bugün
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- bu saatte yemek yemek4
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- canınız sıkılınca ne yapıyorsunuz4
- blackberry7
- sözlükte kadın yazar olması5
- arkadaşlar ben şişman miyim4
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı7
- mony tontana3
- çalışmak özgürlük müdür2
- sebahattin şirin14
- beşer esad kardeşi ve kuzeninin ölüm cezası2
- dümbük2
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- tenis oynayan erkek4
- su tabancasından su içen çocuk4
- çerçeve yasa23
- sözlük prenseslerinin fotoğrafları3
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- cıvık çift3
- sözlüğün kapanması4
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- havanın bir milyon derece olması2
- sanayi devrimi olmayaydı daha iyiydi aga2
- hiçbir servet zamanı satın alamaz11
- nokia 32102
- anın görüntüsü15
- kalp krizi8
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- burçlara inanmak3
- apo piçtir piç kalacak12
- bir bela geliyor3
- beyaz atletle balkonda çay içme sezonunun açılması2
- romelu lukaku7
- karpuz yiyen erkek2
- kendini kulaklardan tutup havaya kaldırmak2
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- profilini gizli tutma nedeni9
- eski türkiye5
- yakışıklı erkek görünce verilen tepkiler2
- türk milletine kurulan pusu7
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- arkadaşlar bana müsaade2
- hangi film karakteri olmak isterdiniz3
- eksi oy alan tanımları siliyorum2
- bu plak para eder mi3
- allah'ın delili hazreti mehdi5
hayırlı yolculuk.
hani keşke filanca zamana gitsem dedilen zamanlar vardır ya. aslında gidiyormuşuz. dejavu denilen hadise, kişinin geçmişe yolculuğudur ama bu yolculuk bilinçli değildir.
albert einstein, kuantum'u anlatırken zamanın ortak bir bağıl olmadığını, kendiniz adına geçen her saniyenin bir başkası için aslında farklı bir zamana ait olabileceğinden de bahsediyor.
yani,
bazen -aa ben bu an'ı daha önce yaşamıştım.- diyoruz hani. işte aslında o an'ı 2. kez yaşıyoruz geriye dönerek. fakat tek anımsanan kişiler ve kısmen olaylar.
ilginç geldi.
din öğretmeni bize, dünyaya gelmeden önce bize dünyada yaşayacağımız birkaç sahne gösterildiği için biz bu dejavuları yaşıyoruz demişti. oysa ben dün yediğim yemeği giydiğim çorabın rengini hatırlamayan unutkan biriyim. nasıl hatırlayabiliyorum. bu da hayli ilginç.
bir yerde bir yırtık var ama oradan kim çıkar kim aydınlanıp da anlatır bilmiyorum.
hani keşke filanca zamana gitsem dedilen zamanlar vardır ya. aslında gidiyormuşuz. dejavu denilen hadise, kişinin geçmişe yolculuğudur ama bu yolculuk bilinçli değildir.
albert einstein, kuantum'u anlatırken zamanın ortak bir bağıl olmadığını, kendiniz adına geçen her saniyenin bir başkası için aslında farklı bir zamana ait olabileceğinden de bahsediyor.
yani,
bazen -aa ben bu an'ı daha önce yaşamıştım.- diyoruz hani. işte aslında o an'ı 2. kez yaşıyoruz geriye dönerek. fakat tek anımsanan kişiler ve kısmen olaylar.
ilginç geldi.
din öğretmeni bize, dünyaya gelmeden önce bize dünyada yaşayacağımız birkaç sahne gösterildiği için biz bu dejavuları yaşıyoruz demişti. oysa ben dün yediğim yemeği giydiğim çorabın rengini hatırlamayan unutkan biriyim. nasıl hatırlayabiliyorum. bu da hayli ilginç.
bir yerde bir yırtık var ama oradan kim çıkar kim aydınlanıp da anlatır bilmiyorum.
bu zamanın çok hayrını gördük geçmişte bok var gitmeyin, anneniz fırından bir ekmek al dese gitmezsiniz, geçmişe gidecekmiş hadi ordan.
zaman zaman kafamı dinlemek için yaptığım aktivite.
gerçekleşebilmesini istediğim fizik olayı. Geçmiş bir zamana gitmek ve bazı kişilerle olan problemleri çözmek isterdim.
15 şubat 2016, o günün sabahı bana çok lazım.
gideceğin geçmişteki evrenin toplam enerjisini arttıracağından ötürü imkansızdır. fizik yasalarına göre evrenin toplam enerjisi değişmez. bunu şöyle açıklayabiliriz: geçmişe gittiğin an o andaki evrene yoktan bir bilgi eklemeye kalkarsın. yoktan enerji, yoktan madde yaratımı demektir bu. bu yaratılacak bilgi ise evrenin o andaki toplam enerjisini arttırır. bu ise imkansız olduğundan geçmişe gidemezsin. bu geçmişteki evreni daha kolay anlaşılabilmesi açısından paralel bir evren olarak hayal edebilirsin. geçmişe gitmek demek o evrene girmeye çalışmak demektir. o evrene girmeye çalışmak ise imkansızdır çünkü içine girmek suretiyle ona dışından bilgi sokmuş olursun, yoktan enerji var etmiş olursun.
zamanda geriye gitmek eğer an noktasından daha önceki bir zamanı kast ediyorsanız mümkündür quantum fiziğinde ancak şöyle ki quantumda geçmiş ve gelecek diye bir şey yoktur. sadece an vardır ve sizler dünyanın başka zamanlarının başka anlarında olursunuz. bu aslında oldukça karışık bir meseledir. teorik olarak geçmişe gidersiniz ama sadece şu andan oluşan bir evrende geçmiş diye bir şey yoktur tıpkı geleceğin olmaması gibi.
Mümkün değildir.
Gökyüzüne her baktığınızda yaşadığınız sıradan olay.
klozette iken yaparsanın pohunuzun üzerinize oturuverirsiniz. dikkat !
X-men, avengers, back to the future gibi çeşitli filmlerde işlenmiş konu.
Pek tutarlı bir yanı yoktur.
Pek tutarlı bir yanı yoktur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar