bugün
- gençler iş beğenmiyor12
- sevgilinin sevgilisi ile sevismek4
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak10
- seni onaracağım diyen kadın16
- bu devirde herkes deli gibi vajina arıyor6
- geri zekalı demek hakaret mi21
- evlenilecek insanın önce ailesine bakmak9
- döner6
- işi gücü kadın ve erkek organı olan yazarlar4
- israil basınından türkiye itirafı4
- herkes ronaldinho'nun yarrağını yesin6
- türk kızlarının keko adam sevmesi20
- youtube'dan izlenerek halledilen en son iş3
- yakışıklı olduğunun farkında olan erkek3
- bir kadının ensemi okşaması9
- köyden kente göçün görünen etkileri5
- bence her evde bir vibratör olmalı3
- her şeye sarımsak koyan insan12
- asla dolandırılmayan insanların sırrı15
- olacak o kadar4
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi18
- çabuk sinirlenen insanların daha merhametli olması4
- penis boyu takıntısı14
- aşk aşısı2
- şişman kızla sevgili olan erkek16
- sözlükte sizi kim tanıyor27
- yeşilçamın acı kaderi2
- arjantin milli futbol takımı9
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız29
- hayat kalitesini düşüren şeyler12
- fenerbahçeden mauri icardi bombesi4
- 11 temmuz 2026 fenerbahçe pogon szczecin maçı2
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler14
- tek suçu kur an'ı uygurcaya tercüme etmekti2
- sevgilinin sürekli eski sevgiliyi anlatması7
- kadına göbeğin yakıştığı gerçeği7
- marmaris datça yolu10
- evlenmek için para biriktirmek8
- zeynep sude oktay2
- şarjlı diş fırçası4
- amarika'ya gidip pornolarda oynamak6
- çankaya belediyesi ne operasyon7
- seks'in icadı6
- cevabı bilinmeyen sorular12
- pazara gidip kiraz çilek kayısı almak7
- çomarların osmanlıya özlem duyma sebebi3
- kocan böyle sikebiliyo mu sorusuna verilecek cevap7
- hazret ktc7
- ben geldim4
- mason greenwood mason mudur sorunsalı3
roman kahramanlarını fredrıch nıetzsche,breuer, freudun oluşturduğu irvın yalomun düşünsel kurgu romanı.başucu kitabıdır.onlarca defa okunmalıdır.
tek seferde okunabilen her satırı insana ayrı ayrı dersler veren,sonunda da gözyaşlarına boğarken aklınızda bir sürü değişik düşünce barındırmanıza sebep olan,irvin yalom un pskanaliz üzerine yazdığı kitaplardan yalnızca bir tanesi.bir başucu eseri.
okudugunuzda hayata bakıs acınızı önemli derecede degistirebilecek bir basyapıt.
numaramı yapıyo diye inceden kıllanılmalıdır..
(bkz: nihilizm)
(bkz: nihilizm)
kisinin kendi yaninda, farkinda bile olmadan tasidigi benligiyle yüzlesebilmesi icin mutlaka okumasi gereken kitap.
hayata karşı nasıl bir tutum takınılırsa takınsın, içteki duygusal ve insansı yanın asla öldürülemeyeceğini anlatan okunası irvin yalom kitabı.
Irvin D. Yalom tarafından yazılan Nietzsche temalı kitap.http://www.amazon.com/gp/...352?v=glance&n=283155
tekrar tekrar okunası, nietzsche ye hayran kalınası, hep uzaklara dalınası, kendi kendine konuşulası kitap..
akil sinirlarini fazlasiyla asan bir askin ve ask kadininin bir garip adami sokabilecegi en kotu ruh halinin yansitildigi ve islendigi sahane bir irvin yalom romani.
ümitsizlik(ğ)i konu alan kesinlikle okunmalı(okunası kitap).
kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz??? (bkz: nietzche)
kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz??? (bkz: nietzche)
kalın görüntüsüne rağmen sürükleyici bir psikolojik romandır. gerçek hayatında da akli bozukluklar yaşamış ve sürekli depresyonda olan nietzsche'nin doktor joseph breuer tarafından tedavi edilmesini anlatmaktadır. romanın yazarı irvin yalomdur.
migren bir salome eğretilemesi olabilir, ve doktor der ki hayır sizin sinirlerinizde bir şey yok sinirleri bozuk olan benim sadece..
doktor hasta durumundan tam ters bir uygulamayla tedavi edilmeye çalışılmış ilginç bir ilişkinin kitabı. bende bunu kendi meslek yaşantımda uygulayınca iyi sonuçlar elde ettim. ben öğrenci oluyorum, öğrenciyse öğretmen. böylece daha çok sorumluluk alarak konuyu anlatmaya başlıyor. ayrıca hipnozla ilgili bölümleri de açıkçası çok enteresan geldi bana. gerçekten okunulacak bir kitap.
tırt bir roman, popülist bir yazarın ilgi çekebilecek iki ünlü ismi biraraya getirdiği bir hayal ürünü.
kitabın bir bölümünde geçen metin aynen şu şekilde ceryan etmiştir ;
"breuer odaya girer hede hedö yapar bunun üzerine nietzsche cebinden taragını çıkartıp bıyıklarını taramaya başlar." *
"breuer odaya girer hede hedö yapar bunun üzerine nietzsche cebinden taragını çıkartıp bıyıklarını taramaya başlar." *
mutlaka okunması gereken; felsefeyi, psikolojiyi ve edebiyatı bir potada başarıyla eriten olağanüstü roman.
başrollerinde friedrich nietzsche, lou salome, josef breuer ve sigmund freud var.
başrollerinde friedrich nietzsche, lou salome, josef breuer ve sigmund freud var.
umut kötülüklerin anasıdır, çünkü işkenceyi uzatır sözü bile yeter bu kitabı anlatmaya..
irvin yalom'un felsefeyi, roman kurgusunu ve edebiyatı aynı kitap içerisinde nasıl bu kadar ustaca yoğurabildiğine şaşırdığım okunası eserdir. şöyle ki; bazen kitapta öyle tarif edilemez, kalite kokan düşünceler, cümleler okuyordum ki kendimi "keşke şimdi okumasaydım tüh güzelim cümleyi okudum bitti yaaa" gibi ilginç sanrılarla boğuşurken bulabiliyordum. yalnız bu kitaptan sonra irvin yalomun diğer kitaplarını da okumak için koşturabilirsiniz, doğaldır. ancak ve ancak hiçbiri aynı lezzeti vermeyecek "nasıl yani ya?" sorusuyla sizleri başbaşa bırakacaktır.
kitapta asıl eli öpülesi kişi kitabın yazarı irvin yalom'dur zira nietzsche'yi bu kadar iyi anlayıp kurguya dökebilmek her baba yiğidin harcı değildir. bazı çevreler irvin yalom'un nietzsche'nin felsefesini sığılaştırdığını düşünse de onlara böyle bir insanı tam olarak anlamanın zaten imkansız olduğu söylenebilir. ayrıca dr.bruer, freud, nietzsche gibi salome ve nietzsche'nin kızkardeşi karakterleri de gerçektir. hatta gerçekte de nietzsche salome'ye aşık olmuş ve sonucunda benzer bir hüsran yaşamıştır. psikolojiyi, felsefeyi ve mükemmel bir kurguyu bünyesinde taşıyan böyle bir kitap okunur diyorum da başka bir şey demiyorum.
"Hepimiz bazen birileriyle o kadar yakınlaşırız ki dostluğumuzu ya da kardeşliğimizi hiçbir şey engellemiyormuş gibi görünür, bizi ayıran küçücük bir köprü vardır, hepsi o kadar.Ama tam sen bu köprüye adım atacakken sana şu soruyu sorsam :"bu köprüyü geçip bana gelir misin?" işte o anda artık bunu istemeyiverirsin, sorumu tekrarlasam öylece suskun kalırsın.O andan itibaren aramıza dağlar ve azgın nehirler girer, bizi ayıran ve birbirimize yabancılaştıran duvarlar bitiverir önümüzde ve bir araya gelmek istesek de artık yapamayız.Ama o küçücük köprüyü düşündüğünde sözcüklere sığmayacak kadar büyüyüverir gözünde; yutkunur ve şaşar kalırsın... "
beni oldurmeyen aci beni guclendirir felsefesinin sahibi bas yapit. kesinlikle olmeden once okunmasi gereken kitaplardandir.
irvin yalom'un divan kitabını gölgede bırakan kitabıdır.
kitabı okurken yeri gelecek kitabı bırakıp düşünmeye başlayacaksınız kesinlikle bol bol insanın iç dünyasını düşündürmeye yönelik bir kitap..ağlamaya gelince; ben ağlanacak bir yer bulamadım kitapta..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar