bugün

cenaze merasimlerinin oscar ödül töreni tadında yapıldığı mübarek yer. cenaze namazı bu camide kılınmayan sosyetik insanın ailesine hoş gözle bakılmaz, hatta dışlanır. bundan sonraki durağımız tabi ki zincirlikuyu mezarlığıdır.
bir ara abuzittin zelzele ile the kene'nin çiş ihtayacını karşılamak amaçlı gözüne kestirdiği camii. ama o zamanlar farkında değildiler onları bekleyen acı sonun. neyse girdik camiiye. tuvaleti gözümüzle bulup sola doğru yürüdük. ücret peşin veriliyormuş! neyse abuzittin çıkardı bi elli ytl uzattı adama. tabi ben adilik yapıp bendeki 10 ytl'yi vermedim. adam dedi bize çıkışta alın üstünü. (bkz: malligin tavan yaptigi an)
tamam deyip hızlıca indik merdivenleri. boş bulduğumuz yere daldık. çıkışta geldik adamın yanına, adam bize bu para sahte demez mi?
(bkz: honk)
elli ytl gitti neyse adam bir de üstüne 1.5 ytl istemez mi tuvalet parası. 50'nin üstüne de sahte yazdı yolladı bizi. orada anladık ki nişantaşında sıçmak bile güven, özveri, tecrübe ister.
yılbaşlarında nişantaşı çevresinde bulunabilecek tek açık umumi tuvalete sahip olan camiidir. bu sebeple özellikle yılbaşlarında ne kadar bira sarhoşu kişi var isebu caminin avlusunda yer edinir. hatta bu bulunma halini bazı sarhoş çiftlerin abartıp musalla taşınun üzerinde yiyişir halde olduğu * dahi tarafımdan bir yılbaşı gecesinde gözlemlenmiştir... * *
cenaze törenlerine ray ban'ın sponsor olduğu camiidir.
zincirlikuyu mezarlığı'nda bitecek son yolculuğun sondan bir önceki durağı.

imam merhumu nasıl bilirdiniz diye sorduğunda cemaattekiler kameralara dönerek cevap verirler az biraz görünebilmek için televizyonda!

normalde milliyetçiliğe karşı olanlar merhum türkçe değil arapçadır diyerek ''ölüyü iyi bilirdik'' diye cevap verirler.

hayatlarında tekbir almamış kadınlar illa da cemaate katılarak cenaze namazı kılmak için bağır çağır kavga eder.

tüm bu kargaşadan sonra merhum alkışlarla gönderilir mezarlığa.
bir rivayete göre cenazesi bu camiden kalkmayan ünlülerin cenaze namazı kabul olmazmış. zekeriya beyaz'a sormak lazım tebi.
(bkz: #595501)

aynı mustafa sarıgül' ün cuma namazlarında cemaati yararaktan en ön safa kadar ilerlediği, sağa, sola sanırım herkese burada olduğumu gösterdim bakışı ataraktan tekrar arka sıraya geçerek uygun biryere geçerek namazını kıldığı camidir efendim. *
nişantaşında çocukken okuldan çıkışta gittiğim sarelle'nin dükkanının olduğu binanın yanında olması açısından hiç hazzetmediğim camidir. çikolata almaya gittiğiniz çikolatacının yanında cenaze olan bir cami iç açıcı olmuyordu.
(bkz: kötü çocukluk anıları)
ünlü birisiyseniz cenazeniz burdan kalkar.

(bkz: nevada üniversitesi)
ünlülerin cenazelerinin ray ban sponsorluğunda kaldırıldığına inandığım sosyetik camii.
Ölüme teşviktir, zaten ismi de buradan gelmektedir.
(bkz: cem yılmaz)*
yahu güle eylene cem yılmaz dan dinlemiştik teşvikiye camii cenaze törenlerini. teşvikiye de iş görüşmesine gideceğim hemen 2 alt sokağında sosyete pazarının sokağı "deryadil" neyse ilk günüm yağmur yağıyordu ilk defa gidiyorum tabi bir ablaya sordum nerede burası diye . kocaman bir gözlük var yüzünde meğerse cenaze varmış gittim cenazenin başına bir fatiha merhuma... ama hakikatten arkada şahit oldum şaka değil bunlar ya yüzleri gözükmeyecek gözlüklerden * kendi kendime gülüp cem abinin kulaklarını çınlattım. hayır yani bir de komple sosyete orası bir kaç gözlüklü görünce ah diyorum yine birisi vefat etti e oranın selası gibi birşey bu * gözlüklüyü gördünmü oku fatihayı. rayben in kurucularının da ölmüşlerine kabuleyle ya rab "diye" ...

bir de şu var. camii'nin mimarisi harika... zaten osmanlı yapısı, olmasın mı ? şuhu içerisinde namazımızıda kılmışızdır. cumaları inanılmaz kalabalık oluyor.
bazen de sadece kırmızılar içinde birilerine rastlayabileceğiniz cami.

(bkz: defne nin cenazesindeki kırmızı şapkalı)
asker cenazesinin kalkmadığı cami.
mehmet ali birand'ın cenaze namazının kılınacağı cami...
şişli veya o camide kılınmayan cenaze namazları kabül olunmuyor sanki.
popülaritesinin araştrılması gerektiğini düşündüğüm camii... orda cenaze namazı kılınanlar direkt cennetlik gibi bir fikir takılıyor insanın kafasına..
Genellikle ünlülerin cenazesinin kaldırıldığı yer.
camiye girişte; erkekler için siyah gözlük, kadınlar için siyah gözlük siyah ipek şal ve siyah kürk şartı aranıyormuş.
vıp için vahirete uğurlama istasyonu.
genellikle sabetayistlerin cenazesinin kaldırıldığı yer.
artist cenazelerinin kalktığı yer. cem yılmaz 'güneş gözlüğü olmayan giremez' şeklinde anlatır. camii sonuçta mübarek mekan. saygı duymak lazım her ne kadar sırf ünlülere hizmet ediyor olarak gösterilsede.
Osmanlı'da camii dönemden döneme değişim gösterdi. Padişah ya da vezir-i azamlar'ın yaptırdığı camii'ler genelde en yüksek minaresi ve mimarisi olan eser olmalıdır. Öyle olmasa da istanbul'un ulu tepelerinden birine yapılmalıdır. Teşvikiye camii, değişmekte olan osmanlı devleti yönetimi ve mimarisi'nin bir eseridir. Bence çok orjinal bir eserdir: son dönemlerin, sosyete cenazeleri nişantaşı, dindar cenazeleri de fatih camii'in de yapılır.
zincirlikuyu'ya gidebilmek için geçmek gereken cami.
abdülmecid han tarafından 1853 tarihinde yaptırılan milli değer.
maçka akif tuncel endüstri meslek lisesi'ni geçtikten sonra karşınıza çıkacak camii.