bugün
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz15
- kızları en güzel olan şehir13
- cinler sizinle nasıl iletişime geçiyor14
- akrostişli şiir6
- mesaj atıp konuşmayan kız7
- kolye zincirlerinin birbirine dolaşması10
- öbür sözlükte uluya kerhane denmesi12
- 30 yaşına girmek4
- atatürk'e alerjisi olan tipler11
- ilişki yapmaya üşenmek6
- arabaları yan yana park edip öpüşmek3
- cinlerin özünde iyi insanlar olması4
- sözlük açsanız ismi ne olurdu4
- david bowie varken neşat ertaş dinleyen tip2
- kadın nefreti4
- korku filmi cekmeden once cinayet isleyen yonetmen2
- hristiyanlık7
- tefal2
- affetmenin gücü2
- 18 ay askerlik yapanlar nasıl yaptı sorunsalı8
- 50 bin liraya sabah 10'a kadar uyumadan durmak3
- sözlükteki satranç taşları4
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi21
- sözlüğü annesi gibi gören insan3
- arabada son ses dinlenecek şarkılar3
- burcu akrep olan birini akrep sokması4
- damarsız tüysüz manisa yaprağı15
- sırrı süreyya önder28
- silver ile evlenecek erkek52
- türk erkeği endonezyalı kız evliliği6
- erkekler zıçar kızlar kakaloş yapar4
- dördüncü duvarı da kapısız örmek2
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı16
- sözler köşkü6
- yazarların 3 eylül 2026 tüfe tahmin rakamları2
- gece geç saatte ışığı yanan evler5
- abdullah öcalan orospu çocuğudur18
- gecenin şarkısı11
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri11
- göğüs kıllarım çıkmıyor16
- irmik helvası3
- dün gece ne oldu13
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası26
- kolay gelsin denilen esnafın cevap vermemesi3
- şikeci amedspor5
- sıpsıkıcı olmanız4
- erkek nefreti2
- askerde sözlüğe girmek4
- sarapci koala58
- saçını mora boyatan kızın amacı3
tnk nin acıtan, mutlaka dinlenmesi gereken parçalarından biri. bir ankara türküsü kıvamında.
her cümlesi birbirinden anlamlı, insanı duygulardan duygulara sürükleyen, özlemi, sevgiyi, aşkı en güzel şekilde anlatan bize ait en güzel müzik türüdür.
çoğu yaşanmış olaylardan sonra yakılmıştır.
var ya beladır aslında. bir yerinizden yakalarsa bırakmaz bir daha. bak az evvel uykum vardı. yatacaktım. zara dan birini dinledim. sen misin dinleyen. peşi geldi. cengiz özkan zara nın bıraktığı yerden yumruklamaya devam ediyor. kalbime kalbime vuruyor. ali ekber çiçek dinliyeceğim de gücüm yeter mi bilmiyorum.
var ya beladır aslında. bir yerinizden yakalarsa bırakmaz bir daha. bak az evvel uykum vardı. yatacaktım. zara dan birini dinledim. sen misin dinleyen. peşi geldi. cengiz özkan zara nın bıraktığı yerden yumruklamaya devam ediyor. kalbime kalbime vuruyor. ali ekber çiçek dinliyeceğim de gücüm yeter mi bilmiyorum.
en bi güzel şeydir ya. daha güzel bir dünyaya bile taşıyabilir bizi, o derece diyorum *
dinleyelim, dinlettirelim
dinleyelim, dinlettirelim
değerini ender kişilerin bildiği müzik türüdür.
Aslında ne anılar, ne söylevler, ne aşkları içinde barından mükemmel ötesi bir şeydir, şeydir çünkü tarifi mümkün olmayan duyguları içinde barındırır. ne diyelim dinlemeyenler utansın,
ne güzel demiş:
bahçada erik dalı
var git ellerin yari,
sen bana yar olmazsın
yüzüme gülme bari.
lan aslında cidden güzeldir. Popüler sanatçıların yaptıklarınıda görüyopruz 3 haftada unutuluyor yukardaki 4'lük kaç yüzyıl dinleniyor biraz sahip çıkın be..
Aslında ne anılar, ne söylevler, ne aşkları içinde barından mükemmel ötesi bir şeydir, şeydir çünkü tarifi mümkün olmayan duyguları içinde barındırır. ne diyelim dinlemeyenler utansın,
ne güzel demiş:
bahçada erik dalı
var git ellerin yari,
sen bana yar olmazsın
yüzüme gülme bari.
lan aslında cidden güzeldir. Popüler sanatçıların yaptıklarınıda görüyopruz 3 haftada unutuluyor yukardaki 4'lük kaç yüzyıl dinleniyor biraz sahip çıkın be..
belki bir aşk, belki bir yakarış veya sitem, bazense bir neşedir. belki de bir aşkın ismidir türkü. türkü bir aşktır. umuttur, yarınlara sevdadır.
onsuz asla yaşanmayacak olan müzik türüdür. türküler susmaz. türküler ölmez. türkü aşktır, sevdadır, özlemdir, isyandır, reddediştir. türküler candır can.
bu ülkenin en değerli sözleridir. bilgeliktir. damıtılmışlıktır ve çokça hüzündür.
türkü ve dış görünüş çok önemli bu memlekette, mesela az biraz hoş ve havalıysan sen türkü dinleyemezsin gibi, ya da ne bileyim doktorsan mesela hiç dinleyemezsin. dinlediğine şahit olanların şaşkınlığı üç beş aylarını alıyor.
ben tam bir türkü tutkunuyum, hani beni anlatıyor gibi, hani bendenmiş gibi, ana gibi baba gibi. iri cüsseli dedem gibi, o avlunun içinde, sedirinde oturup radyosunu ağaca asıp tüm gün türkü dinleyip, 18 yaşında kaybettiği oğluna ağlayan dedem gibi.
şimdi de torunu, henüz 45 inde ölen babası için ağlar türkülerde. türküler ata kokar, baba kokar.
hele bir tanesi var ki... şöyle diyor:
"yaz günü, temmuz da, sen terle ben sileyim."
ben tam bir türkü tutkunuyum, hani beni anlatıyor gibi, hani bendenmiş gibi, ana gibi baba gibi. iri cüsseli dedem gibi, o avlunun içinde, sedirinde oturup radyosunu ağaca asıp tüm gün türkü dinleyip, 18 yaşında kaybettiği oğluna ağlayan dedem gibi.
şimdi de torunu, henüz 45 inde ölen babası için ağlar türkülerde. türküler ata kokar, baba kokar.
hele bir tanesi var ki... şöyle diyor:
"yaz günü, temmuz da, sen terle ben sileyim."
her şey eskir, biter, kanunlar iptal edilir. çok şey unutulur. tarih bile unutulur, ama türküler unutulmaz..
eğer bir insan, bir çağ, bir olay seviliyorsa onun sevdası türkülerdedir.
türkü, halkın önce kalbi, sonra dilidir..
eğer bir insan, bir çağ, bir olay seviliyorsa onun sevdası türkülerdedir.
türkü, halkın önce kalbi, sonra dilidir..
özümüzdür. lakin bizim insanımız bunu sadece içerken dinlemeyi sever.
bir kız ismi olarak da düşünülebilir.
aliekber çiçekden dinlemek ayrı bir güzel olan , öz benliklerimizden biri.
https://www.youtube.com/watch?v=Ruj4EA0QzhE&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Ruj4EA0QzhE&feature=related
ruhun sesidir.
içinden geçeni söylemektir.
(bkz: başlık diriltici özel timi)
gerçekten doğaldır. yapmacıklık namına hiçbir şey görülmez türkülerde. bir şarkı gibi bugün dinlenilip yarın unutulmazlar. yıllarca eskimeden yeniymiş gibi dinlenir.
içinde türk kelimesi geçiyor. çok faşistçe. ehehehe adamın kafasını sikersin uludağ sözlük.
ayşegül zayim'den bir başkadır.
sevgide ilgide dilsizdi.
ölü bir ruh idi beden.
hasretin de her dem keder.
sevgide ilgide dilsizdi.
ölü bir ruh idi beden.
hasretin de her dem keder.
türkü; içinde felsefe, olay, savaş, ağıt, anı içeren bir sanattır.
müzik; türkü için sadece bir unsurdur, bir müracaat noktasıdır.
türküyü yalnız müzik olarak algılamak ona yapılabilecek en büyük hakarettir...
erkan oğur.
müzik; türkü için sadece bir unsurdur, bir müracaat noktasıdır.
türküyü yalnız müzik olarak algılamak ona yapılabilecek en büyük hakarettir...
erkan oğur.
saflığı, duruluğu yaşattığı duyguyla iyi ki var olan müzik türü.
Türkü kendi özümüz olan bizi anlatan genellikle anonim olan şarkılardır. Türkü denilince akla ilk gelen aşık veysel neşet ertaş musa eroğlu gibi üstadlardır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar