bugün

yapılarda her kolonun altında yer alan temel türüdür.
bilinen en eski temel türlerinden biridir. yapıdaki her kolonun tek başına yere yük atardığı bir sistemdir. bu sistemin uygulanması için zeminin çok sağlam olması gerekir. günümüzde pek kullanılmamaktadır.
çizimi oldukça eğlenceli ve dıştan görünümü oldukça hoş dursa bile her bir pabucun * statik hesaplarının oldukça detaylı ve ciddi bir şekilde hazırlanması gereken, bu yüzden çok fazla dikkat ve detay gerektirdiği için artık günümüzde çok katlı konutlarda uygulanmayan, sadece prefabrik evlerde, küçük fabrikalarda ve atölyelerde kullanılan temel türüdür.

her ne kadar günümüzde pek kullanılmasa da 20.yy'ın sonlarına kadar sürekli temel ile birlikte en çok tercih edilen temellerden biriydi. çünkü 17 ağustos 1999 gölcük depremine kadar radye temel pek bilinmiyordu ve nerdeyse hiç yapılmıyordu. öyle ki tekil temel, radye temel'in değeri anlaşılana kadar bir çok eski binalarda ve hatta bir çok toplu konut projelerinde bile inşa edilmiş temel tipiydi. bununla birlikte tekil temel, sadece orta - sert kayalık zeminlere uygun bir temeldir. fakat 1970-2000 yılları arasındaki hızlı kentleşme sürecinde bir çok müteahhit veya arsa sahibi tarafından hiç ciddiye alınmadan kötü zeminlerde bile inşa edildiği için bir çok kişi tarafından tekil temeller farklı oturma yapıyor olarak kötü algılanmasına neden olmuştur.