bugün
- sözlüğün gerizekalı kaynaması2
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek15
- ben geldim naneler19
- karşılıklı aşk yaşamadan ölmek8
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması18
- ferdi özbeğen9
- sözlükte flörtleşmek18
- 3 temmuz 2026 portekiz hırvatistan maçı7
- pandela43
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler11
- devlet kim lan7
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- neden entry girmiyorsunuz nereye kayboldunuz4
- çok çişi gelen insan5
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği5
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek8
- dün erkeklerin yüzde 35'i seks yapmadı4
- gay oğlunu sevgilisiyle basan baba3
- pandela tarzı entry gir6
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz6
- wednesdayin annesi8
- kaçak bey kullanmayan elektrik5
- sevgiliyle sevişirken akla ilyas salmanın gelmesi3
- menekşe moru oje4
- geceye 90 lardan bir şarkı bırak5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- renkli gözün türkiyede çok yaygınlaşması5
- mmm pandela poposu kocaman5
- azgın türbanlı10
- sözlüğün zıvanadan çıkması4
- ispanyol erkeklerini türk erkekleriyle takas etmek4
- 35 yaşında ölmek4
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl8
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- günün iddaa kuponu2
- 2 temmuz 2026 portekiz hırvatistan maçı2
- rus edebiyatı vs türk edebiyatı3
- örgüt evlerinde vurduran dhkp c li kız2
- izlenmiş en kusursuz film8
- annenin ölmesi5
- cristiano ronaldo dos santos aveiro2
- sözlüğün kahve olması13
- alain delon vs cüneyt arkın5
- tai lung ile revani yemek4
- anın görüntüsü20
- yazarlara verilmiş lakaplar3
- pandela1bukentay3
- alttaki yazara aşık ol11
- evlenmekten korkmak10
- 20263
sevdiği entry'ler
Değmez. Büyük risktir. Sinemanın tadını çıkaramazsınız. Muhtemelen çıkışta pişman olursunuz.
ilk denemede rahatça giriyorsa o hatun sizi çok eğlendirecektir bırakmayın derim. Ewed
onun ben soyunu sopunu gelmişini geçmişini içini dışını üstünü altını ilerisini gerisini ölüsünü dirisini(geç kaldım) tanımam.
" gitmee, sana muhtacıım, gözümde nursun başımda tacım, muhtacım..
beni öldür öyle giiit, yaşamak için senin sevgine muhtacıım..."
başlık bu şarkıyı hatırlattı.
beni öldür öyle giiit, yaşamak için senin sevgine muhtacıım..."
başlık bu şarkıyı hatırlattı.
Eskiden küresel ısınma bilmem ne yoktu böyle manyak sıcaklar olmuyordu. Ayrıca heryerde klima olmadığı için klima ihtiyacı bu seviyede değildi. Ne kadar çok klima kullanırsan o kadar çok istiyorsun.
3 kişilik şirketi olanın ceo gibi takıldığı ortam.
kökenleri Kafkasya ve Güney Kafkasya'ya dayanan, Oğuz ve Kıpçak boylarının karışımıyla şekillenmiş kadim bir Türk topluluğudur. Geleneksel olarak giydikleri siyah kuzu derisi kalpaklar (papak) nedeniyle bu isimle anılırlar. Göçebe kültürün izlerini taşıyan hayvancılık ve tarım önemli geçim kaynaklarıdır. Misafirperverlikleri, düğün gelenekleri ve halk ozanlığı (aşıklık) kültürü toplumsal yaşamın merkezinde yer alır. Zengin bir hamur işi ve et kültürüne sahiptirler. Kafkas mutfağının izlerini taşır; hıngel ve hangel gibi yemekleri ile meşhurdur.
Gürcistan: Borçalı bölgesi, Karapapakların en önemli tarihi yurtlarından biridir.
Azerbaycan: Gence-Kazah bölgelerinde yaşarlar.
iran: Sulduz (Nadeh) ve çevresinde yerleşik Karapapak nüfusu mevcuttur
Gürcistan: Borçalı bölgesi, Karapapakların en önemli tarihi yurtlarından biridir.
Azerbaycan: Gence-Kazah bölgelerinde yaşarlar.
iran: Sulduz (Nadeh) ve çevresinde yerleşik Karapapak nüfusu mevcuttur
Bize ne ki bundan. Kedi aralarında eğlenmiş çifttir. insanları bir rahat mı bıraksak. Sürekli ve sürekli eleştiri yapmak, mutluluğa bu kadar düşman olmak bilemiyorum.
Yanlış önermedir.
Bazı insanlar sanat eseri gibi görünebilirler, onları bir kenara koyuyorum. Ancak özünde insan bir sanat eseri değildir. Kendini doğanın ve tüm canlıların üzerinde konumlandırmış bencil ve vahşi bir yaşam formudur. Hırsları, kıskançlıkları ve egosu vardır.
içinde zerre kötülük barındırmadığını düşündüğünüz tüm insanların içinde karanlık bir nokta bulunur. Bilinç, düşünce ve hafıza biz insanları sanat eseri yapmaz.
Gerçek bir sanat eseri görmek istiyorsanız yüzünüzü doğaya dönün bir zahmet.
Bazı insanlar sanat eseri gibi görünebilirler, onları bir kenara koyuyorum. Ancak özünde insan bir sanat eseri değildir. Kendini doğanın ve tüm canlıların üzerinde konumlandırmış bencil ve vahşi bir yaşam formudur. Hırsları, kıskançlıkları ve egosu vardır.
içinde zerre kötülük barındırmadığını düşündüğünüz tüm insanların içinde karanlık bir nokta bulunur. Bilinç, düşünce ve hafıza biz insanları sanat eseri yapmaz.
Gerçek bir sanat eseri görmek istiyorsanız yüzünüzü doğaya dönün bir zahmet.
mor semsiyeli yabanciya nickaltimi upladigi icin tesekkurlerimi sunmakla birlikte beni guldurdugunu belirtmek isterim. sozluge 5 ayda bir gelip sizinle biraz dalga gecip gidiyorum. bayadır da yazmıyorum yazıp hesaptan cıkıyorum girdiginiz entrylerre bakmıyorum bile. sosyal hayatımda da akademik hayatımdada gayet basarılıyım ama sadece buraya onu yansıtmayı tercih etmiyorum. yasımla ilgili bukadar kin tutmanada cok guldum sırıta sırıta okudum entry ını. insta gibi kullanmıyorum hesapta bir tane fotom yok ama istersem oyle de kullanırım modlar rahatsız olmadıkca bu seni gram ilgilendirmez. zamanında kuyruguna basmısım ki aylardır burada olmamama ragmen bana bukadar kin tutmussun. baba problemlerimi bu denli hatırlıyorsan bi el atıver bana psikolojik destek sagla canım opuyuorum seni xoxo.
o bir puanlık, tek şeritli piyon kardeşimizdir. düşünsene, tahtanın en önünde iki sıra halinde dizilmişsin, arkanda vezir kraliçe gibi salınıyor, at zıplaya zıplaya “ben başka bir alemim” havası atıyor, fil çaprazdan entrika çeviriyor, kale dimdik “ben burdayım” diyor. şah en arkada titreyerek “koruyun beni ulan” modunda. sen? sen bir kare ileri, o da ilk hamlede iki kare şansın varsa. ondan sonrası emekleme yarışı. geriye dönüş yok, yanlara kıvrılmak yok. önüne bi rakip piyon dikilse “geç kardeşim” diyemiyorsun, tıkandın kaldın orada, kaderine razı.
en boktanı da ne biliyor musun? “piyon feda” diye özel bir terim bile icat etmişler. vezir feda yok, at feda nadir, piyon mu? eh işte, yol açsın diye öne sürülüyor. strateji diyorlar arkadan, sen siperde can veriyorsun. tıpkı hayattaki gibi değil mi? en önde koşan, en çok ezilen, en az aferin alan o piyonlar. arkadakiler sen devam et evladım deyip kendi keyiflerine bakıyor.
ama dur, işin en ironik yanı burada başlıyor. o piyon eğer bir şekilde karşı tarafa dayanırsa, tahtanın öbür ucuna varırsa… bam! vezir oluyor. o an bütün kibirli taşlar ulan bu mu? diye bakakalıyor. en alttan en tepeye tırmanma masalı, douglas adams’ın 42’si kadar sade ve acımasız bir twist. çoğu piyon o ucu görmeden yolda kalıyor tabii, iyi niyetli piyondu bile demiyorlar, sadece pozisyon bozuldu diyorlar. yine de o umut var, değil mi? terfi umudu. vezir olma ihtimali. şahın öyle bi şansı yok, o hep şah kalıyor, hep korunmaya muhtaç.
en boktanı da ne biliyor musun? “piyon feda” diye özel bir terim bile icat etmişler. vezir feda yok, at feda nadir, piyon mu? eh işte, yol açsın diye öne sürülüyor. strateji diyorlar arkadan, sen siperde can veriyorsun. tıpkı hayattaki gibi değil mi? en önde koşan, en çok ezilen, en az aferin alan o piyonlar. arkadakiler sen devam et evladım deyip kendi keyiflerine bakıyor.
ama dur, işin en ironik yanı burada başlıyor. o piyon eğer bir şekilde karşı tarafa dayanırsa, tahtanın öbür ucuna varırsa… bam! vezir oluyor. o an bütün kibirli taşlar ulan bu mu? diye bakakalıyor. en alttan en tepeye tırmanma masalı, douglas adams’ın 42’si kadar sade ve acımasız bir twist. çoğu piyon o ucu görmeden yolda kalıyor tabii, iyi niyetli piyondu bile demiyorlar, sadece pozisyon bozuldu diyorlar. yine de o umut var, değil mi? terfi umudu. vezir olma ihtimali. şahın öyle bi şansı yok, o hep şah kalıyor, hep korunmaya muhtaç.
1998 den beri ediyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım. hee tabi o zamanlar şimdilerde ağız değiştirip "fetö ile efsane mücadele verdik ağbiii milattan öncesini görmeyin ağbiii" diye gezen a...k ağızlılar tepki falan gösteriyorlardı ama o günlerde de tıpkı bugünlerdeki gibi nasıl yavşak olduklarını bildiğimden umursamıyordum "muhterem hoca efendimiz hakkında öyle konuşamazsın tımamm mığğğ seni şikayet ediciğimm hizmet adamı o mübarek bir insan tımam mığğğğ" demelerine.
bak aradan 30 sene geçmiş hala s.ke sürülecek akılları yok hiçbir zamanda olmayacak..
bak aradan 30 sene geçmiş hala s.ke sürülecek akılları yok hiçbir zamanda olmayacak..
Yoğun bir hafta oluyor. Şehir dışından, yurt dışından gelen arkadaşlarım, telefon konuşmaları derken aşırı doz arkadaş sosyallik odaklı geçiyor bu ara günlerim.
Bir de üst üste sık olunca insan analizi kafa yapıları analizi daha kolay oluyor.
Bazen ben kendimi uzaylı gibi hissediyorum bazen onlar beni.
Boşanmış olan ya da bekarlar evlenme telaşında. Kaygıları var evlenemedikleri için. Evlilerin derdi kocalarıyla ya da çocuklarla.
Bu kişilerle aynı yaştayım ve bunu eleştirmek için değil akıl ve mantık çerçevesine oturtamadığım için sorguluyorum.
Ben bu evlenemedim kaygısını telaşını asla anlayamıyorum. Sevgilin olur onunla bu hayali kurabilirsin bunu anlayabiliyorum fakat kimse yok ve sen evlilik (yapamadığın)için neden kaygı yaparsın ki ?
içgüdüsel desem bende yok abi. Toplumsal bir akışta parantez içinde normali fazla kabullenmek ve anormal görünmemek için mi bu kaygı ?
Ya da mesela çocuk konusu. Zaten bunu asla anlayamıyorum.
Genel olarak baktığımda herkesin derdi aşağı yukarı aynı ve benim hiç dert ettiğim şeyler değil bunlar. Ben an odaklıyım. Anda mutluluk. Bugün görmediğim bir dostumla kahve mi içtim okey mutluyum.
Bir iş mi aldım heyecanlıyım.
Bitti ya. Kocaymış çocukmuş çok paraymış geçiniz abi. Günü bok gibi geçirmediğim sürece dümdüz bir hayatta okey yani geçsin gitsin bitsin ölelim gidelim.
Hepsine haykırarak şöyle söylemek istedim. Ama diyemedim sadece donuk donuk bakıp yalandan teselli ettim.
Bu akışı size kim kabullendirdi bu kadar da kendinizi eksik hissediyorsunuz. Ulan kendinize gelin be. Hobi edinin yalnızlıktan korkmayın bu kadar. Çocuk falan yapıp kendinizi adamayın ona. Ürenir mi ulan bu devirde.
Spor yap peynir yap bitki üret mesela illa bir şey üreteceksen.
Nasıl iz bırakırım ya da nasıl faydalı olurum insanlığa diye düşün kocaydı çocuktu derdine düşeceğine.
Diyemedim yazim bari dedim oh rahatladım.
Bir de üst üste sık olunca insan analizi kafa yapıları analizi daha kolay oluyor.
Bazen ben kendimi uzaylı gibi hissediyorum bazen onlar beni.
Boşanmış olan ya da bekarlar evlenme telaşında. Kaygıları var evlenemedikleri için. Evlilerin derdi kocalarıyla ya da çocuklarla.
Bu kişilerle aynı yaştayım ve bunu eleştirmek için değil akıl ve mantık çerçevesine oturtamadığım için sorguluyorum.
Ben bu evlenemedim kaygısını telaşını asla anlayamıyorum. Sevgilin olur onunla bu hayali kurabilirsin bunu anlayabiliyorum fakat kimse yok ve sen evlilik (yapamadığın)için neden kaygı yaparsın ki ?
içgüdüsel desem bende yok abi. Toplumsal bir akışta parantez içinde normali fazla kabullenmek ve anormal görünmemek için mi bu kaygı ?
Ya da mesela çocuk konusu. Zaten bunu asla anlayamıyorum.
Genel olarak baktığımda herkesin derdi aşağı yukarı aynı ve benim hiç dert ettiğim şeyler değil bunlar. Ben an odaklıyım. Anda mutluluk. Bugün görmediğim bir dostumla kahve mi içtim okey mutluyum.
Bir iş mi aldım heyecanlıyım.
Bitti ya. Kocaymış çocukmuş çok paraymış geçiniz abi. Günü bok gibi geçirmediğim sürece dümdüz bir hayatta okey yani geçsin gitsin bitsin ölelim gidelim.
Hepsine haykırarak şöyle söylemek istedim. Ama diyemedim sadece donuk donuk bakıp yalandan teselli ettim.
Bu akışı size kim kabullendirdi bu kadar da kendinizi eksik hissediyorsunuz. Ulan kendinize gelin be. Hobi edinin yalnızlıktan korkmayın bu kadar. Çocuk falan yapıp kendinizi adamayın ona. Ürenir mi ulan bu devirde.
Spor yap peynir yap bitki üret mesela illa bir şey üreteceksen.
Nasıl iz bırakırım ya da nasıl faydalı olurum insanlığa diye düşün kocaydı çocuktu derdine düşeceğine.
Diyemedim yazim bari dedim oh rahatladım.
gammazcı terör örgütünün kurucusu.
Herkes yediğinden ikram edermiş. Afiyet olsun.
bu 90lıların tribi bitmeyecek galiba yav. tamam usta en yaşlı sizsiniz en old sizsiniz en abi sizsiniz bi düşün artık internetin yakasından arkadaş. facebook kullanan 70li dinozorları çağıracaz mal gibi kalacaksınız en sonunda.
Bulunan gaz osuruk gazı kadar yapılan show Jüpiter kadar.