bugün

entry'ler (2873)

sağcıların ortak özellikleri

Ben bu ülkede bakıyorum ne sağcıyım ne solcuyum. Muhafazakar insanın yolu itidal olur.

filistin

Esir olmuş bileklerimiz
Elimiz ayağımız
Esir olmuş gören gözümüz
işiten kulağımız

Birgün dağlar yürür dağlar
Birgün güneş fersiz kalır
Tüm yıldızlar dökülür yere
Yer söyler haberini
Adımlar bir meydana yönelir
Bedenler taş kesilir
Sorulur birgün sorulur bir bir
Sorulur birgün sorulur

Alıp güneşi götürmüşler
Buradan uzaklara
Küçümen çocuklarımızı
Komuşlar hep güneşsiz

https://youtu.be/FrAXneoLuq8?si=oUepngsw8RMvdoqN

evde köpek beslemek

Malesef mide bulandırıcıdır. Köpeğin dilinde bin çeşit mikrop ve bakteri vardır. Sağı solu yaladığı düşünüldüğünde mikrop oradan oraya taşınır durur. Bahçe hayvanıdır. Köpekler kediler kadar temiz değildir. Bu nedenle dinimize göre de kedinin evde bakılması köpeğin ise bahçede bakılması caiz görülmüştür. Evet.

kadınlar denizi

Geçmişi: Osmanlı döneminde sadece kadınların kullanımına açık bir yer olduğu için adı "Kadınlar Denizi" olarak kalmıştır.
Günümüzdeki Durumu: Yıllardır tamamen karma (kadın-erkek birlikte) bir halk plajı olarak hizmet vermektedir.

Osmanlı zamanında sadece kadınların kullanımına açık olan plaj. Keşke yine eski haline dönse. Evet.

sinem dedetaş

Umarım en yakın zamanda serbest kalır. Yazıktır.

sinem dedetaş

Ayıp ya kadın geldiğinden beri saçına aklar düştü zaten birde haksız yere kadını görevden aldılar. Rabbim mazlumların yanında olsun.

thereads

Çöplük. Derdiniz az geliyorsa girin buraya birde milletin dertlerini okuyun. Ottan çöpten yakınıp metin yazıyorlar. Birde sadece takip ettiklerimizi görsek hadi neyse. Bütün milletin çeri çöpü önünüzde. indirmemle silmem bir oldu.

düşüncelerin gücü

Bir insanın düşkünler evine ya da hapishaneye düşüren şey makus talihi değil, üzerinde yürüdüğü düşüncelerin ve alçak arzuların yoludur, keza içinde masum duygular barındıran bir insan aniden suç işlemeye başlamayacaktır, onu suça iten düşüncelerin tohumları uzun zamandır gözlerden ırak bir şekilde kalbinde yeşermektedir.

aşk

Kavuşamadığında yaşadığın o melankoli hali seni uzun düşüncelere sevk eder, hayatın anlamsızlaşmasıyla Allaha daha yakın hissedersin. Böylelikle ilahi aşka ulaştırırmış eskiden bazı aşklar. Şimdi pek olmuyor sanıyorum seçenek çeşitliliğinden olsa gerek. Evet.

islam da boşanmak

"Şâyet karı-kocanın aralarının iyice açılmasından ve artık yuvanın dağılmasından endişe ederseniz, erkeğin ve kadının ailesinden birer hakem belirleyin. iki taraf da iyi niyetle işi düzeltmek isterse, Allah karı-kocanın arasındaki dargınlığı giderip barışmalarını sağlayacaktır. Şüphesiz Allah her şeyi bilir, kullarının her hâlinden haberdardır." Nisa 35

"Kadınları boşadığınızda, onlar da bekleme süresini tamamladıklarında ya onları yanınızda güzellikle tutun veya kendilerinden tatlılıkla ayrılın. Sırf kendilerine haksızlık etmek ve zarar vermek için onları nikâh altında tutmayın. Böyle davranan, sadece kendine yazık etmiş olur. Sakın Allah’ın âyetleriyle eğlenmeye kalkmayın. Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini ve size öğüt vermek için indirdiği kitabı ve hikmeti düşünün. Allah’a karşı gelmekten sakının ve iyi bilin ki Allah, her şeyi hakkıyla bilmektedir." Bakara 232

"Eğer siz bir eşi boşayıp da yerine bir başka eş almak isterseniz, boşadığınız eşe yüklerle mehir vermiş olsanız bile, ondan hiçbir şeyi geri almayın. Yoksa siz fuhuş yaptı diye eşinize iftira ederek ve apaçık bir vebâl yüklenerek mi verdiğinizi geri alacaksınız?" Nisa 20

"Boşanmış kadınlara geçimlerini sağlamak için verilmesi gereken bir nafaka vardır ki, bu da takvâ sahibi olanlar üzerine bir borçtur." Bakara 241

"Boşamadan iki defa geri dönülebilir. Bundan sonra erkeğin vazîfesi ya güzelce geçinmek veya tatlılıkla ayrılmaktır. Ey kocalar! Boşanma durumunda, daha önce kadınlarınıza vermiş olduğunuz mehir ve hediyelerden hiçbir şeyi geri almanız size helâl değildir. Ancak karı koca Allah’ın koyduğu ölçülere riâyet edemeyeceklerinden endişe ederek boşanmak isterlerse durum değişir. Ey hakemler, veliler! Karı kocanın Allah’ın koyduğu ölçülere riâyet edemeyeceklerinden endişe ederseniz, bu durumda kadının, kocasından aldığının bir kısmını boşanmak için ona geri vermesinde, erkeğin de bunu almasında ikisine de bir günah yoktur. Bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır, sakın bu sınırları aşmayın. Kim Allah’ın koyduğu sınırları çiğnerse, işte onlar zâlimlerin tâ kendileridir."

mehir

"Eğer siz bir eşi boşayıp da yerine bir başka eş almak isterseniz, boşadığınız eşe yüklerle mehir vermiş olsanız bile, ondan hiçbir şeyi geri almayın. Yoksa siz fuhuş yaptı diye eşinize iftira ederek ve apaçık bir vebâl yüklenerek mi verdiğinizi geri alacaksınız?"

"Mehirlerini belirlediğiniz halde kendileriyle cinsî münâsebette bulunmadan onları boşarsanız, bu durumda kararlaştırdığınız mehrin yarısını onlara vermeniz gerekir. Ancak kadınlar alacakları mehirden vazgeçebilir veya nikâhı elinde bulunduran erkekler mehrin tamamını bağışlayabilir. Fakat ey erkekler! Sizin cimrilik yapmayıp mehrin tamamını vermeniz takvâya daha uygun bir davranıştır. Birbirinize erdemli ve lutufkâr davranmayı ihmal etmeyin. Şüphesiz Allah, bütün yaptıklarınızı görmektedir."

aldatma nedenleri

Aldatan insan aldatılmayı hakeden insandır. Kimse evde sevgisiz ilgisiz koca ya da kadın görmek zorunda değil. Özellikle erkekler eşleriyle ilgilensin sonra neden boynuzlarım parlıyor diye ağlamasın.

büyük günah işleyen kimsenin durumu

Hariciler, büyük günah işleyene kâfir olur demiştir.

Mürcie ise günah işleyenin imanına hiçbir zarar gelmeyeceğini savunarak adaletsizlikleri meşrulaştırır.

Hasan-ı Basrî, büyük günah işleyen kimse inancında samimiyetsiz olduğu için "münafık" olur demiştir.

Mutezili ekole göre büyük günah işleyen kimse ne tam mümin ne de tam kâfir) orta bir yerdedir der.

evlilik masrafları

Anne babaların evlatları için o yaşa kadar biraz da olsa birikim yapmış olması gerekir. Çocukta evlenmek niyeti varsa eşek değil 20li yaşlarında işe başlar başlamaz birikimini yapacak. Sonra ağlamayacak. Ayrıca 500.000e falan evlenilebilir. 60 gram bilezik olsa 390.000 ki bunu da düğünden sonra ev araba için bozduruyorlar bu aslında harcama değil yatırım bu nedenle altınları saymıyorum. Eşya için erkek koltuk takımı beyaz eşya alıyor halı perde alıyor 250.000 de. Düğün yapmazsın yaparsan 50-60 bine de bir mekan bulursun. isteme çiçeği, gelinlik, çikolata 55bin diyelim. Ivır zıvır harcamalar olur belki arada 30bin de ona desek. Düğün yapmazsan 330 bine falan çıkarsın bilezikler hariç. 60 gramda bilezik eklesek 720bine bitiyor.

sözlükteki avukatlar

(resim:#1)
görsel
Bir yardımcı olabilecek olan var mı? 2016da bir davamız vardı. Baya sürdü çekimizi ödememişti biri. Neyse biz haklı olduğumuz halde kaybettik bazı davaları avukat ücreti ödedik 2023te kapandı. Bugün avukat davayı kazandık diye mesaj atmış, 2016da alacağımız 50binse bugün bize 75bin gibi bir ücret atmış. Baktım yeni bir dosyada yok ortalıkta. Sadece bunu gördüm önceki davalarımızda hep takipsizlik yazıyor bu ne demek anlayan var mı acaba? Bu 75bin neyin parası diye avukata sormak gerekir mi? Bilgisi olan bilgilendirebilirse sevinirim.

diriliş

Zengin bir erkeğin gençken halasında kalan yardımcı genç kızla birlikte olmasını ve bunun onun için önemsiz olmasını ama kızın hayatında meydana getirdiği tahribatı anlatır. Genç kadının önce hamile kalmasını sonra geneleve düşüp hayatının mahvolmasını, erkeğin ise yıllar sonra Katyuşa ile mahkemede farklı bir sebepten karşılaşıp vicdan azabı duymasını ve katyuşa ile evlenmek istemesini konu alan bir Tolstoy kitabı.

"Nehlüdov suçunu ancak şimdi tam olarak anlamış bir halde hapishaneden çıkarken, "Evet, demek mesele buymuş," diye düşünüyordu. Eğer hatasını düzeltmeye, bedelini ödemeye kalkışmamış olsaydı bunun bir suç olduğunu da asla hissetmeyecekti; dahası, Katyuşa da kendisine yapılmış olan kötülüğü hiç fark etmeyecekti. Ancak şimdi bunların hepsi bütün korkunçluğuyla ortaya çıkmıştı. Şu anda tek gördüğü, bu kadının ruhu üzerinde yaptığı kötü etkiydi ve o da kendisine yapılmış olanları görmüş ve anlamıştı."

okulun olmadığı bir evren

Eskiden mektep medrese işleri bu kadar uzamazken insanların yaşadığı evrendir. Çocukların doyasıya çocukluklarını yaşadığı evren. Sabahın köründe okula gitmek zorunda olmadıkları ve sınav stresiyle boğuşmadığı ve özgün kişiliklerini koruyabildikleri bir evrendir aynı zamanda.

simit sat onurlu yaşa

Tarlasını vermek istemeyen halka müdahale etmeye çalışan madencilerle bir olan memurlara söylenmesi gereken söz.

toki

Her kategoriyi ayrı ayrı çekip diğer kategorisinde neden herkesi birleştirip tekrar çektiler acaba. Ayıp yani. 3 5 tane diğer var. Gençler kadar ihtiyacı yok mu bu insanların.

venegis xr

Sadece 6 ayda beni öyle bir toplamış ilaçtırki. Bundan üç sene evvel işsiz kaldığım bir dönemde kullanmıştım. Kullanırken boş kalmayım diye halk eğitim kursuna yazılmıştım. Orada öğrendiğim mesleği yapıyorum hâla. ilaç bazen kaçınılmazdır. Zararlı diye bekleyip hayatınızın kararmasını izlemeyin. iyi hissettiriyor diye bağımlıda olmayın. Depresyona falan girdiyseniz çıkmak için yardımcı olarak ilaçlardan faydalanın ve doktorunuza muhakkak danışın. Bu arada aşırı mide bulantısı yapıyor ve ben günaşırı kullanmıştım ilacı kafama göre.
© copyright 2005 - 2026