bugün

sosyete mekanlarında türkçe mönülerde dürüm ün yerini alan isimdir. lavaş a da italyan mutfagında tortilla ekmegi diyorlar ya neyse.
ing. sarmak (fiil). ambalaj kağıdı (isim).
kıçıkırık yerlerin mönüsünde bile dürüm yerine tercih edilen kelime. artık dürüme wrap demeyeni dövüyorlar, haberiniz olsun.
amerikan tarzi wrap sandwichler icin;

(bkz: chicken ceaser wrap)
(bkz: turkey wrap)
(bkz: chicken vegitable wrap)
(bkz: roastbeef wrap)
(bkz: chicken salad wrap)
(bkz: tuna salad wrap)

ayrica;

(bkz: wrap up)
chicken wrap olmeden denenmesi gereken tatlardan, tavsiye edilir.
bildiğin dürüm ama her türlü restoranda, cafede bu şekilde yazılarak egzantirikliği arttırılıyor sanırım.
votkayla vodka arasındaki fark gibi. biri cix, diğeri varoş.
(bkz: şekilsiniz ya heamına)
Bildiğin dürüm. Ama neden wrap deniliyo her yerde anlamıyorum biz türküz dürüm deriz. Ne bu ingilizce kelime merakı.
borajet de dağıtılan feci lezzetli yemğimsi şey. bildiğin dürüm lan bu.
Bildigimiz dürüm bir de bunun tortilla sı var o da lavaş oluyor.
Dürüm işte daaa.. Nedir bu ingiliçce merakı
Kırk yıllık dürümü tost makinasına sokunca wrap ha.. Vay anasını. Biz eskiden o dürümleri soba üstünde ısıtırdık... Hey gidinin. Nolcak bizim bu kapitalizm sevdamız.
yıllarca dürüm yedim dürüm olarak bildim bir gün eski sevgilim gel burası çok güzel wrap yapıyor dedi bende degişik birşey bekledim baktığımda bildigin dürümdü. e bu bildigin dürüm dediğimde hayır ona benziyor bu wrap dedi.

senin amına koyayım kodumun marmaris çomarı gelseydin de sana hayatında görmediğin dürümü bir aglata aglata yedirseydim.
Eğer menude bu kelime geçiyorsa Tebrikler mis gibi kaziklanacaksiniz.

El kadar bir durum gelir.
normal şartlarda her türk bunu "vırep" diye okuyordur ama geçenlerde baştaki w harfinin okunmaması gerektiğini öğrendim. "rep" diyecekmişiz...

ingilizcede wr sesleri yanyana geldiğinde w okunmazmış. * *
write--> rayt
wrong-->rong
wrist--> rist
Bildiğin tavuk dürümün plaza türkçesi ile isim bulmuş hali. Dil emperyalizmin vücut bulmuş örneği.
Almanya penny marketlerinde satılan sandviç dürüm. Tavuk, ton balığı ve falafillisi var.
© copyright 2005 - 2026