bugün

sevdiği entry'ler

artık şaşırmıyorum

insanlardan bir şey beklemek, kendi mutsuzluğuna davetiye çıkarmaktır.' Zamanla anlıyorsun ki kimse senin hassasiyetlerine gore yaşamıyor. Bu yüzden artık kırılmıyorum, sadece mesafe koyuyorum. Bir insanı hayatımdan sessizce cıkarmak, haklılığımı kanıtlamaya çalışmaktan çok daha kolay geliyor. Duyarsızlaşmak belki ruhu biraz soğutuyor ama en azından seni bitmek bilmeyen hayal kırıklıklarından koruyor."

kendi hayatını kurmak

Her ne olursa olsun bir insanın tam olarak ayaklarının üzerine bastığı dönem kendi hayatını kurduğu dönemdir.
Her şeye rağmen, her türlü zorluğa rağmen kendi hayatını kurmalı insan.

aile evinde yaşamak

Arada bir gider bizimkilerde kalırım artık evlen yaşlandın gibi şeyleri duymaktan artık çok nadiren gidiyorum. Şunun şurasında 31 yaşındayım gencim 50 yaşında belki evlenirim.

allah

bilen ve bilmeyen her ferdimizle hepimiz bu dünyaya, bizzat Allah'ın ferman ettiği gibi, Allah'ı aramaya, bulmaya, onun sırları ve hikmetleri etrafında "körebe" oynamaya ve ona ibadet etmeye geldik.
Onun içindir ki, marangoz, yonttuğu tahtada onun, politikacı güttüğü cemiyette onun, şair de yuğurduğu kelimelerde onun sırları ve hikmetleriyle çevrilidir.

necip fazıl kısakürek - çile

37e

28 ekim 2023 tarihinde güzergahı atatürk ve sayayolu caddelerinden geçecek şekilde değiştirilip 50P kodunu almıştır. TM hatlardan ücretsiz aktarmalı yegane alibeyköy metro kalkışlı olmayan hattır.

gaziosmanpaşa meydan’da toplu iniş-biniş göçü yaşanır ve iflahınız buradan itibaren sikilir.

50d

Kağıthane sınırlarına geldiği an 12 metrenin kapasitesini zorlar. cendere parkı’nda dışarıya doğru toplu göç yaşanır. Vadiistanbul’a gidecekseniz bunu boşverin 50h’ye binin.

özgürlük ve güvenlik arasındaki sahte ikilem

insanların özgürlüklerinden feragat edip güvenlik satın alabileceklerini sanmaları, aslında bir yanılsamadan ibaret. çünkü güvenlik vaadiyle alınan her önlem, özgürlüğü ortadan kaldırdığında geriye ne güvenlik kalır ne de özgürlük.

kötü hissedildiğinde rahatlamak için yapılan şey

iç dünyama dönerim. kendimi bir kaç kelime ile rahatlıkla rahatlatabilirim...
bu para etmezse b planı olarak dost meclisini kurarım.
mütefekkir'in ''insan'' adlı eserinde geçen bu satırlara sarılırım çoğu kez...
''Umutsuz bir durumla karşılaştığımız, değiştirilemeyecek bir kederle yüzyüze geldiğimiz zaman bile hayatta bir mana bulabileceğimizi asla unutmayalım.

sevgili edinme konusunda hiçbir şey yapmayan insan

olacağı varsa olur bir şey yapmaya gerek yok.

hayatı akışına bırakmak

hayatı akışına bırakmak dediğin, aslında sorumluluktan kaçmak için güzel bir kılıf. ben denedim, akan su değil, çamur oldu. o yüzden ipleri elden bırakmamak lazım, yoksa boğulursun.

özgüvenli olmak

özgüven aslında kendini olduğundan büyük göstermek değil, en kötü halinle bile karşındakine 'kabul et ya da geç' diyebilmek. depoda t-shirtle çalışırken bile çaktırmadan karşındaki kızın gözünün içine bakıp gülümseyebiliyorsan, o özgüvendir işte.

her işini yapay zekayla halleden tip

hep derim, 21. yy cehaletin yüzyılı olacak.
en acı olan da bu teknolojiyi kullanan, kullandıran, ortaya çıkaran insanların zeki rolü yapmaları ve kendinden başka herkesi ve yapılan eleştirilere "sizin aklınız yetmez" demeleri.
bu bilgi değildir.
bu ilerleme değildir ki tam bir gerilemedir. sanattan siyasete, ekonomiden idareye, sistemden değer yargılarına her alanda ve anlamda çöküşü geçtik tam bir çürüme yaşıyoruz.
bırakın insanı insan yapan olguları, değer yargılarını, davranışları ve etik ile ahlak değerlerini...
bunlar önemli olmasa bile teknolojik olarak bir gelişmeden söz edemeyiz, aslında insanlık olarak tam bir kalitesizlik ve bilgisizlik içine yuvarlandık ve yaşadığımız süreç bir gelişme değil de gerilemedir.
insan faktörünü teknoloji diye dışladık, şimdi de insan faktörünü yapay zeka ile yok ediyoruz.
burada yaşadığımız gerilemeyi (mühendislikten sanata, düşünceden idareye-sistemsel yapılara, eğitime yüzlerce bakınız vermeye gerek yok) insanlık taş devrine, avcı toplayıcı toplum yapısına dönüyor.

besmele

merhametli ve şefkatli tanrının adıyla demektir. ingilizcesi, "in the name of god, merciful and compassionate"dir.

açıkça, islami değildir tamamen isevi bir cümledir. islamın tanrısı allah, merhametli ve şefkatli değildir. bu bir hristiyonik tanrı ululamasıdır ve bahiranın muhammed için ilk yazdığı ve uzun sürecek kuran yazımının başlangıcıdır.

chp kapatılsın müzeye çevrilsin

Destek verdiğim önermedir. Hatta tüm partiler kapatılsın, hepsinin yeri park, kütüphane, cami, klise veya cemevi olsun böylece insanlarımıza daha fazla bir katkı vermiş olur. Ülkeyi de görmüş geçirmiş yetişkin insanlar yönetsin ve bir karar birliği ile tüm kararlar verilsin. Böylece farklı görüşte insanlar da bir araya gelip iki laf eder ve beraber karar verir olur ve ülkemiz yaşanabilir bir yer olur.

sözlük çok bozdu

çok bozdu.
Baya bozdu yani.
Öyle böyle değil.
inanılmaz bozdu.
O kadar bozdu, önünü alamadık.
Bozdu bozdu bozdu…
Bir yerden sonra bozmaz dedik, daha da bozdu.
Artık bozmasın dedik, iyice bozdu.
Daha nasıl bozulur ya dedim.
Daha fazla bozulmaz herhalde dedim.
Bir yerde duracak bunun bozulması diye bekledim…
Ama gene bozdu.- feyyaz yiğit

iyi ki

2025 bitti de 2026'ya girdik. Şansım döndü resmen.

anın görüntüsü

görsel

25 mayıs 2026 istanbul'un baraj doluluk oranı

baraj büyükse zor dolar küçükse çabuk dolar. baraj doluluk oranı anlamsız, su yeterlik oranı hesaplanmalı.

toplu taşıma araçlarında gençlere yer verin

Ben yaşlılara yer vermem kendilerini genç hissetsinler diye. Gençlere hiç vermem kendilerini yaşlı sanmasınlar diye.

google gemini

Çok boş yapan bir yapay zeka, gerçi çoğu yapay zeka böyle.
© copyright 2005 - 2026