bugün

sevdiği entry'ler

aptallara tahammül edememek

Sadece aptal olmadığınızı gösterir. tahammülsüz olup zeki olan birini görmedim.

sözlükte kafa açıcı başlık olmaması

Şimdi aykolikçiğim her bilgi kafa açıcı bilgi demek değildir.
Kafa açıcı bilginin derinlikli olması gerekir. Üstünkörü, yüzeysel bilgiler elbette ki her insan verebilir. Okur, araştırır ve o konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bilgi başlığında konu hakkında yazar.
Ancak kafa açmak çok bambaşka bir mesele. Bir insanın her konuyu tüm ayrıntılarıyla bilmesi, özümsemesi ve karşı tarafın ufkunu açabileceği şekilde aktarması mümkün değil.
Yüzeysel bilgiden bahsetmiyoruz.

din silah para

Dünya bu üçüyle yönetilir dedi ziver'in kahvesinde deli muhittin.

sözlükte kafa açıcı başlık olmaması

Bu sözlük insana bildiğini de unutturur.

içmedeyiz uludağ sözlük

Canım biram.

görsel

asperger sendromu

otizm yelpazesindeki bir sendrom. tipik olarak otistik çocuklarda görülen sosyal ilişki ve iletişim sorunlarının yanı sıra dar bir ilgi alanı görülür. Çok sınırlı konularda ve dar çerçeveli alanlarda derin bilgilere sahiptirler.
Duygusal hayatında hep akılcı ve heyecansız yorumlamalara sahiptir.bu kişilerde davranış sorunları görülebilir, jest, mimik ve vücut dilini kullanmada sorunları vardır.

en ünlü örnekleri için;
(bkz: sokrates)
(bkz: albert einstein)
(bkz: charles darwin)
(bkz: michael fitzgerald)
(bkz: william butler yeast)

ayrıca (bkz: rain man)

z kuşağı

z kuşağını yetiştirende y kuşağı. yorum yaparken bunu da göz önünde bulundurun.

evreşe pazarında yakışıklı diye seslenen peynirci

Babama demiş. Babam bana mı diyorsun dedi. Burada senden başka yakışıklı var mı dedi?

Bana bakıp kendine bodyguard tutmuşsun dedi.

herkese garip size normal gelen şeyler

iç sesimle kavga ederken Kendimle aramdaki meseleleri büyütmemek için neyse diyip konuyu kapatmak. Bazı insanların iç monologu yokmuş herkesin zihninde sessizlik oldugunu ve konuşma halinin metafor oldugunu sanırlarmış ilginç.

Mesela benim Zihnimde aynı anda birbirine zıt fikirleri savunan birkaç ben var. Biri bir şeyi düşünmem gerektiğini, diğeri bunu düşünmemem gerektiğini, üçüncüsü de ikisini de düşünmemin ne kadar gereksiz oldugunu falan düşünüyor. Sonra dördüncü ben çıkıp neyse banane aman ya diyor. Hangi beni sahipleneceksem ona uygun modda müzik dinleyip, koalisyonu o benden yana kullanmaları icin diğerlerini ikna ediyorum gibi gibi chdjrkt.

şükredilecek şeyler

henüz kaybetmediklerimizin, çoktan kaybettiklerimizden fazla olmasıdır belki de.

tşkler yine de.

aykolik 31 çekmeyi nerden öğrendi sorunsalı

Erkek osbir çekmeyi akıl yürüterek öğrenmez; genetik kodlarına kazınmış doğuştan gelen refleksler ile asılır.

anın görüntüsü

Çocuklar sorry ama sağ koltuk prensesi olarak tatile gidiyorum yine. Nispet değil yanlış anlamayın.

görsel

anne sözü dinlememek

Otobüse binmeden yemek ye dedi. Aç değilim dedim ısrar etti yok dedim. Koltuğa oturduğum gibi midem kazınmaya başladı mk. Kadın beni benden iyi tanıyor ya.

aykolik'in her gün mastürbasyon yapması

Yok engellisin diye değil, senin çükünden bize ne olmasından
istersen kes at, bize ne

aykolik'in her gün mastürbasyon yapması

Aykolik kardeşimle kimse dalga geçemez.

O kendiyle barışık.

kainattaki madde nasıl varlıkta kalıyor

madde kendi kendine var olamıyorsa ve bir yaratıcıya ihtiyaç duyuyorsa, o yaratıcı nasıl var oluyor ve varlığını nasıl sürdürüyor? eğer yaratıcı için ''onun varlığı kendindendir'' denilebiliyorsa, aynı mantık neden evren veya madde için geçerli olmuyor? eğer kural her şeyin bir nedeni ya da yaratanı olmalıdır ise, bu kuralı yaratan veya her şeyi başlatan gücün kendisi neden bu kuralın dışında tutuluyor? eğer yaratıcı için istisna tanınıp ''onun varlığı kendindendir'' denilebiliyorsa, o zaman aynı ayrıcalık neden evrenin ya da maddenin kendisine tanınmıyor?

yaratıcı zorunlu varlıktır demek bunu kanıtlamaz, sadece varsayar. al sana nedensel boşlukları yaratıcıyla doldurmanın sonsuz döngüsü. sorgulaması bedava, ayrıcalık yaratacaksanız altını sağlam doldurun derler adama.

(bkz: sorgula beybisi açılırsın)

bilinçaltımızın derin dondurucu olması

bu bir tanımdır. böyle tanımlarsak bunu böyle tercih etmiş oluruz. o halde bilinçaltına inen giden sürülen yada süpürülen şeyler, yani "Buraya attığım her şey sonsuza kadar aynı kalacak, ben onlarla hiç yüzleşmek zorunda kalmayacağım." Bu bir korkaklık konforudur. fakat, dışarıdan istemsiz bir elektrik kesintisi (büyük bir kriz, bir kayıp veya hastalık) o fişi çektiğinde, hazırlıksız yakalanır. O donmuş gerçekler birden eriyip önüne döküldüğünde insan zihnen ve ruhen darmadağın olur. etler bozulur ve kokar.

bunun yerine bilinçaltı bir mahzendir diyebiliriz. bu çok daha doğru bir tanımlama olur. neden? çünkü insan mahzenden kaçamaz. yazın oraya attığı kırkağaç kavununu kışın yemesi gerektiği gerçeğini bilir. zamanını geçiremez. yani noldu şimdi? mahzene indi. gerçekle yüzleşti. gereğini yaptı. noldu peki? bilinçaltını temizledi. derledi. düzenledi. topladı. istifledi. süpürdü. hazır ve kullanılabilir hale getirdi. ondan kurulmak için onu ebediyyen terketmeye kalkmadı. aynı şekilde bu insanın başına gelen kötü olaylar için de geçerli. çünkü bunun yansımasının yaşandığı olaylarda kişi bunu yaparsa o korkuyu aşar. eğer yapmazsa o korkuyla ömrü billah yaşar. bu konuda profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacak. bundan kaçmayacak. iyileşmek istiyorsa. evet.

sözlük uygulamasında gizli hesapların görünmesi

neden hesap gizlenir anlaşılmaz.
allah'ın kuru fasulyeleri kendilerini nimet sanıyor.
evinde televizyon ve bilgisaray, cebinde telefon hatta arabanda olan kamerasından sürüş destek araç kullanım donanım yazılımları, sosyal medya hesapları, iletişim adresleri, sokaklarda cadde ve avm mağazalarda vb cctv görüntü sistemleri vb ses görüntü olarak her anınız kayıt altında.
neyi neyden gizliyorsunuz da sikindirik bir sözlük hesabınızı gizli yapıyorsunuz. süper zekalılar.
herhalde aşağılık kompleksi.

hayattan keyif almak

çok sancılı bir süreçten geçip sonunda özerk bir birey olmam sonucunda artık bulunabildiğim statü, durum.

sözlük yazarlarına abi tavsiyeleri

Kendini sözlük abisi diye lanse eden sapıklara itibar etme.

görsel
görsel
© copyright 2005 - 2026