bugün

entry'ler (18744)

avrupa ya bjk fb yerine ads ve başakşehir gitsin

Köy takımlarından fark yiyen bu iki Kasımpaşa'dan hallice, sadece ülkede Galatasaray maçlarına dek horoz kesilen bu takımların yerine Avrupa'ya çok ülkemizi çok daha iyi temsil edebilecek adana Demirspor ve Medipol başakşehir'in gönderilmesi teklifidir.

Ve hatta Sivasspor, Antalyaspor ve hatta 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği ve hatta alt kümelerde gezen Akhisar belediyespor denenebilir.

5taş ve fener6ahçe vs galatasaray

Hepiniz toplasa bir Galatasaray etmezsiniz, edemezsiniz.
Galatasaray'ın da fark yediğini bilirim yakın tarihte ama Real Madrid'e vb. Ve fark yediği takımları yeri gelir sahaya gömer de Galatasaray.

Şampiyonlar Ligi'nde Koskoca ingiliz devine geçit vermedik, yendik.
Hakkımız yendi berabere kaldık.

Siz de danimarka'nın, Belçika'nın köy takımlarından konlyfanssss pardon konferans Ligi'nde fark yiyin.

aslolan fenerbahce dir

Manu öndeyken ağzının salyalari akıyordu.
Keşke manu'dan 6 yeseydiniz amk, rezilsiniz.

29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı

Galatasaray'ın grupta ilk maçta 3-2 yendiği Manchester United'a 3-3 ile yeniden geçit vermemesi olayı.

Bir Türk takımının ingiliz takımlarına rakip olabilmesi amacıyla kurulan Galatasaray, kurulma misyonunu yerine getiriyor.

larisalisa ile ciddi düşünmek

2. Harun Sinanoğlu vakası geliyor.

türkmengediği

Kozan'ın onlarca yaylasından biri.
görsel

japonyanın pkkyı artık terör örgütü saymaması

Tahminimce bizim hamassever söylemlerimiz yüzünden gerçekleşti.

zaman

kıraç'ın çoğu müziği başarılı ama bu başka.
şarkının girişine hayranım, zil sesim ha keza.

sözleri desen yine güzel.
konserinde mest olduğum, kıraç'ın en sevdiğim şarkısı.

daha geçen kozan konseri olmasına rağmen sırf şu parçayı canlı dinlemek için yakında konseri olsa yine giderim, üşenmem.

düldül

bir mabel matiz ve melike şahin düetidir.

''dalavereyi bi' bırak, canım
biraz umut al hadi
ne dünüm ne bugünüm kolay
iflahım yok hani..

sen seçtin, yazıldı yazgın
olur mu dizgin o ata,
anlarsın, balık da kızgın
halik de üzgün, yok hata..''

allah niye kendisine tapılmasını istiyor

ibadet allah ile insan arasındaki bağdır.
bunu kendine yük görüp, tapınma olarak adlandıran sizlersiniz. secde insanın allah'a en yakın olduğu yerdir.

ha şunu da söyleyeyim allah'a tapmak hamd olsun, nefse tapmaktan evladır.

cahil özgüveni

allah her partinin yobazından korusun.
her müslüman'ı akpli, her atatürkçüyü ateist gören gerizekalı bir nesil var şu aralar..

islam a saldırınca başı göğe eren garip tipler

''islamcılar atatürk’e , atatürk’ün annesine , laik devlete , bu milletin değerlerine laf edildiğinde yüksek sesle konuşacaklar.
her ne hikmetse yalandan iki satır yazmalar dışında bir şey göremiyoruz.''

islamcılık ile islamiyet'in aynı şey olduğunu düşünüyorsunuz işte.
ben islamcılık adı altında değerlere düşman olanlara da karşıyım.

çok net bir şekilde atatürkçüyüm.
ırkçılığa kaymadığı sürece, sentez milliyetçisi de değil bizzat türkçüyüm.
kafanızda her şeyi, belirli kalıplara sokan sizlersiniz.

birkaç yazar samimi eleştirilerini dile getirirken hala koca bir çoğunluk boş yapmak için geliyor.
biz akıllıyız, bir farklıyız.

arkadaşlar biz dogmatik düşünce ne bilmiyoruz.
sanırım bir sizler lisans, yüksek lisans mezunlarısınız. yapmayın lütfen.

rum suresi de tesadüf, biz ne desek cevaba gerek yok.
gereksiz.

islam'ı anlamadan savunmaya çalışan insanlar kadar boşsunuz desem hoşunuza gidecek mi?

kuran'ı kerim rum suresinde o dönem içerisinde yakın gelecek ile ilgili herkesin aksi bir tahminde bulunmuştur ki bu o dönem dalga konusu olmuştur.
zerdüşt sasani devleti hristiyan da olsa en azından ehli kitap doğu roma'yı darmadağın etmiştir ki, doğu roma'nın toparlanmasının on yıllar alacağı tahmin edilmiştir.

zerdüştlerin zaferi müşrikler için de bir kutlama meselesi halini almıştı.
kuran'da 3 ile 9 yıl arasında doğu roma'nın zafer elde edeceği söylendi ve kimse inanmadı.

peki 627 yılında ne oldu?
kimsenin artık ihmal vermediği, dalga geçtiği o olay gerçek oldu.

size illa bizzat görmediğiniz ayın ikiye ayrılması demiyorum.
tarihi ve kısa sürede gerçekleşeceği belirtilen, belgeli bir olayın dahi yaşanmış olmasından bahsediyorum.

ibret almak isteyen için örnek çoktur efenim.

mürtedlere şu yapılmalı vb demiyorum.
lakin ahiret için de çok tehlikeli bir durumdur.

namaz kılmamak kötüdür.
namaza başlayıp, bırakmak daha sıkıntılıdır. allah'ın yoluna girdim, beğenmedim demektir.

mürted allah'ın yoluna girdim, beğenmedim demektir.
babanıza olan korkunun allah'a duyduğunuz korkudan fazla olması sizce de yanlış değil mi?

bak işte, bir cümleye güya ile başladığın an önyargını ortaya koymuş oluyorsun.
bir müsait zaman belirleyelim kuran'da geçen salat kelimesinden girelim, tartışalım.

namaza karşı çıkmamakla birlikte, ben şu anki tüm kalıp bilgilerin birebir yazdığını söylemiyorum.

mesela kuran'ın herhangi bir yerinde ölenlerinize ille de fatiha okuyun diye bir şey geçmiyor.
yasin okunmasıyla ilgili hadis bulabilirsin belki ama araştır bak nerede fatiha var.

Fatiha suresi, Kur'an'ın bir özetidir.
bu nedenle okunmasının faziletli olacağı görüşü hakim olmuştur.

bunun gibi müsait zamanda pek çok şeyde tartışabiliriz, sıkıntı yok.

çok eşlilik konusu.
bu konu tahmin ettiğiniz gibi değil. kadınların hepsinin güzellik içerisinde rızası olacak, olsa dahi birine en ufak bir ilgiyi fazla gösterirseniz hesabı razı da olsalar sorulacak.
bizimkilerin ''heheh allah'ın hakkı 3-4..'' demesi gibi bir konu sözkonusu değil.

''3 tane ne dediğini bilmeden dua etmek mi bu koskoca kitap?''
her müslüman'ın kuran'ı anlamadığı yahut mealini dahi okumadığı sonucuna nasıl ulaştınız merak ediyorum?
ben de kesinlikle karşıyım anlamadan olunan ezberci müslümanlığa.

şahsen kamusal hayatı etkilemiyorsa kimin ne yaptığı umrumda değil.
ben islam'ı sopa göstererek anlatılmasına da karşıyım ki, bunun ters teptiğini düşünüyorum.

belki cehennem azabından çok daha fazla affedicilik, kulun her zaman bir çıkış kapısı olması vurgusu var.
imanın sağlam ise o hak yoluna sevgi ile gir; yok o mertebede değil ise korku ile gir.

direkt bir cennet-cehennem şeklinde ödül-ceza vurgusundan ziyade sevgi ile teslimiyet denen bir şey var.
rabiatül adeviye'nin hayatı var mesela.
sevgi ile teslim ol, olamıyorsan da allah seni bir şekilde hak yolda tutmaya çalışıyor ki senin iyiliğin için.

bu nedenle islam anlatılırken önce sevgi, sonra ceza vurgusu yapılmalı.

sen sınav yapan öğretmene ''ben senin sınavını tanımıyorum'' dersen, ona kanaat notu verecek bir şekilde ulaşamazsın.
allah öyle veya böyle bizim hak yoldan ayrılmamamız istiyor, olay bundan ibaret.

ayrıca küfür ile karşılaşıyoruz denmiş.
allah'tan samimi bir şekilde çekinen bir kimse yalnızken dahi herhangi bir şeye küfür edemez.

maalesef günümüz sorunlarından bir tanesi de samimiyet

sanırım siz dini ve yaradılışı bir yaz kursu sanıyorsunuz ki, cehennem ve ceza sizi rahatsız ediyor.
öyle sanmaya devam edebilirsiniz.

ben lise döneminde herkes din satarken, muhalif olan; kendi kendine araştırıp okuyarak dini sevmiş biriyim.
ve halihazırda eksiklerimi görerek, üzülen biriyim.

allah'a şükürler olsun kader kavramının ne olduğunu bilen biriyim.
sözde islamcı veya değil bazı kimselerin bunu kullandığını görecek kadar konuya hakimim.

sözde islamcıların sapkınlıkları da, batının sapkınlığı da dünyevidir.
islam'ı bağlamaz. lakin sözde islamcıların yaptıkları bazılarına islam'ı karalama malzemesine dönüştüğü için, onların durumunun çok daha vahim olduğunu düşünüyorum.

amaçları nedir çözemediğim.
cevap versen beğenmez.

evet bir şeyi sorgulamak, bir şeylere muhalif olmak farklı düşünmeyi gerektirir.
ama şu an öyle bir düzen içine girdik ki, moda olan sizin yaptığınız oldu. şu an dine saldırmak bir zeka göstergesi vesaire değil.

islam'da evliliği beğenmezler hristiyanlık ve yahudiliğe bakmadan.
hiçbir dini kabul etmezler trilyonlarca gezegen sisteminin belirli bir kütleçekimi ile uyum içerisinde hareket ettiğine bakmadan.

siz marjinal olmaya devam edebilirsiniz arkadaşlar.
bilmiyorum o yolun sonu size ne kazandıracak, böyle devam edin.

toplumu sadece hayvani içgüdüleriyle hareket eden yozlaşmış bir yer kılmak adına devam edin, siz oradaysanız biz de buradayız.
bu arada şunu belirteyim; her müslüman = islamiyet değildir.

gecenin şarkısı

''Dalavereyi bi' bırak, canım
Biraz umut al hadi
Ne dünüm ne bugünüm kolay
iflahım yok hani..

Sen seçtin, yazıldı yazgın
Olur mu dizgin o ata,
Anlarsın, balık da kızgın
Halik de üzgün, yok hata..''