sevdiği entry'ler

2005 2010 arası sözlükte takılmış efsane nesil

Burdayız be burdayız.

kitap alıntıları

"Fakat, susmak da konuşmak kadar tehlikeli oluyordu artık. Dalgınlık, suskunluğu arttırıyordu."

sözlüğe yeni gelmiş numarası yapan eski yazar

Gördüm ve kahroldum. inanılmaz.

uludağ sözlük

görsel

öylesine bir şeyler yaz

Ve bugün bir yaş daha aldım defter. Bu denli sevildiğimi bilmiyordum. Daha doğrusu aralarından birisi için özellikle, bu denli önemli olduğumu. ileride ne olur, nasıl hissederim veya bu konuda yanılır mıyım bilmiyorum ama ileride aklıma gelecek günler varsa bugün kesinlikle içinde olacak. Pek nadir de olsa bir dilek de benden kendime; hep mutlu ol ve kendine iyi davran otopsi. Belli ki sevilmeye değersin.

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

Sanırım aşık oluyorum sözlük.

hayatın rol içinde geçmesi

Ardı ardına maskeler değiştiriyor, geri takıyor ve benliğimizi unutuyoruz. Kendimiz olmaktan çok olmamız gerektiği söylenen insan olma yolunda ilerliyoruz. Elimize kolumuza bağlı ipler olmasa da en nihayetinde birer kukla sayılırız. Tek yapmamız gereken bağlı olduğumuz o görünmez ipleri bize bağlı oldukları yerden teker teker kesmek.
edit:fight club izlemedim. izlemeden de gayet yazılabilecek cümleler bunlar.

victor osimhen

Dünyanın en iyi santrforu.

üstteki yazar hakkında fikrini söyle

Pek tanımasam da ayrı bir yazardır benim için. Sürekli yazsın.

bile bile

Ne güzel bir Sezen Aksu parçası olan.
Dinlenesidir.

çiçek

Papatyalar ve Yayladağı çileği.

görsel

gidene mi zor kalana mı

Mecbur olana.
Mecbur olana zordur her şey.

hiç arkadaşı olmayan insan

insan sosyal bir varlıktır. Her ne kadar kimi zaman yalnızlığı güzelliyor olsak da bu hayat tamamen bir başına çekilmez. Bu nedenle hata yapan, çevresinde 2 kişi de olsa bulundurması gereken insandır.

anın görüntüsü

görsel

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

20.12.24
Son zamanlarda öyle iyiyim ki daima mutlu olmasam bile içim huzurlu, herhangi bir endişem yok ve yavaş yavaş birçok şey yoluna girmiş gibi geliyor sözlük. Elbette yine arka planda dönen hâli hazırda bir şeyler var geren ama yine de iyi şeyler biraz önce yazdığım gibi, bu çoğu şeyi arka planda bırakıyor. Bilmiyorum, garip ancak güzel bir duygu onca şeye rağmen huzurlu hissedebilmek.
Ayrıca buraya düzenli yazmayalı minnak bir kedim oldu, yosun. :'
Genel olarak iniş çıkışlar olsa da yaklaşık 2 ay önceye göre bile çok daha iyiyim ve konu da zaten birisinden, birilerinden daha iyi olmaktan çok, kendinin en iyisi olmaktı. Oluyor sözlük, oluyor.
Bunun yanı sıra eskiye kıyasla acaba onun için sorun olur mu'dan çok önce, tabii sınırlar dâhilinde, kendimi düşünmeyi sonunda söylemenin yanı sıra hayatımda da uygulayabildim.
Tuhafmış sözlük, buraya içini kötü ve ve üstesinden gelemediği şeyler için dökmeye gelen otopsi, güzel şeyler hakkında yazabiliyor sonunda.
Öyle.

yasak merve

Sevgili kendim, 10 gün önce 40 oldum. Vallahi iyi ki de doğdum. *

Kendim olmayı, kendimle kalmayı çok sevdiğim bir yıl geçti, gitti.
Bu yıl Gücümü, öz değer algımı, hayattaki yerimi çokça sınadım. Her sınamamda biraz kırıldım, biraz sarsıldım ama gerçekliğin tanımını bir daha yaptım, bozduğum taşlardan çok daha güzel ve yeni bir bina inşaa ediyorum. Henüz bitmedi, ama fena da gitmiyorum.

hep istiyordum, sonunda tenise başladım. hülya avşar'ı yenecek duruma geldim. *
daha çok kitap okurdum diyorum ama daha çok kitap almakla yetindim. Yolumuz uzun, gençliğimiz ve 2025 için çok güzel hazırladığımız bir kütüphanemiz var.

yeni yaşımdan önce sağlık ve huzur, sonra yeni bir iş ve yeni bir ev istiyorum. Bir de beni sevdiğini sonuna kadar hissettiğim huzurlu bir adam. Öyle inişsiz çıkışsız, sağlam, beni kırmayan, yormayan, hatta biraz hayatımı kolaylaştıran.

3 idiots

muhendislik fakültesinde okuyan 3 arkadasın maceralarını konu alan, cok cok gulduren, eglenceli, kimi zaman huzunlendiren, cok guzel bir sistem elestirisine sahip 2009 aamir khan filmi.

rancho: pursue excellence, and success will follow, pants down.
**
sorun ne olursa olsun kalbinize "her şey yolunda " demelisiniz. çünkü kalbiniz çok hassastır ve sözlerinize çabuk kanar .
rancho
**
“yarından bu kadar korku duyarsan, bugünü nasıl yaşarsın?”
**
farhan qureshi: today my respect for that idiot shot up. most of us went to college just for a degree. no degree meant no plum job, no pretty wife, no credit card, no social status. but none of this mattered to him, he was in college for the joy of learning, he never cared if he was first or last.
**
farhan qureshi: ıf ı become a photographer? ı'll just earn less, right? my home will be small, my car will be small.but, dad, ı'll be happy!ı'll be really happy.whatever ı do, ı will be doing it from my heart.
**
rancho: do you know why ı come first?
farhan qureshi: why?
rancho: ı'm in love with machine. engineering is my passion.
**
"there was knowledge everywhere. go get it from anywhere you can." - rancho.
**
"dude, quit engineering and become a wildlife photographer! do something that you have talent for. ıf lata mangeshkar's (singer) father told her to become a fast bowler. or if sachin tendulkar's (cricketer) father told him to be a singer. ımagine where they'd be today. do you understand what ı'm saying? ıdiot. he loves animals but he's marrying machines!" - rancho.
**
"whatever you enjoy doing, make that your profession. then work won’t seem to be work, but a game." - farhan quote rancho.
**
give me some sunshine,
give me some rain,
give me another chance,
ı wanna grow up once again...
- joy lobo.
© copyright 2005 - 2026