bugün

tepki olarak, inadına denilenin tersini tersini yapan garip adamlar.
agresyonunu fiziksel yıkıma sebep olmadan gösterme halidir. bu çeşit tavır yıkım içermezken yıkım tehditini içerir. ucu sonucu bilinmediği için bu ruh halindeki kişilerden çekinilmelidir. yok zaten genel hali bu ise, sarkastik takılan, mıymıy insan olarak kabul görürler, gözdağı da bir yere kadar değil mi ama?

edit: pasif agresif ruh hali için a perfect circle dan gelsin; passive
(bkz: pasifagresif com)
en belirgin özelliği, dıştan gelen bir isteğe, engelleme ve tepki gösterme davranışlarıyla karşı koymasıdır. bu davranışlar işi erteleme, kalitesiz iş yapma ve unutma biçiminde kendini gösterir.
içinde vahşi, yırtıcı bir kaplan gizli ev kedisi.
-yasin şu bahsettiğim tanıtım yazısını hazırladın mı?
+hazırlicam ya
-ne zaman?
+ya tamam dedik işte, yapmicaz mı dedik, tamam.
-iyi peki.

günler geçer yasin'den tık yoktur.

-yasin gelirken içerden benim telefonu getirsene
+tamam

-e hani telefon?
+a unutmuşum.

***

-yasin kumandayı versene
+tamam

-kumandayı istemiştim?
+e tamam verecez
-versene
+vericem bi dakka

-vermicek misin ya?!
+vericem ya ..

yani karakterimiz yasin, * kişilik bozukluğuna sahiptir. söylenenlere itiraz etmez, kabul eder. ama icraate gelince hiçbir hareket göremezsiniz. görünüşte normaldir, sakindir. bağırıp çağırmaz, geçimli, düzgün bir izlenim bırakır. lakin kıçını kımıldatıp da dedikleriyle alakalı bir şey yapmaz.
iş yerlerinde sıkça rastlanan kişilerdir.
iyi hatırlarım askerde pasif agresif'in tescilli bir elamanı vardı. Lan insan bir tane bile mi sözü dinlemez veya yapmaz ? bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor sözcüğü cuk diye oturur bu duruma. Türk kızından bile daha tehlikeli dediğimiz durumdur aslında.
toplumun büyük çoğunluğunun kabul ettiği artık felsefi olarak toplu taşıma araçlarında bile konuşulduğu gibi; sosyal yaşamı olmayan insanların uzun pasiflik ardından kavga çıkarma istekleridir.
Bunlarla, onlar agresif moddayken karşılaşırsanız "kaçın".

hani erkekliğin 10da9u ya, erkek değil kadınsanız bile (artık bu devirde erkekde de kızda da bazen benzer bazen aynı felsefeler işe yarayacağından) bunu hayatınıza yedirin, ve KAÇIN!
(bkz: sivil itaatsizlik)
Başkalarına karşı duyulan öfkenin pasif kalma, ma­zo­kizm ve kendine çevirme (turning towards oneself veya turning against the self) yoluyla ifâde edilmesidir. ikide bir unutma, surat asma, ba­şa­rısızlıklar, kendinden çok etrafı bizar eden hastalıklar, ağrılar, sızılar, yakınmalar, sürekli gecikme gibi davranışlar tipiktir.
Benim galiba bu.

Ve her pasif agresifin tek bir rüyası vardır: Etrafındaki herkesin ölmesi.

Pasif agresif sessizlikle surat asan değildir her zaman. Duygularını zerre kadar belli etmeyip sana kin besleyendir aslında. zehrini akıtacağı güne dek seninle dertleşir, eğlenir güler. Duygularını belli etmenin zayıflık olduğunu düşünür zira.

Etrafında tonla arkadaşı vardır ve büyük bir devri daim makinesi gibi insan öğütür devamlı. Birileri gelir gider ama o sadece kaybeder.

Hissetmez.
Zeki insan işidir. Ülkemizdeki erkeklerin çoğu beyinsiz oldugundan veya öyle davranmak işlerine geldiğinden genellikle kızlar pasif agresif olarak algılanır ama dedigim gibi her zeki insan öyledir.
bu insanlar genel olarak şöyledir:

herhangi bir konuda tartışırken, bir anda sinirlenir ama sinirini belli etmez, karşıdakine surat yapar, laf sokar; “ne oldu, kızdın mı sen bana” dersin, hayır der ama içten içe size sövmüştür ve size tavır yapmaya devam eder. Karşıdaki kişi sorunun ne olduğunu anlayana kadar da bu devam eder.

pasif agresifler hem kendi hayatlarını hem de karşıdakinin hayatlarını mahvedebilirler böyle davranarak. kendilerine ve çevresine sabır ve bir an önce düzelmelerini diliyorum.
afedersiniz bende pek olmayandır.
biri beni sinirlendirirse anlar.
gel gelelim kolay sinirlenen bir adam değilimdir.

el kim ki beni sinirlendirecek.
çok da sikimdeydi.

olur da sinirlenirsem de söylerim. neden mi?
çok da sikimdeydi çünkü.

ama dediğim gibi. en son ne zaman sinirlendiğimi hatırlayamıyorum.
sinirli ibne mi demek, ne demek oluyor bu?

bir sıfat tamlaması.
güncel Önemli Başlıklar