bugün

taşı toprağı şehit kanlarıyla bezeli, şu an tarihi yerleri ziyaret edilince bile savaşın o soğuk yüzünü hissedebileceğiz şehir. geçilmedi, geçilemiyecek...
şehit bedenleriyle kaplı tek ve destansı yer.
Binlerce sehidimizin yattıgı, rüzgarının boL oldugu insanLarın sıcak kanlı oldugu ama asker ve öğrenciye sagLam yasLanıLdıgı güzide bi sehrimizdir *
1.dünya savaşunda kesin galibiyet kazandığımız tek cephe.*
Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.


Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda
istiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmet'in yattığı yerdir.


Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğduğu sele
Mübarek kanının akıttığı yerdir.


Düşün ki, haşr olan kan, kemik eti
Yaptığı bu tümsek, amansız çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.


Necmettin Halil ONAN

Her hatırladığımda gözlerimin dolmasına sebep olan zaferdir çanakkale.Destandır.Türk kahramanlığını ispatlayandır.imandır.inançtır.vatanseverliğin resmidir çanakkale.geçilemez boğazdır.şehitlerimizin kanıyla renklenmiş olan şehir...
şehitlikler bölgesine bir bahar veya yaz günü bardaktan boşanırcasına yağmur yağmasına rağmen birkaç kilometrelik uzaklıktaki alanlara dahi damla düşmediği vakidir; şahit olunmuştur.
herkesin popcorn dinlediği,
hemen hemen herkesin han a gittiği izmirin onda birinden oluşan şehir.
insanı ve ortamı oldukça güzeldir.
özellikle kızları .) (bkz: hll)
türkiye'de gezilip görülmesi gereken başlıca yerlerden biri, ilki hatta. orada cereyan eden 1915 yılındaki o müthiş savaşı ve o ruhu bütün türkiye anlasa ve yaşasa gerçekten şu anda çok daha farklı bir konumda oluruz. conkbayırı, seddülbahir, ah ah, bir başka yer orası, muhakkak gezin, çok başka..
içerik bulunamadı.
komşuları; balıkesir, tekirdağ, edirne, marmara denizi ve ege denizi'dir.
(bkz: 2007 bahari cumhuriyet mitingleri furyasi)
(bkz: çanakkaler haber gazetesi)
yalı han'ını çoluk çocuğun doldurarak bok ettiği şehrim. nerde o eski han'lar dedirtir bünyeye.
(bkz: (vid #5275))
an itibariyle sky turk'de mv adaylarının ve gazetecilerinin buluşturulduğu şehir.

(bkz: sky turk)
(bkz: geçilemez)
(bkz: çanakkale şehitlikleri)
inşallah bir dahaki hafta o duygulu anları ben de yaşayacağım.
(bkz: türk olma duygusu)
70.000 nüfuslu şehrimin içinde yer kaplayan 16.700 küsür öğrenciyi de hesaba katınca dehşet bir öğrenci üstünlüğünün karşıma çıktığı şehrim*. bir evvelki entry de sarfedegeldiğim tespitin bir benzerine muvaffak olmanın derin ulviyatıyla huzurla olan vuslatımızı neticelendirdik böylece. şayet ben hayatımda öz şehrimde her aksiyonu test ettim/onayladım ancak uzatılan ele ukalalık edeniyle karşılaşınca, çanakkale'nin de bozulmaya başladığını da ilk kez ihtiva ettim, kanıksadım.

(bkz: yazıcam bunu gazeteye)*
üniversite öğrencilerinin ve askerlerin ayaklı sermaye olarak görüldüğü güzide şehrimiz.
CANAKKALE
Gokceada ve Bozcaada, Truva ve Assos Antik Kentleri,
Gelibolu Sehitler Milli Parki, Adatepe ve Cetmi
(Yesilyurt ) Koyleri, Dardanel Balik Konservesi,
Domates ve Seramik Uretimi, Hosmerim ( peynir tatlisi) ile meşhurdur.
hala öyle mi bilmiyorum ama türkiyenin en çok köye sahip ili. bir de araba sayısının nüfus yoğunluğuna oranı en fazla olan il.
güzel bayanların çokça bulunduğu şehir. özellikle kordon dedikleri yerde kaynamaktaydı. *
bu arada kimse orada şehitlere saygı gösteriliyor demesin. insanlar tam, savaşın geçtiği yerlere nazır bir şekilde kayalara oturarak geceleri bira içmekteler. bir de ayaklarını uzatıyorlar. ama ben de yaptım işte. kötüydü ama. neyse, hmff.
çocukluğumda yazlarımı geçirdiğim, vızır vızır mobilet sesleri, sürü halinde dolaşan sokak köpekleri, sarıçay ın berbat kokusu, dengemi bozacak sertlikte esen rüzgarı, her an yıkıldı yıkılacak gibi duran tahta köprüsü, 'amaaan gül ali' şarkısının mutlaka çaldığı sokak arası düğünleri, akşamları yakınından geçerken bana korkulu anlar yaşatan çingene mahallesi ve at boku kokusuyla hafızama kazınmış; her ne kadar artık değişmiş ve gelişmiş olsa da benim bu şekilde hatırladığım ve sevdiğim, güzel hatıralarımın olduğu memleket yarım.
gelmeden önce kesinlikle bu kadar küçük olacağını tahmin etmediğim şehir. 70 bin nüfus görünce tabelada yanlış gördüğümü düşündüm nedense. kayseri gibi trafik, park yeri sorunu olmayan, caddeleri geniş, belediyeciliği çözmüş bir şehirden geliyorsanız ilk etapta alışmak zor oluyor. zaten dar olan caddeleri nerdeyse insan sayısı ile eşit oranda arabasıyla caddelerin yarısının park yeri olarak kullanılması yüzünden iyice daralıyor.
öte yandan çok sakin, sevimli, suç oranının çok düşük olduğu bir şehir. tertemiz denizi, keşfedilmemiş doğasıyla biçok tatil yöresine fark atacak kapasitede.
tarihi ise sözle ifade edilemeyecek oranda etkileyici, muhakkak gezilmesi, görülmesi, hissedilmesi gerek.
tarih, doğa, deniz birarada, yaşanacak bir şehir ama belediyenin daha iyi çalışması lazım. *
sosyal yönden gelişmiş bir şehir.istanbul' daki kadar olmasa da dünya güzeli bir boğaza sahip. türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birini de bünyesinde barındırıyor. peki ama neden bu şehir sanayide atılım yapamıyor, büyüyemiyor dedirten küçük ama yaşınılası bir şehir izlenimi vermiştir şahsıma. ayrıca kızlarının güzellği izmirdekilerle yarışacak seviyededir. bunların dışında sırf şehitlikleri ziyaret etmek bile çanakkale'ye gitmek için başlı başına bir yeter ve gerek şarttır.
anafartalar, conkbayır, seddülbahir, kilitbahir gibi topraklarına kapanarak saatlerce bağıra bağıra ağlayabileceğim şehir.