bugün
- karton toplayan çocuk16
- vietnam da gençleştirme ameliyatı olan adam9
- sözlükteki ayakçılar9
- almanya25
- otel odası6
- romanya52
- sözlük kızlarının ojeleri17
- güzel memelerin öpülmeye değer olması4
- nick vermeden bir yazara seslen14
- açılı nude5
- kadınların sapık olması10
- 2 gecede 40 bin iranlıyı katleden molla rejimi13
- türkiye23
- hiçbir şeyin sarmaması10
- nikola tesla'nın kürt olması10
- yunanistan12
- fon soruşturmasında tedbirlerin kaldırılması3
- mal mısın sorusuna verilebilecek alternatifler3
- fatma betül sayan kaya39
- avrupanın en ucuz mazotunu kullanıyoruz21
- 4 büyükler bu transferleri nasıl yapıyor3
- gilded ile yağan yağmuru izlemek3
- fatma betül sayan kaya yalnız değildir17
- domates ve haşlanmış yumurtayı birlikte yemek2
- bir zirve yapsak kim kimin yanında oturur33
- dünya61
- çok uykum var3
- tüm dünyada faşizmin yükselmesi5
- meksika açmazı macerası11
- usualsuspect'i tedavi ettirmek8
- lookinin yeni nicki2
- 27 eylül 2026 almanya yunanistan maçı7
- turizm3
- 27 eylül 2026 anadolu efes beşiktaş maçı4
- judas'ın cesedi2
- hentbol5
- judas adlı yazarın 50 yaşlarında olması2
- offf çok sıkıldım sözlük4
- adidas3
- mehdinin en sevdiği balık7
- başka ülkelre vatandşlk başvrsu yapn milltvekilri12
- bulgaristan4
- kapalı hava bağımlılığı2
- butlancıların birbirine girmesi5
- anın görüntüsü31
- yarın iş var5
- biriyle konuşurken dinlemeyi unutmak2
- 27 eylül dünya turizm günü3
- borsada 2 milyar kazanan bir kişi eleştirmek4
- amerika birleşik devletleri31
izlemeye doyamadığım muazzam seri, jigsaw reyizin askerleriyiz! Seri devam etmeli. Böyle filmlere ihtiyaç var.
Özellikle soundtrack’ı ayrı bir efsanedir.
Bugüne kadar ana teması "hayatın kıymeti" olan çok sayıda kült film izledim. Ama hiçbiri bana hayatın aslında çok kıymetli olduğunu bu film kadar yansıtmadı. Seriyi bitirdiğim günden beri hayata bakışım çok ama çok değişti. Önceden birçok şeyden şikayet eden mızmız bir gerizekalıydım. Allaha şükürler olsun ki bu seriyi izlemişim.
bu güne kadar en sevdiğim flim serisi olmuştur.
Sabiha gökçen havalimanı ama neden saw hala bilmiyorum.
bu serinin türkçe dublajında ve türkçe alt yazısında hiç kimsenin fark etmediği bir kelime hatası var. Bu seride karizmatik katilimiz john kramer'ın lakabı bilindiği üzere jigsaw'dır. Ancak türkçe dublaj ve türkçe alt yazıda bu kelime ''testere'' olarak çevrilmektedir. Evet jigsaw içinde yer alan ''saw'' kelimesinden de tahmin edileceği üzere ''testere'' anlamına da gelmektedir ancak filmde bu kelime bu anlamda değil asıl sözlük anlamı olan ''puzzle, bulmaca'' anlamında kullanılmaktadır. Zaten serinin ilk filminde banyoda geçen oyundan önceki oyunları anlatan flashback'lerde jigsaw'ın ''bulmacalı katil'' olarak çevrildiğini görüyoruz. Ancak ilk filmden sonra ''jigsaw'' kelimesi banyo oyununda yer alan testerelerin de etkisiyle ''testere'' olarak çevrilmeye başlanıyor. Hatta 5. filmde ilk filmin bile geçmişine giden flashback'lerde dahi (daha ortada testereli banyo oyunu yokken) jigsaw testere olarak çevriliyor. John Kramer'ın kurbanlarından kestiği puzzle, bulmaca şeklimdeki et parçalarından da anlaşılacağı üzere jigsaw kelimesi filmde bulmaca, puzzle anlamında kullanılmaktadır. Dublajcılara ve alt yazı hazırlayan arkadaşlara duyurulur.
Gerçekten hayatla ilgili güzel mesajlar veren zekice bir yapım. Filmin ilki ile sonu arasında müthiş bir bağlantı var. Her filmin sonu şaşırtma ile bitiyor. Çok şaşırıyorsunuz.
Kanser hastası zeki bir mühendis, hayattan zevk almayan ve ölmek isteyen ya da hayatı birilerine zindan eden kişilere hasta haliyle ve yardımcıları ile ders veriyor.
Kanser hastası zeki bir mühendis, hayattan zevk almayan ve ölmek isteyen ya da hayatı birilerine zindan eden kişilere hasta haliyle ve yardımcıları ile ders veriyor.
gerçekleşebilir belki ilerde.
gerçeği hazreti muhammed saw...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar