bugün
- 15 mayıs 2026 uludağ sözlüğün huzura ermesi6
- istanbulda hava durumu3
- fondöten sürmek8
- babalarımız gibi erkeklerin yetişmemesi3
- bir ilişkiyi kim yönetir22
- sinsi3
- evde kalmış 30 yaş üstü kadın yazarlar11
- kekimi yeme beni'ye diyen kız2
- hot girl summer2
- bikini günü2
- cd devrinin bitmesi6
- en gıcık olunan insan davranışı7
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz5
- sandalye9
- neşeli pozitif komik ve tatlı erkek2
- sözlüğümüzün en şekil yazarları2
- ilişkiyi mesajla bitirmek3
- sokuşu çağdaşlık ve gençlik olarak gören zihniyet2
- kürdün 2 vazgeçilmezi2
- ciddi ciddi aşure seven insan30
- sevişme sonrası erkeğin gömleğini giyen kadın3
- velvet48
- yeni sevgiliden beklentiler6
- 4 temmuz 2026 istanbul yağmuru3
- deniz göktaş35
- pandela 319
- 2 temmuz 2026 mado da kahvemden böcek çıkması2
- botların biraz bokunu çıkarması2
- deniz göktaş'ın ölen yemenli çocuklar şakası3
- sokuk yazarlar6
- kürt hareketinin devşirme olması15
- sikişirken hüzünlenmek6
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği35
- aleyna tilki7
- aşk10
- gustavo alfaro2
- 4 temmuz 2026 kanada fas maçı15
- kız arkadaşla sabahlara kadar içmek6
- ciguli kral16
- lamba5
- yapsam yaptım derim4
- korku filmi cekmeden once cinayet isleyen yonetmen5
- masa5
- amedspor12
- diamond bosphorus14
- samsung4
- bik bik kaç yaşında10
- memduh bashgan9
- mony tontana11
- ata demirer dinin mizahı olmaz2
Yardıma muhtaç kimselere yapılan yardım.
sadece parasal olmayan, gülümsemenin, birinin başını okşamanın bile yetebildiği ibadet.
(bkz: sadaka tasi)
ihtiyaç sahiplerine karşılık beklemeden yapılan yardım.
başımızın üstünden çevirerek az sayılabilecek bir tutarda verdiğimiz yardımdır. hayır niteliğindedir.
(bkz: sadako)
azı bile çok bela savuşturan, düşkün kimselere verilen yardım.
"az sadaka çok bela savuşturur."
"az sadaka çok bela savuşturur."
allah rızası için yapılan iyilik veya verilen şeydir.
ibraniceden arapçaya geçmiştir, adalet demektir... *
başa kakma ve eza verme suretiyle kolaylıkla sevabı iptal edilebilir...
3. Zeyd b. Eslem'den:
Resûlullah (s.a.v.): «Dilenci at üzerinde de gelse ona veriniz» buyurdu.
Resûlullah (s.a.v.): «Dilenci at üzerinde de gelse ona veriniz» buyurdu.
biçeşit hiphop grubu.
Peygamberimiz sahabelere sadaka veriniz dediğinde "ya resulallah bizim sadaka verecek paramız yok" cevabını duyunca "güler yüzünüz de mi yok" demiştir. bu nedenle ki güler yüz sadakadır.
Dilencilerin sokak köşelerinde oturup gelen geçenden para istemesidir.
.
.
kişinin sırf allah rızası için, muhtaç kimselere malından zekat dışında bir kısmını vermesi ve başkalarına iyilik yapmasıdır.
sadaka kavramı, allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla yapılan her türlü maddî harcamayı ve manevî fedakârlığı ifade eder. bu sebeple sadaka, zekattan daha geniş kapsamlıdır. sadaka vermek, çok büyük bir sevaptır. sadaka, müslümanların hayır yollarında birleşip kaynaşmalarını sağlayan manevî güç kaynağıdır.
hz. muhammed (a.s) müminlerden sadaka vermelerini isteyince sahabeden sadaka vermeye gücü yetmeyenler, medine çarşısında su satıp kazandıklarıyla aldıkları hurmaların bir kısmını fakirlere ve yoksullara vererek sadaka sevabına ulaşmaya çalışmışlardı. aynı zamanda peygamberimizin (a.s) "veren el, alan elden üstündür." demesi, müslümanları "veren el" olmaya, helâl yoldan çalışıp kazanmaya ve bunu başkalarıyla paylaşmaya doğru harekete geçirmiştir.
sadaka kavramı, allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla yapılan her türlü maddî harcamayı ve manevî fedakârlığı ifade eder. bu sebeple sadaka, zekattan daha geniş kapsamlıdır. sadaka vermek, çok büyük bir sevaptır. sadaka, müslümanların hayır yollarında birleşip kaynaşmalarını sağlayan manevî güç kaynağıdır.
hz. muhammed (a.s) müminlerden sadaka vermelerini isteyince sahabeden sadaka vermeye gücü yetmeyenler, medine çarşısında su satıp kazandıklarıyla aldıkları hurmaların bir kısmını fakirlere ve yoksullara vererek sadaka sevabına ulaşmaya çalışmışlardı. aynı zamanda peygamberimizin (a.s) "veren el, alan elden üstündür." demesi, müslümanları "veren el" olmaya, helâl yoldan çalışıp kazanmaya ve bunu başkalarıyla paylaşmaya doğru harekete geçirmiştir.
gerçekten başınızdan belaları defeden olaydır.
dünyada fakiri ahirette sadaka vereni mutlu eden bir islam dini gereği.
sadaka veren alanı mutlu eder, karşılığında bol dua alır. dua, başa gelecek belalardan korur ve muhafaza eder. dolayısıyle sadaka ömrü uzatır.
müslümanın yüzüne tebessüm etmek sadakadır.
Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir "sadakadan" daha hayırlıdır. Allah, her bakımdan sınırsız zengindir, halîmdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir).
bakara suresi 263.ayet.
bakara suresi 263.ayet.
sıdıka'nın kardeşi...
Mal, sadakalar vermekle hiç eksilmez. Hayırlarda bulunmak, malı yitmekten korur (Mevlana).
Peygamber efendimiz buyuruyor ki;
(Sadaka ömrü uzatır, kötü ölümden korur, kibri ve tefahürü de giderir.) [Taberani]
(Sadaka ömrü uzatır, kötü ölümden korur, kibri ve tefahürü de giderir.) [Taberani]
sadece para vermekten ibaret olmayan, hiç fakir kalmasa bile yine de olmaya devam edecek hayır dolu eylemler bütünü.
bir selam, din kardeşine bir güler yüz göstermek, yol sorana yardım etmek, sübhanallah çekmek, bir iyilik etmek ve kötülük yapmaktan sakınmak gibi şeylerdir.
bir selam, din kardeşine bir güler yüz göstermek, yol sorana yardım etmek, sübhanallah çekmek, bir iyilik etmek ve kötülük yapmaktan sakınmak gibi şeylerdir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar