bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- su tabancasından su içen çocuk4
- sözlüğün kapanması4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- burçlara inanmak3
- blackberry6
- anın görüntüsü15
- sebahattin şirin14
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- kalp krizi8
- yakışıklı erkek görünce verilen tepkiler2
- çerçeve yasa23
- arkadaşlar bana müsaade2
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey3
- hiçbir servet zamanı satın alamaz11
- eksi oy alan tanımları siliyorum2
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- apo piçtir piç kalacak12
- kırathanede one more cup of coffee dinlemek2
- hangi film karakteri olmak isterdiniz3
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- romelu lukaku7
- ultravesti tiribün liderinin gözaltına alınması3
- eski türkiye5
- kova burcu2
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- bu plak para eder mi3
- herkes öldüğü hal üzere diriltilecektir2
- profilini gizli tutma nedeni9
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- numan kurtulmuş3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı6
- rabbin sana verecek ve sen hoşnut olacaksın2
- aslolan fenerbahce dir andavalı4
- aslolan fenerbahce dir vs frank lucas3
- türk milletine kurulan pusu7
- ipsala vs kapıkule2
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak5
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- en sevdiğin eşofmana çamaşır suyu dökülmesi5
- mel melin palavra sıkması7
- ismet'in domuz çukulatası getirmesi7
- poğaca ile kahvaltı yapmak8
- akp iktidarının yaptığı en önemli hizmet6
- kendi doğum gününü unutmak3
- ekşide yazar olmak vs uludağda birader olmak3
al pacino'nun başrol olarak oynadığı, 1980'lerde küba'dan miami'ye göç eden Tony montana isimli bir suçlunun hikayesi. Adamın tek derdi var: Hırs ve açgözlülük.
kült film:
-the eyes chico. they never lie.
-gozler chico. gozler asla yalan soylemez-
-the eyes chico. they never lie.
-gozler chico. gozler asla yalan soylemez-
orda montana evlendiklerini bilmiyordu. kapıyı açtıklarında kız kardeşi şaşırmış bi şekilde gülerken, merdivenlerden yarıçıplak inen many ise gevrek gevrek sırıtıyordu. montana nerden bilsin evlendiklerini? yattılar seviştiler sandı. many gevrek gevrek güleceğine "tony dostum, biz evlendik" deseydi bunlar olmazdı. yine de montana hızlı davrandı vurmakta, orası ayrı.
Bir anda güç sahibi olmanın çok tehlikeli ihtiraslara neden olabileceğini gösteren al pacino filmi.
Adam en yakın arkadaşını öldürmüştü be, var mı ötesi? Many ile taa fakirlik, garibanlık günlerinden beri kader ortağıydı. Nedeni de, many’nin tony’nin kızkardeşiyle evlenmesiydi. Adam delikanlı gibi çıkmış evlenmiş amk, niye öldürürsün ki?
Adam en yakın arkadaşını öldürmüştü be, var mı ötesi? Many ile taa fakirlik, garibanlık günlerinden beri kader ortağıydı. Nedeni de, many’nin tony’nin kızkardeşiyle evlenmesiydi. Adam delikanlı gibi çıkmış evlenmiş amk, niye öldürürsün ki?
bom ve de boş film. ambiyans ve karakterler taşıyo filmi. konusu filan çöp oğlu çöp ve de saçmalıktan ibaret okk.
the world is yours. güzel film izlenir .
(img:#2275305)
Yıllar sonra..
Michelle Pfeiffer & Al Pacino..
Yıllar sonra..
Michelle Pfeiffer & Al Pacino..
örnek aldığım adam.
Ama olamıyorum. olmadı. olmuyor olmuyor. bu ülke de zor.
Ama olamıyorum. olmadı. olmuyor olmuyor. bu ülke de zor.
al pacino reyizin klasiklerinden biridir.
olm scarface'te uyuya kalınır mı ? biz ayık kalmak için izliyoruz:)
görsel
Uyuya kalmalık bir film bakıyordum scarface i açtım ama 2 saattir izliyorum. Yine sardı, sarıyo.
Uyuya kalmalık bir film bakıyordum scarface i açtım ama 2 saattir izliyorum. Yine sardı, sarıyo.
Affedersiniz ama hakikaten de yarak gibi filmdir.
28 ekim 2007 den beridir yazmayan, sözlüğün ilk kadrosundan bir efsane.
basketbol oynarken arkadaşımın topa vurmak yerine yüzüme vurması sonucu lakabım oldu. Al Pacino gibi bir oyuncuya benzetilmek de onurdur. tek benzetilen şey de yüzümdeki 5 dakikaya geçecek olan yara olsa da mutluyum. tatar ramazana benzetilmekten iyidir. bu arada izlediğim mafya filmleri arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim. türk sinemasında recep ivedik, cumali ceber gibi filmler ve en kötüsü de dandik cinli filmler olduğundan scarface gibi filmlerin köpeğiyim. bırakın türk sinemasını yabancı sinemaları koruyalım, destekleyelim.
kadınların efendi erkek yerine piç erkekleri tercih etmesi konusunda referans filmlerdendir. al pacino'yu bu kadar odun başka bir filmde göremezsiniz.
Tabikide gta vice city.
kültleşmiş bir gangster filmi. film şahane, al pacino mükemmel oynamış ama şaşırdığım nokta karakterin ikonikleşmesi. bir çok gangster filminde film kültleşirken burada ünlenen karakter sanki. beyler tarafından bu kadar ikon belirlenmesini de anlayamadım. tony montana'nın, taşradan istanbula gelip kendilerince çeteleşen, dışarıdan hor görünülen-ki sebep geldikleri yer değil tavırları aynı montana gibi- birinden tek farkı zenginleşmesi. salt kötü, cahil bir karakter. merak ediyorum,beylerin tony montana'yı bu kadar ikonlaştırma sebepleri ne? filmse okay, karakterse ilginç.
hatta bana şeyi anımsattı, sinemada çalışırken adana sıfır bir'in filmi çıkmıştı. gelen kitle cahilliğinden, demodeliğine tamamen tony montana cosplaydi.
hatta bana şeyi anımsattı, sinemada çalışırken adana sıfır bir'in filmi çıkmıştı. gelen kitle cahilliğinden, demodeliğine tamamen tony montana cosplaydi.
insan hırsına yenik düşerse ne hale gelir belgeseli gibi olan kült bir filmdir. Gta Vice City oyunu bu filmden bir çok öge barındırır.
Hadi kötü adama iyi geceler dileyin..
Hadi kötü adama iyi geceler dileyin..
çok çok harika güzel bir filmdir günümüzdeki çoğu filme göre milyon kat daha iyidir ayrıca filmdeki tony montana karakteriyle grand theft auto vice city deki tommy vercetti karakterleri epeyce birbirlerine benzemektedirler.
Salak erkek filmlerinin başında gelen yapımdır.köylü hırsının ne gibi sonuçlar doğuracağını izleyip ibret alabilirsiniz.filmle ilgili güzel olan tek şey soundtrack'i.
Paul Engemann – Push It To The Limit
https://www.youtube.com/watch?v=rOYuTOZ6Q0o
Paul Engemann – Push It To The Limit
https://www.youtube.com/watch?v=rOYuTOZ6Q0o
Saddam hüseyin'in para aklamak için kurduğu uluslararası şirketin ismi filmin başrolü Montana’ya ithafen Montana Management olmuştur.
görsel
görsel
Bir al pacino klasiği..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar