bugün
- bakarız diyen erkek14
- insanoğlu çalışmak ile lanetlenmiştir9
- kadınların evli erkeklere zaafı5
- kızlar kendinden büyük erkekleri sevseydi5
- 6 saattir mesaj atmayan sevgili8
- espri yapmaya çalışmak3
- aleksey batrakov7
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak8
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı27
- şeriatı savunan seküler3
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip12
- bu kalp seni unutur mu smsi atan evli eski sevgili3
- renault fluence5
- oğlak burcu kadını7
- afd'nin lideri alice weidel4
- islamcılık deccaliyetin bi parçası olacak2
- dünyada en güzel kadınların yaşadığı ülke9
- cübbeli ahmet hoca4
- kötü bir gün geçirmek3
- erzurum gece hayatı5
- sonra konuşuruz diyen sevgili14
- vexillarius the slayer12
- sözlüğün sarması13
- nervio25
- kıymalı kaşarlı pide5
- nasıl bir işe bulaştığının farkında olmamak5
- anın fotoğrafı5
- şakirt aktiviteleri3
- bülent ortaçgil dinlerken hüngür hüngür ağlamak4
- maaş yüz yüze görüşülecektir12
- türkiye kuş konferansı4
- taze fasulye yiyen erkek8
- akrep kadınları4
- 100 yıl içinde ai bağımsız hareket edecek6
- amasra3
- efkan şeşen2
- diyarbakırda infaz edilen korucu2
- koreli erkek seven muhafazakar kız8
- sözlüğün en kültürlü yazarı14
- çindistan3
- juggernaut3
- ama4
- akp nin devamlı kandırılması2
- sözlük yazarlarının ruh hali3
- akmar pasajı3
- torpilsiz iş bulmak4
- zorunlu eğitim12
- pects us sus ual3
- cigarettes after sex4
- agatha christie2
görülen bir iyiliğe, memnun edici bir duruma karşı iyi dileklerini ve memnuniyetini sunma eylemi.
belli zaman yaşanılam mutluluk veren duruma karşı söylenen memnuniyet sözüdür.
karşındakini mutlu ettiğinde verdiği basit ama memnun edici karşılık.
ınsanlar bır zamanlar kollarında ıcı meyvedolu sepetlerle dolasıyorlardı gorduklerıne bır tane uzatıp eve bos sepetle donebılıyorlardı o kadar zengın bır dunyaydı artık kırlendı gerı kalan kucuk kırıntıları goz ardı etmemek adına ve onlara sahıp cıkmak adına teşekkuru topragın derınıne gomup bunun normal bırsey oldugunu kabul etmelıyız.
(bkz: erdem)
erdemdir.
iki kelimeden ibaret minnettarlık belirten ifade. yazık ama özürlüsü bolcana var.
sıkça dile getirilmesi gerekir.
en büyük erdemdir...
karşımızdakine yücelim duygusu verecek hoş cümle.
teşekkür etmek bir nezaket kuralıdır mütevazilik göstermektir.
nedendir bilinmez zor gelir bazı insanlara.
insanı insan yapan nezaket kurallarındandır.
ebru gündeş'in türk insanlarını bir daha kullanmamak üzere iğrendirdiği cümle.
17.adab-ı muaşeret icabı yapılması gereken midir bilemem ama ben her daim unutuyorum bu tümceyi kurmayı. sonra da aşırı derece pişmanlık duyuyorum; " ulan teşekkür ederim demek bu kadar zor mu. unutulacak kadar yersiz bir cümle mi." diye kızıyorum kendime içimden. üzülüyorum. birisi iyi çalışmalar diyor, ben size de diyip kapatıyorum telefonu. nasılsınız diyor, iyiyim siz nasılsınız, diyorum. teşekkür ederim ben de iyiyim diyor sonra karşı taraf. bak, o teşekkür etmesini biliyor, hatta ihmal etmiyor. ama sen.. kazma mısın lan.
Size iyiliği geçmiş olan insanlara teşekkür edin ve onlara hediye verin. "Nasılsa beklemezler" demeyin. Eğer hediye kabul etmek gibi bir prensipleri yoksa, onlara bunu söyleme ve tercihlerini ortaya koyma şansı verin. Belki sizden başkası için bir iyilik yapmanızı isterler. Siz kendinizi, bırakın onlar da kendilerini yaşasınlar...
eğitimi çocukluktan verilmesi gereken yetenektir. sadece teşekkür etmek değil özür dilemek için geçerli bir durumdur bu. yoksa yolda, sokakta yürürken hayvan gibi çarpan bir hödükten özür dilemek yerine önüne baksana bacım!** şeklinde bir karşılık alabilirsiniz.
bazı insanların söylemekten utandığı cümledir. onun yerine sağolasın, gözümsün gibi kelimeler kullanan insanlar vardır.
adab-ı muaşeret icabı yapılması gereken midir bilemem ama ben her daim unutuyorum bu tümceyi kurmayı. sonra da aşırı derece pişmanlık duyuyorum; " ulan teşekkür ederim demek bu kadar zor mu. unutulacak kadar yersiz bir cümle mi." diye kızıyorum kendime içimden. üzülüyorum. birisi iyi çalışmalar diyor, ben size de diyip kapatıyorum telefonu. nasılsınız diyor, iyiyim siz nasılsınız, diyorum. teşekkür ederim ben de iyiyim diyor sonra karşı taraf. bak, o teşekkür etmesini biliyor, hatta ihmal etmiyor. ama sen.. kazma mısın lan.
insanın kendisine yararlı bir eyleme, eylemle cevap vermediği zaman sözle durumu eşitlemek için söylediği kelime dizisi.
iyi bir yönetici olmanın kesinlikle olmazsa olmazıdır. çalışanın üstündeki motivasyonunu anlatamam.
bakın şuan beraber çalıştığım 2 tane yönetici var. birisine bugün bir rapor sundum bana hem sözlü olarak "süpersin." gibi bir iltifatta bulundu, hem de yazılı olarak "eline sağlık, teşekkür ederim." gibi bir yorum yaptı. o iş için harcadığım bütün emekler feda olsun. --beşiktaş taraftarı değilim-- bir dahaki işini daha da içten, daha da kusursuz yapmak için elimden geleni yaparım.
bir de 2 senedir beraber çalıştığım başka bir müdür var, her gün sayısız rapor hazırlarım, sunum yaparım. kendisinden ne doğru dürüst bir teşekkür, ne bir takdir gördüm. bu açıdan iş motivasyonum şuan yerlerde.
neyse aranızda bunu okuyan yöneticiler varsa, bu dediklerimi bir düşünsün.
bakın şuan beraber çalıştığım 2 tane yönetici var. birisine bugün bir rapor sundum bana hem sözlü olarak "süpersin." gibi bir iltifatta bulundu, hem de yazılı olarak "eline sağlık, teşekkür ederim." gibi bir yorum yaptı. o iş için harcadığım bütün emekler feda olsun. --beşiktaş taraftarı değilim-- bir dahaki işini daha da içten, daha da kusursuz yapmak için elimden geleni yaparım.
bir de 2 senedir beraber çalıştığım başka bir müdür var, her gün sayısız rapor hazırlarım, sunum yaparım. kendisinden ne doğru dürüst bir teşekkür, ne bir takdir gördüm. bu açıdan iş motivasyonum şuan yerlerde.
neyse aranızda bunu okuyan yöneticiler varsa, bu dediklerimi bir düşünsün.
yapılan bir iş yada yaşanmışlıklar için söylenenen sözdür.
Hz. Muhammed, allah'a şükür etmenin bir alt basamağı olarak, insanlara teşekkür etmeyi görmüştür. Bazı konularda yardımı ve iyiliği dokunan insanlara teşekkür edemeyen kişi, sayılamayacak nimetler veren Allah'a şükür edemez.
Hadis i şerifte buyrulur:
"insanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmiş olamaz" (Tirmizi)
Hadis i şerifte buyrulur:
"insanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmiş olamaz" (Tirmizi)
yapılan bir iyiliğin, değerlendirmenin, ilginin ve yardımın karşılığında kullanılan kelimedir.
aliskanlik haline getirilmesi gereken olumlu etkilesim ogesi. insanlara deger verdiginizi gosterir. edin.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar