bugün

entry'ler (239)

kararlı olmak

karar almakta zorlanmamaktir. bilir ki yanlis karar diye bir sey yok. yasadigi anin dogrusu var.

düşünmek

insanin bilinc duzeyindeyken surekli gerceklestirdigi zihinsel aktivitedir. dusunduklerini eyleme gecirme orani yuksek olanlarin goreceli olarak daha mutlu olduklari soylenebilir.

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

bunlar hep mutsuzlugu kendimize cok yakistirmamizdan oluyor. halbuki evlerimizden uzak durmasi gerekirken.

bazen

bazen baskalarinin bazenleri sonsuzluk gibi geliyor.

sözlük yazarlarının başına gelen güzel olaylar

bugun sahit oldugumdur.

yolda yururken onumdeki kisi cebinden bir sey cikartirken kredi kartini yere dusurdu. benden iki adim ondeki hanimefendi yerden kredi kartini alip kosa kosa adama yetisti ve kartini verdi. adam mutlu mesut yoluna devam ederken ayni adam bu sefer sahibinin actikan sonra kapinin uzerinde unuttugu anahtari gorup dukkan sahibini uyarip anahtari teslim etti.

otuz-kirk saniye icinde gerceklesen bu olaylardan yine anladim ki iyilikten maraz dogmuyor. iyilik beraberinde baska bir iyiligi getiriyor. iyi dusunmeye devam..

tamam

annemin kucukken bana en cok kizdigi konularin basinda tamam deyip de yapmadiklarim olurdu. annemi cok iyi anladim daha sonralari.

sevgili ile oynanacak oyunlar

zeka sorulari cozmek.

ornek: elektrik tellerinde duran kuslar neden elektrik akimina kapilmaz?

kusursuz güzellik diye bir şey yoktur

Bakış açısı her şeydir. Kimi zaman bakarsın görmezsin.

sevmekten vazgeçmek

Mümkünmüş gibi görünen ancak nefes aldığı sürece hiçbir canlının beceremeyeği davranış. Yeri gelir bir insanı seversin yeri gelir bir böreği. Bazen bir kediyi seversin, bazenleri bir çileği. Ama seversin, vazgeçemezsin.

insanlardan soğumak

insanın kendini bilmesi durumudur. Kendinin çaresi yine kendisidir.

rüyanın bölünmesini istememek

Tadı damağında kalmış bir rüyadır. Doymamış ama toksundur. Öyle bir duygu işte.

kendimi seviyorum

beni ben yapan tum ozelliklerimi ve sahip olduklarimi cok seviyorum. bende olmayanlar icin uzulmuyor, kendime kahretmiyorum. keskelerden uzak her ne yasadiysam iyi ki oyle olmus diyorum. her ne karar verdiysem dogru olduguna inaniyor ancak kendimi gelistirmeye her animda yeni bir seyler ogrenmek icin cabaliyorum.

ikigai

insanin kendisine bictigi "var olma nedeni" anlamina gelecek Japonca bir kavramdir. insanlarin hayatlarinin neden degerli oldugunu, varliklarini bu degerler icin surdurmeleri gerektigine inanmalari ve her yeni gune bu amacla baslamalarini felsefe edinir. yapilan arastirmalara gore ikigaisini bulan insanlarin digerlerinden gec yaslandigi ve fazla yasadigi tespit edilmistir.

bir erkeği en çok mutlu eden şey

varliginin ne kadar onemli oldugunun kendisine hissettirilmesidir.

çocukken yapılan piçlikler

bakkaldan ciklet calarken yakalanmadiysan ikincisinde cokomel calmak. bunda da yakalanmadiysan ucuncu de cikolata calmak. neyse ki yakalandik, yoksa farkli bir kariyer sahibi olabilirmisiz.

patlayan topun icine kum doldurup rakibine sut cektirmek.

tuf tuf oynarken kagittan yaptigin kulagin ucuna toplu igne koymak.

saklambac oyununda eve cikip karnini doyurup gelmek.

zillere basip kacmayi hic soylemiyorum bile.

zaman

Sahip olduklarımızın varlığıyla kısalan veya sahip olamadıklarımızın yokluğuyla uzayan olgudur.

klavye

Zamane gençliğinin en yakın arkadaşıdır.

anın görüntüsü

görsel

bozcaada

ruzgarin yonune gore mutlaka carsaf gibi bir deniz bulabileceginiz bir ada. ruzgar poyrazdan eserse guneybatidaki sahillerde, lodostan eserse kuzeydogudaki sahillerde denizin keyfini cikartabilirsiniz. adanin tum sahillerindeki deniz kristal temizliginde duru ve berrak. kendimce siralama yapmam gerekirse en keyiflisinden asagi dogru siralamam su sekilde oldu.

- habbele
- sulubahce
- tuzburnu
- beylik
- cayir
- ayana

ayazma ve akvaryum koylarindan cok kalabalik oldugundan dolayi denize girmedim. gerek de gormedim. akvaryum oldukca meshur olmakla beraber cok kucuk bir koy. tuzburnu esdegeri ve daha buyugu. ayazma koyu bir isletmenin kontrolu altinda. sezlong ve semsiye kiralayabiliyorsunuz. ancak kendi imkanlariniza sahipseniz ve sakinligi tercih ediyorsaniz sulubahceyi tercih edebilirsiniz. ayazma ve sulubahceyi bir kayalik ayiriyor.

yeme ve icme acisindan degerlendirdigimde fiyatlarin sezonda bir tatil beldesi kivaminda oldugunu soyleyebiliyorum. turk kafasi dedigim, bulmusken somurebildigim kadar somurebileyim fiyatlari kendini gosteriyor. butce acisindan kendinizi rahatta goruyorsaniz bir aksam yemeginizi cok guzel oldugundan dolayi degil, adada yiyecek cesitliligi ve deniz mahsullerini barindirmasi acisindan tek olmasi sebebiyle Vahitin yeri nde gecirmenizi tavsiye edebilirim.

anın görüntüsü

görsel