bugün
- ekrem imamoğlu ile kafayı bozan ak partililer19
- true nun çaylak olması11
- şeriatçı olduğunu kimseye söyleyemeyenler23
- batının türkiye hayranlığı11
- v a m p i r o v8
- erdoğanın 300 milyar dolar serveti olması13
- chp liler neden ingiliz düşmanı değil46
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası31
- sırrı süreyya önder38
- yeni akit'in yılın haber sitesi seçilmesi8
- aşık olmanın avantajları14
- üstad kadir mısıroğlu14
- arda güler12
- tayyip erdoğan ın artık kabak tadı vermesi10
- dördüncü murad8
- chp nin olmazsa olmazı9
- evli erkek9
- evli erkeklerle ilişkiye giren kadınlar8
- fotokopici bi erkek9
- osmanlı yı yeniden kuracağız21
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler18
- bir evlilik ne zaman bitmeli10
- uyudun mu yazan kız15
- iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması22
- gecenin şarkısı8
- hıdırellez11
- iyi geceler17
- depresyondan kurtulamamak10
- 4 mayıs 2025 fenerbahçe beşiktaş maçı38
- silivri'deki yapraklar alkışlıyor mu15
- gerçeği aramak10
- şeytan13
- bir sonra ki halife kim olacak14
- hırsız vaaaaaaaaaar12
- hiçbir bant o yolsuzluk dosyasını kapatamaz13
- özgür özel'e atılan osmanlı tokadı16
- o kadın polisimiz başörtülüydü20
- kader doğuştan yazılı bir şey midir12
- ali koç11
- ramadan fahriden8
- 13 yıl önceki fotoğraflarınız11
- 4 mayıs özgür özele saldırı30
- en sevdiğiniz sözlük ahmeti8
- stanley termos olmazsa ben pikniğe gitmem11
- akrep burcuyum soruları alayım9

entry'ler (399)
günler önceden öğütülmüş kahveleri kap kaynar ocaklarda, yavaş yavaş ve sıp sıcak su da demlenmeye devam eden, bayat, acı, aromasız yapılan şey değil türk kahvesi...
hemen öğütün, buz gibi su ve bakır cezvede orta ateşte yapın da keyfine varın derim.
afiyet olsun.
hemen öğütün, buz gibi su ve bakır cezvede orta ateşte yapın da keyfine varın derim.
afiyet olsun.
yok artık beylikdüzü.
400 millet vekili alınsaydı severdim(!)
400 millet vekili olsaydı bunca şehit olmazdı dedi ya rte; bundan dek her istediğini yapmalı(!) ve aykırı olmamalı(!). maazallah bizler ne oluruz sonra?
evimizi, işimizi yakabilirler.
sofradaki aşımızı alabilirler.
taş ocaklarında çalıştırabilirler.
ışidin eline rehine olarak verebilirler.
ama ben şöyle diyeyim; tüm dünyayı kıpkırmızı bir bahar rüzgarı temizleyecek. emeğin ve sömürünün olmadığı dünyada ne rant, ne de para için yaşam olacak.
tamamen insalık için yaşam, tamamen emek ve sömürüsüzlük için mücadele.
neyin milliliği allasen?
çav.
400 millet vekili olsaydı bunca şehit olmazdı dedi ya rte; bundan dek her istediğini yapmalı(!) ve aykırı olmamalı(!). maazallah bizler ne oluruz sonra?
evimizi, işimizi yakabilirler.
sofradaki aşımızı alabilirler.
taş ocaklarında çalıştırabilirler.
ışidin eline rehine olarak verebilirler.
ama ben şöyle diyeyim; tüm dünyayı kıpkırmızı bir bahar rüzgarı temizleyecek. emeğin ve sömürünün olmadığı dünyada ne rant, ne de para için yaşam olacak.
tamamen insalık için yaşam, tamamen emek ve sömürüsüzlük için mücadele.
neyin milliliği allasen?
çav.
Motif niyetine namaz kıldırmak görevine şayan olmuş bahtsız imamdır.
Alevilik felsefesini bilmeden, anlamadan bi haber cahilce ve canice yapılan yorumlar algısızlığın en büyük örneklerindendir.
Alevilik inancında hz.muhammed'in miraç'a çıkışı sünni inancından çok daha başka anlatılır ve yorumlanır. Kırklar meclisinden, hz.muhammed'in bir üzüm tanesini kırka böldüğünden vs.bahsedilir. Ve bu meclis kırklar cemi diye de anılır. Alevilikte ehlibeyt nasıl önem taşıyorsa kırklar cemi de o denli önem taşır.
Alevilik protestan-islamiyettir.
Aslında islamiyetten de önce varolan bir inanç olduğu söylenir. Anadolu'da şamanizm inancından varolmuş ve evrilmiştir. Tabi osmanlı baskısı ve korkusu islamiyetle harmanlanmasına sebep olmuş "aslında biz de müslümanız" gibi cümlelerle altı doldurulmaya başlanmıştır.
Bu öyle bir inanç şeklidir ki secdesi insandandır. Öyle bir inanç şeklidir ki allah'ın silüeti dünyada vücut bulmuştur denir ve insan meleklerden, cinlerden, perilerden üstündür.
Tek temeli hümanizmdir!
"Mekan benim ben mekanım beni kubbene hapsetme"
Alevilik inancında hz.muhammed'in miraç'a çıkışı sünni inancından çok daha başka anlatılır ve yorumlanır. Kırklar meclisinden, hz.muhammed'in bir üzüm tanesini kırka böldüğünden vs.bahsedilir. Ve bu meclis kırklar cemi diye de anılır. Alevilikte ehlibeyt nasıl önem taşıyorsa kırklar cemi de o denli önem taşır.
Alevilik protestan-islamiyettir.
Aslında islamiyetten de önce varolan bir inanç olduğu söylenir. Anadolu'da şamanizm inancından varolmuş ve evrilmiştir. Tabi osmanlı baskısı ve korkusu islamiyetle harmanlanmasına sebep olmuş "aslında biz de müslümanız" gibi cümlelerle altı doldurulmaya başlanmıştır.
Bu öyle bir inanç şeklidir ki secdesi insandandır. Öyle bir inanç şeklidir ki allah'ın silüeti dünyada vücut bulmuştur denir ve insan meleklerden, cinlerden, perilerden üstündür.
Tek temeli hümanizmdir!
"Mekan benim ben mekanım beni kubbene hapsetme"
paralı kölelerdir efendim. ötesi berisi yok. ver parayı vur de, ver parayı döv de.
gezi parkı sürecinde bir konuşmamızdan alıntı;
- para karşılığı onurunu satmaya değer mi? (ben)
- 2500 lira maaş ver sana polis olayım. (çevik)
gezi parkı sürecinde bir konuşmamızdan alıntı;
- para karşılığı onurunu satmaya değer mi? (ben)
- 2500 lira maaş ver sana polis olayım. (çevik)
şaşırmış yazar. teoka.
türkiye'de birçok büyük işletmeye taşeronluk eden, referansının tersine işlevsiz ve maaşta bol kesinti yapan kuruluş.
doymayan misafirdir. içtenliği ile taktiri hakeder.
şovenizme kurban gitmiş bir zavallıdır. newroz dersin iş tatlıya bağlanır. cahil demeye gerek yok.
ırkçılık içeren bir başlıktır. insanlık suçu olan ırkçılık yapanların moderasyon tarafından önemle dikkate alınmalıdır.
(bkz: nefret söylemi)
(bkz: faşizm)
(bkz: nefret söylemi)
(bkz: faşizm)
itiraf ediyorum; ece ayhan'ı ilk zamanlar kadın zannediyordum.
Pardon filmiyle mükemmel bir iş Çıkartmış oyuncu, yönetmen, sanat insanı.
yaşadığı yıllara göre aşmış olan güzel insandır.
Hassan Sabbah ile yakın arkadaş olduğu da bilinir.
Hassan Sabbah ile yakın arkadaş olduğu da bilinir.
"sadece düşündüm" diye kısa cevabı olan sorudur.
- dımılki
- gorani
- zazaki
- kırmanci
vb. gibi lehçeleri bulunan kürt ulusunun kullandığı dildir. farsi bir dil olduğu için farsça'ya benzer kelimeler içermektedir.
akademik araştırmaları yapılmaktadır.
bu araştırmaları yoğun olarak kurdi-der yapmaktadır.
resmi dil olmalıdır. çünkü kırsalda yaşayan, öğrenim görmeyen ve sadece kendi anadilini konuşan insanların devlet işlerinde anlaşılmak istemesi tamamen insani bir istektir.
son olarak;
biji bratiya gelan! (yaşasın halkların kardeşliği)
- gorani
- zazaki
- kırmanci
vb. gibi lehçeleri bulunan kürt ulusunun kullandığı dildir. farsi bir dil olduğu için farsça'ya benzer kelimeler içermektedir.
akademik araştırmaları yapılmaktadır.
bu araştırmaları yoğun olarak kurdi-der yapmaktadır.
resmi dil olmalıdır. çünkü kırsalda yaşayan, öğrenim görmeyen ve sadece kendi anadilini konuşan insanların devlet işlerinde anlaşılmak istemesi tamamen insani bir istektir.
son olarak;
biji bratiya gelan! (yaşasın halkların kardeşliği)
ısrarla demokrasi ve katılımcı eşitlikten bahsetmesidir.
https://vine.co/v/M9Mipp1aQ5F
ters ünlemleriyle şaşırtması da neden olabilir.
https://vine.co/v/M9Mipp1aQ5F
ters ünlemleriyle şaşırtması da neden olabilir.
HiÇ olmazsa rte düşüncesinden etkilenecek kadar beyin hücreleri Çıplak değildir.
hinduların öküze olan aşkı gibidir.
4 olsun gerisi allah kerim diyen bir başbakan mı bilir ailenin ne olduğunu? gel onu bir asgari ücret ile geçinen babaya anlat bakalım ne cevap alırsın. düzen siyaseti sadece pislikten ibarettir!