tanınıp ''onun varlığı kendindendir'' denilebiliyorsa, o zaman aynı ayrıcalık neden evrenin ya da maddenin kendisine tanınmıyor?
yaratıcı zorunlu varlıktır demek bunu kanıtlamaz, sadece varsayar. al sana nedensel boşlukları yaratıcıyla doldurmanın sonsuz döngüsü. sorgulaması bedava, ayrıcalık yaratacaksanız altını sağlam doldurun derler adama.
(bkz: sorgula beybisi açılırsın)
yaratıcı zorunlu varlıktır demek bunu kanıtlamaz, sadece varsayar. al sana nedensel boşlukları yaratıcıyla doldurmanın sonsuz döngüsü. sorgulaması bedava, ayrıcalık yaratacaksanız altını sağlam doldurun derler adama.
(bkz: sorgula beybisi açılırsın)
bu bir tanımdır. böyle tanımlarsak bunu böyle tercih etmiş oluruz. o halde bilinçaltına inen giden sürülen yada süpürülen şeyler, yani "Buraya attığım her şey sonsuza kadar aynı kalacak, ben onlarla hiç yüzleşmek zorunda kalmayacağım." Bu bir korkaklık konforudur. fakat, dışarıdan istemsiz bir elektrik kesintisi (büyük bir kriz, bir kayıp veya hastalık) o fişi çektiğinde, hazırlıksız yakalanır. O donmuş gerçekler birden eriyip önüne döküldüğünde insan zihnen ve ruhen darmadağın olur. etler bozulur ve kokar.
bunun yerine bilinçaltı bir mahzendir diyebiliriz. bu çok daha doğru bir tanımlama olur. neden? çünkü insan mahzenden kaçamaz. yazın oraya attığı kırkağaç kavununu kışın yemesi gerektiği gerçeğini bilir. zamanını geçiremez. yani noldu şimdi? mahzene indi. gerçekle yüzleşti. gereğini yaptı. noldu peki? bilinçaltını temizledi. derledi. düzenledi. topladı. istifledi. süpürdü. hazır ve kullanılabilir hale getirdi. ondan kurulmak için onu ebediyyen terketmeye kalkmadı. aynı şekilde bu insanın başına gelen kötü olaylar için de geçerli. çünkü bunun yansımasının yaşandığı olaylarda kişi bunu yaparsa o korkuyu aşar. eğer yapmazsa o korkuyla ömrü billah yaşar. bu konuda profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacak. bundan kaçmayacak. iyileşmek istiyorsa. evet.
bunun yerine bilinçaltı bir mahzendir diyebiliriz. bu çok daha doğru bir tanımlama olur. neden? çünkü insan mahzenden kaçamaz. yazın oraya attığı kırkağaç kavununu kışın yemesi gerektiği gerçeğini bilir. zamanını geçiremez. yani noldu şimdi? mahzene indi. gerçekle yüzleşti. gereğini yaptı. noldu peki? bilinçaltını temizledi. derledi. düzenledi. topladı. istifledi. süpürdü. hazır ve kullanılabilir hale getirdi. ondan kurulmak için onu ebediyyen terketmeye kalkmadı. aynı şekilde bu insanın başına gelen kötü olaylar için de geçerli. çünkü bunun yansımasının yaşandığı olaylarda kişi bunu yaparsa o korkuyu aşar. eğer yapmazsa o korkuyla ömrü billah yaşar. bu konuda profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacak. bundan kaçmayacak. iyileşmek istiyorsa. evet.
neden hesap gizlenir anlaşılmaz.
allah'ın kuru fasulyeleri kendilerini nimet sanıyor.
evinde televizyon ve bilgisaray, cebinde telefon hatta arabanda olan kamerasından sürüş destek araç kullanım donanım yazılımları, sosyal medya hesapları, iletişim adresleri, sokaklarda cadde ve avm mağazalarda vb cctv görüntü sistemleri vb ses görüntü olarak her anınız kayıt altında.
neyi neyden gizliyorsunuz da sikindirik bir sözlük hesabınızı gizli yapıyorsunuz. süper zekalılar.
herhalde aşağılık kompleksi.
allah'ın kuru fasulyeleri kendilerini nimet sanıyor.
evinde televizyon ve bilgisaray, cebinde telefon hatta arabanda olan kamerasından sürüş destek araç kullanım donanım yazılımları, sosyal medya hesapları, iletişim adresleri, sokaklarda cadde ve avm mağazalarda vb cctv görüntü sistemleri vb ses görüntü olarak her anınız kayıt altında.
neyi neyden gizliyorsunuz da sikindirik bir sözlük hesabınızı gizli yapıyorsunuz. süper zekalılar.
herhalde aşağılık kompleksi.
çok sancılı bir süreçten geçip sonunda özerk bir birey olmam sonucunda artık bulunabildiğim statü, durum.