bugün
- ben geldim naneler29
- clydeless bonnie6
- sözlük için ne yapabiliriz5
- uludağ sözlük hakkında sorulmamış sorular5
- türkiye nin en güvenilir insanı11
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu4
- kendin hakkında bir gerçek bırak4
- her ay aynı eskorta gitmek tek eşlilik midir7
- ejderhalar yıkanır mı sorunsalı3
- hala ekrem imamoğlu diyen tip3
- sigarayı yudum yudum içen kadın güzelliği5
- nicki kısa olanın penisi küçük olur22
- ilk adımı karşıdan bekleyen erkek11
- kuranda namaz yok6
- pilavlı sohbet vs rakı balık4
- rus kızlarının ilik gibi olması6
- çitayı yükseğe koymak2
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları5
- bik bik'in erkek olması8
- grt tv2
- bağa mı didin2
- ahbap10
- hala türk filmi izleyen insan2
- insan silmek2
- 50 kilo insan2
- bitirimler sosyetede2
- sevgiliniz karşı cinsle tatile gidebilir mi12
- sanat sepet tayfa2
- haluk levent'i karalama kampanyası17
- babanın sarhoş olması2
- döner mi yesem hamburger mi makarna mı13
- true nickli yazara özelden küfredilmesi olayı20
- haşr suresi 10 ayet2
- ak parti2
- dünyanın en samimiyetsiz cümlesi13
- olgayella3
- şaka maka tek umudun yine bahçeli olması19
- dünyanın usandırıcı tekrarı2
- haluk levent'e para emanet etmek23
- atletle gezen erkek8
- mersini rusların işgal etmesi4
- insan olmaya ceyrek kala12
- üniversite diploması6
- göbekli erkekler9
- çırılçıplak şekilde ağlayarak soğuk baklava yemek3
- ümmetçilik6
- bir erkeği erkek yapan beş özellik14
- kitap okumanın faydaları2
- kaliteli insanı belli eden detaylar24
- haluk levent8
açılımı türkiye işçi sendikaları birliği olan işçi sendikasıdır. 1952 yılında demokrat partinin iktidar olduğu dönemde kurulmuştur...
Çalışma saatlerinin artması, reel ücretlerin gerilemesi, sosyal kazanımların ortadan kaldırılması gibi sorunlar konusunda en ufak bir çaba harcamayıp yabancı sermayeyi destekleyeceğini açıklayan ne olduğu belirsiz kurum.
iktidar yanlısı sendikalar ile yabancı sermaye gruplarına yaranma çabasında bulunan SARI SENDiKACılığın günümüzdeki 1 numaralı temsilcisi.
iktidarın 1 mayıs işçi bayramı için sadece anma törenine izin vermesi, taksimdeki gösteriye izin vermemesi sonucu * -artık karşısına hükümeti alamamak için mi, yoksa yaranmak için mi bilinmez- bir takım kişiler tarafından 1 mayıs yürüyüşünden resmen elini çekmiş sendikadır.
anlaşılmayan şu genel sekreter gideceğiz diyor, 5 dakika sonra başkan çıkıyor katılmıyoruz diyor. nasıl bir çelişki bu?
üstelik bu kadar örgütlenmiş bir buluşmayı hükümetin engellemesi çok komik. halk güvenlik güçleri tarafından engellenecekmiş. zaten oraya giden onu göze alıp gitmiyor mu? baştan tutum renk belli etmekle, zaten ortalık kızıştı.
sağolsun en fazla işçiyi bünyesinde barındıran bu sendika geri çekildi. bakalım ne olacak.
edit: noktalama
anlaşılmayan şu genel sekreter gideceğiz diyor, 5 dakika sonra başkan çıkıyor katılmıyoruz diyor. nasıl bir çelişki bu?
üstelik bu kadar örgütlenmiş bir buluşmayı hükümetin engellemesi çok komik. halk güvenlik güçleri tarafından engellenecekmiş. zaten oraya giden onu göze alıp gitmiyor mu? baştan tutum renk belli etmekle, zaten ortalık kızıştı.
sağolsun en fazla işçiyi bünyesinde barındıran bu sendika geri çekildi. bakalım ne olacak.
edit: noktalama
1 mayıs'ta da kendine yakışmayanı yapandır.
(bkz: alıştık artık)
(bkz: işçiler burada türk iş nerede)
(bkz: alıştık artık)
(bkz: işçiler burada türk iş nerede)
yemek programlarına verip veriştirmiş kurumdur. işsizliğin gün be gün arttığı ülkemizde insanlar yemek programlarında yemek beğenmiyorlar; oysa o programı izleyen pek çok işsiz ailede bırakın o yemekleri, simit alacak para bile yok. bir yetkilisi şöyle bir örnek vermiş:
"Sabah evinden 'işe gidiyorum' diyerek çıkıyor işsiz arkadaş. Yaklaşık bir yıldır işsiz, neden yalan söylüyor; çünkü çocuğunun psikolojik konumunu etkilememek için. Akşam eve döndüğünde, içeriye bir baba gibi giremiyor, neden evde çorba kaynatamadığı için. Boyalı basına kızma sebebim; ben evde çocuğumun cebine simit parası koyamazken, karıma bir çorba kaynatacak parayı veremezken, orda iki tane bilmem neresi kırık çıkıyor, 'damak tadıma uymadı' diyor. Benim çocuğum bunlara özlem duyuyor. Aile içi şiddetler başlıyor, bu aile içi şiddetlerin azalabilmesi için boyalı medyadan bunların uzaklaştırılması lazım. insanlarla dalga geçilmemesi lazım."
"Sabah evinden 'işe gidiyorum' diyerek çıkıyor işsiz arkadaş. Yaklaşık bir yıldır işsiz, neden yalan söylüyor; çünkü çocuğunun psikolojik konumunu etkilememek için. Akşam eve döndüğünde, içeriye bir baba gibi giremiyor, neden evde çorba kaynatamadığı için. Boyalı basına kızma sebebim; ben evde çocuğumun cebine simit parası koyamazken, karıma bir çorba kaynatacak parayı veremezken, orda iki tane bilmem neresi kırık çıkıyor, 'damak tadıma uymadı' diyor. Benim çocuğum bunlara özlem duyuyor. Aile içi şiddetler başlıyor, bu aile içi şiddetlerin azalabilmesi için boyalı medyadan bunların uzaklaştırılması lazım. insanlarla dalga geçilmemesi lazım."
her ay bir yevmiyesi tutarında aidat aldığı işçisinin hakkını savunmayan akp güdümündeki sendika.
30 haziran 2009 tarihinde hesaplara yatması gereken 13 yevmiye tutarındaki ikramiye hala yatırılmamış olmakla beraber, hükümetten tek bir açıklama dahi gelmemesini büyük bir sessizlik içerisinde izlemekte, hakkını aramak için aidat aldığı işçiye ihanet etmektedir.
ey türk-iş, toplu sözleşmelerde zam oranını enflasyona ezdirdiniz tamam da, o pazarlıklarda haziran ikramiyesinin yatırılmaması da var mıydı?
nedir bu sessizlik? bir basın toplantısı ile en azından hükümete "neden yatırılmadığı konusunda" bir açıklama yapma çağrısında bulunamaz mısınız?
şu anda güdülen politikalar ile bitirilmeye çalışılan kamu işçisi tükenince ne yapacaksınız bakalım?
30 haziran 2009 tarihinde hesaplara yatması gereken 13 yevmiye tutarındaki ikramiye hala yatırılmamış olmakla beraber, hükümetten tek bir açıklama dahi gelmemesini büyük bir sessizlik içerisinde izlemekte, hakkını aramak için aidat aldığı işçiye ihanet etmektedir.
ey türk-iş, toplu sözleşmelerde zam oranını enflasyona ezdirdiniz tamam da, o pazarlıklarda haziran ikramiyesinin yatırılmaması da var mıydı?
nedir bu sessizlik? bir basın toplantısı ile en azından hükümete "neden yatırılmadığı konusunda" bir açıklama yapma çağrısında bulunamaz mısınız?
şu anda güdülen politikalar ile bitirilmeye çalışılan kamu işçisi tükenince ne yapacaksınız bakalım?
(bkz: sarı sendika)
samsun'da yeşilyurt'dan önceki kavşak.
sözde sendikadır. sürekli olarak diğer sendikaları yarı yolda bırakıp ortak alınan kararlardan hükümetler lehine vazgeçmesiyle ünlüdür. bunun adı da uzlaşmacılık falan değil, kaypaklıktır. sendika muhalif olur, üniversiteler muhalif olur, gazeteciler muhalif olur. bu hükümetlere de bağlı değildir, ideolojilere de bağlı değildir. hükümetin icraatları bu organlar ve zatlar tarafından her daim eleştirilir ve gerekli olan da budur. hükümetlerin en büyük güç kaynağı muhalefet olmalıdır; çünkü muhalefet açıklarını ortaya çıkardıkça hükümetler bu açıkları kapatarak güçlenebilir.
nitekim türk-iş bu yapıya aykırı bir '' sendika ''dır.
nitekim türk-iş bu yapıya aykırı bir '' sendika ''dır.
Sendikacılıkla işi olmayan kurumdur. Genelde iktidara yağcılık yapma ve işçi sağlayan kurum gibidir. Taşeronlaşma ve emekçiler üzerinden haksız kazanç elde edilen hiçbir yerde, türk-iş ses çıkaramaz. Korkar..
bünyesinde bulunan sendikaların örgütlendiği iş yerleri yarın gündüz ve gece vardiyalarında iş bırakma yapacaktır.
Bugün devletin 6+6 asgari ücret zammına karşın masadan kalkmıştır. 5 milyon işçinin tamamı örgütlenmedikçe daha çok 1000 liralara işçiler ay sonuna kadar tırmalar.
Siktir git!
Hiçbir sendikaya üye değilim, hangisi neye yakındır bilmem.
Ama işçi için gerektiğinde rest çeken, gerektiğinde grev kararı alabilen, en mantıklı konuşan sanki bu sendika gibi.
Ama işçi için gerektiğinde rest çeken, gerektiğinde grev kararı alabilen, en mantıklı konuşan sanki bu sendika gibi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar