bugün
- fıstık ezmesi vs fındık ezmesi7
- meclis te fon krizi araştırma komisyonu tartışması2
- bedelini ödeyen yazarlar17
- israil3
- şu antipanik'in ilgisini verin artık lütfen16
- kuru milliyetçilikle kafa silken insan7
- filistin37
- dağlı2
- nöbetteyim sözlük4
- sözlükte kız taklidi yapmak17
- ten uyumu vs kafa uyumu3
- fon kurdum para yatırır mısınız9
- arkadaşlar ne yesek9
- insan olmaya çeyrek kala adlı yazarı sevmemek10
- bir erko kişisi ile arkadaş olunur mu15
- sözlük kızlarının içli köfteleri10
- platon un mağara alegorisi5
- antipanik'e bir şey söyle22
- silvermist'e iki şey söyle20
- seksten önce dua etmek10
- israil'i allah cezalandıracak9
- nervio'nun canının devamlı yaprak çekmesi11
- tarhana çorbası12
- özelden şeftalisini atan yazar14
- sözlük kızlarının tantunici7
- parcalandim toparlanamiyorum323
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı36
- sözlük kızlarının kombinleri15
- alttaki yazara bir şey söyle24
- redbull5
- güzelsen koy resmini görelim6
- adana lezzet festivali5
- antipanik sizce biraz antipatik mi8
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- bu kalp seni unutur mu5
- yazarların tavana bakarken düşündüğü şeyler5
- arkadaşlar bir şey soracağım11
- sapık şarkı sözleri9
- hayat yaşamaya değer mi5
- herkese iyi geceler renkli rüyalar5
- porno entelektüelliği8
- kendini evleneceği kıza saklayan erkek9
- mantısıyla meşhur olan ilimiz10
- ucan tekme atan hipopotam47
- namazlı meal yazıp kuran da namaz var diyen avel9
- kalpteki boşluk hissi4
- sözlük kızalarının takosu5
- yakışıklı olgun erkekler6
- osmanoğulları ailesi ne özür borcu7
- izmir tulum4
id software'nin en oynanabilirliği yüksek oyunu. hayatımda en çok zevk alarak oynadığım süper hadise. grafiklerinin çok hızlı ve süper yapılmış olmasına karşın sadece 16 mb ekran kartı istemesi* ve sadece ortalama 500 mb dolaylarında yer kaplaması* ilginçtir. oyun seviyelerinin içinde nightmare diye bir seçenek vardır ki akıllara zarar. aşmış olmama ve birçok bölümü bu seviyede bitirmeme rağmen vede\hatta oyunu yıllardır oynamama rağmen hala sıkılmadığım eli öpülesi oyun. ne counter strike nede half life size bu oyunun verdiği zevkin yarısını veremez.
bir de oyunda bir silah var ki (bfg10k) gerçekte olmasını dilerdim, şöyle taksimde etrafa saçmak güzel olurdu.
bir de oyunda bir silah var ki (bfg10k) gerçekte olmasını dilerdim, şöyle taksimde etrafa saçmak güzel olurdu.
aşmış bir oyundur. yaratıcılığını, hızını, keyfini başka bir oyunda şuana kadar bulamadım. yıllardır oynamama rağmen kesinlikle sıkılmadım. oyunun içideki oyunlar bulmacalar ve güçlü silahları almak için çabalar oyuna ayrı bir zevk katıyor, hele oyunda bir silah vaki tadına doyum olmuyor.
(bkz: bfg10k)
(bkz: bfg10k)
oyunda kullanılan silahlar;
+the gauntlet
+machine gun
+shotgun
+grenade launcher
+rocket launcher
+plasma gun
+railgun
+lightning gun
+bfg10k
+the gauntlet
+machine gun
+shotgun
+grenade launcher
+rocket launcher
+plasma gun
+railgun
+lightning gun
+bfg10k
çıktığı zaman içinde single player(varda o da botlarla kapışmaktan ibaret)olmadığı sadece multiplayer tabanlığı olduğunu öğrenince şok olmuştuk ve çoğu quake fanatiğini üzmüştür, ama bu hata quake 4 ile düzeltilmiştir.
düzgün bir bilgisayarla railgun oynamanın zevkinin inanılmaz olduğu oyun.
"gelin deleyim" o derece.
"gelin deleyim" o derece.
mükemmel gaza getiren oyun. head shot, double kil sesleri havada uçuşurken birden bir füzenin size gelirken çıkardığı sesi duyduğunuz anda kalp yerinde güpgüp atmaya başlar.
bu günkü son kuşak grafikli oyunların grafik motorlarının temelinde yatan kodlara sahip efsane oyundur. pek çok oyun, bu oyunun grafik motorunun optimize edilmesiyle oluşturulmuştur.
dünyadaki en zeki botlara sahip oyundur. nightmare seviyesinde öyle akıllı oynarlar ki "bunlar bilgisayar programı değil ayol canlı resmen" diyesiniz gelir. savaşırlar, koşu yolunuza roket atarlar, saklanırlar, kazanmak için her şeyi yaparlar. bölümleri oynaya oynaya o kadar iyi ezberlersiniz ki hani eviniz gibidir.
ayrıca id software çalışanlarını ve mapların yazılımlarını yapanları da kutlamak gerekir zira hepsi ayrı ayrı sanatçıdırlar. ölye müthiş maplar var ki bugün en kral mimarı bulsanız çizdirseniz bu kadar süperini yapacaklarını sanmıyorum.
kendilerine yeni map indirmek isteyenler için,
http://www.born-robotic.net/lvldesign/q3maps adresi uygun olacaktır.
ayrıca id software çalışanlarını ve mapların yazılımlarını yapanları da kutlamak gerekir zira hepsi ayrı ayrı sanatçıdırlar. ölye müthiş maplar var ki bugün en kral mimarı bulsanız çizdirseniz bu kadar süperini yapacaklarını sanmıyorum.
kendilerine yeni map indirmek isteyenler için,
http://www.born-robotic.net/lvldesign/q3maps adresi uygun olacaktır.
çok hareketli oyun.
minimum sistem gereksinimleri; çok keskin refleks ve aşırı hızlı parmaklar.
id software'in elinden çıkmış, multiplayer tarihine adını altın harflerle yazdırmış bilgisayar oyunudur. serinin tamamen multiplayer a dayanan tek oyunudur. zorluk arttıkça quake profesyonelleri daha bir zevklenirken ortalama oyuncular ağlamaktadır *. bir zamanlar gerçekten iddialı olduğum, sonra kalleş bilgisayarım yüzünden artık oynayamadığım ve eski formumu kaybettiğim oyundur. yine olsa yine oynarım.
ardından gelen quake 3 team arena ile gelen yeni modları pek tutmasam da kamikaze olayı çok zevklidir. biri kamikaze yaptı mı; en güzeli, oluşan devasa kara topu ve uçuşan oyuncuları uzaktan izlemektir.
quake 3 collesium şeklinde ek paket mi olduğu belli olmayan bir şekli de vardır. space tuşuna basılı tuttuğumuzda baktığımız yere ip atmışız, kendimizi çekiyoruz durumu yaşatır.
excellant, quad damage ve imressive diyen kalın sesli emmimizi özlediğimiz oyun.
hala sunucuları dolu olan oyun. severek oynuyoruz.
(bkz: quake 3 team arena)
unreal tournament ın eline kesinlikle su dökemez...
dikkatinizi çekiyorum, sadece unreal tournament ın. yani ut2003/ ut2004/ ut3 den bahsetsek burada herhalde bu oyunlara hakaret etmiş olurduk...
daha gerçekçi ve detaylı silahlar, daha ince düşünülmüş modlar, bütün botların istendiği gibi ayarlanabilmesi özelliği vs. vs. unreal tournament ı quake 3 arena dan kat kat daha üste çıkartıyor.
ayrıca şöyle düşünelim bir de:
(bkz: nightmare vs godlike)
hatta:
(bkz: #1066303)
dikkatinizi çekiyorum, sadece unreal tournament ın. yani ut2003/ ut2004/ ut3 den bahsetsek burada herhalde bu oyunlara hakaret etmiş olurduk...
daha gerçekçi ve detaylı silahlar, daha ince düşünülmüş modlar, bütün botların istendiği gibi ayarlanabilmesi özelliği vs. vs. unreal tournament ı quake 3 arena dan kat kat daha üste çıkartıyor.
ayrıca şöyle düşünelim bir de:
(bkz: nightmare vs godlike)
hatta:
(bkz: #1066303)
1.32 point release updateler, modlar ve map packler için:
http://www.quake3world.co...opic.php?f=19&t=21699
http://www.quake3world.co...opic.php?f=19&t=21699
küçükken kuzenimle korka oynadığım oyundu ve oynarken 3,5 atardım.o yılların üzerinden seneler geçti ve ben yine quake 3 arena oynamaya karar verdim lakin hiç bir oyuncuda bulamadım bu oyunu.sonunda torrentle indirdim , mutluyum.
(bkz: nostalji)
(bkz: nostalji)
zamanın ötesinde aşmış, yemiş bitirmiş çok güzel oyundur. swat3 le birlikte zamanında sabahlama nedenidir.
fps dünyasında çığır aşmış, kalıpları yıkmış john carmack imzalı tadından yenmez oyun.
son derece gaza getiren müziklere sahip oyundur.
(bkz: sonic mayhem)
(bkz: sonic mayhem)
zamaninda evde internet baglantisi olmadigindan, bot'lara karsi oynadigim güzel oyun. özellikle nightmare zorluk seviyesinde rekor kirmisligim vardir. 14 saniye hayatta kalabildim.
enka umman blue city projesinde akşamları information technology deparmantnıyla kapıştığım oyun...
Gündemdeki Haberler