bugün
- yazarların dünya kupasında desteklediği takım10
- 6 köşeli yıldız4
- pandela'nın otizm olması4
- tai lung'un şkodası4
- avrupalıların götlerini yıkamadığı gerçeği5
- herkesln direksiyonda telefonla oynaması3
- vize vermiyorlar ühü ühü3
- buddy dude ile ip atlamak4
- türklerin gerzek olma nedenleri2
- bu saatten sonra dolar alınır mı sorunsalı2
- arkadaşlar bakar mısınız9
- herkeste otizm olması2
- hoslanilan kizin neden cekiniyorsun ki demesi6
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir17
- küpe takan erkek erkek midir sorunsalı4
- babam hiç dövmezdi insanı11
- dünyanın sekizinci harikası2
- olası israil türkiye savaşı6
- fren lukasın siyasetten anlamadığı gerçeği2
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi13
- gocu'nun kendini alen delon sanması8
- ipini koparan sözlüğe geliyor3
- pandela27
- sözlüğün aptalları sıralı tam liste5
- borsa2
- sözlük yaşlıların fotoğrafları6
- evlen baskısı4
- işe yeni başlayan kıza sineklenen erkekler4
- fusya semsiyeli yabanci2
- evli kadına bin lira verip ilişkiye girmek2
- azgın bir boğa gibi çiftleşmek istiyorum4
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- sıkıldım ulan sıkıldım anlıyor musun sıkıldım2
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış6
- nasılsınız6
- kezoya varis çorabı giydirmek2
- yaş pasta alınan evdeki mutluluk3
- spor yapmayan erkek9
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- evagreenin sürekli haklı olması4
- ilk otuzbir2
- ajvar2
- türklerin soykırımdaki ustalığı19
- yarak yemenin nesi kötü anlamadım diyen kız3
- mustafa destici3
- sizi enflasyona ezdirmedik3
- true namussuzdur5
- filistin in ermeni soykırımını tanıması39
- domuz gibi olan yazarlar3
- 2026 dünya kupası37
tek shot'ta içilmesi tercih sebebidir ancak sindirim sisteminiz(ağız ve mide arası) 15 dk uyuşur içtikten sonra. aman diyim, adamı göt etme ihtimali çok fazla ve anlayamazsınız. en güzeli şeftalidir(bana göre bana göre). 4cl'lik shotlar halinde tüketilir.
edit: bunu eksileyen arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum *
edit: bunu eksileyen arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum *
siselerinin tasarimi yapilirken penisten ilham alindigini dusundugum ickidir. genellikle shot icilir. iki bira+palinka+iki bira formuluyle hizlica icildiginde kafa yapan ickidir. serttir bogaz yakar ama alisirsaniz vazgecilmeziniz olur. erik aromalisi favorimdir.
szeged şehrinde bolca ev yapımlarını bulabileceğiniz %70 civarında alkol oranına sahip olanlarının da bulunabildiği macarlara özgü kolonya kıvamında sert içki.içinde yapıldığı meyvenin taneciklerini hissedebilirsiniz hangi meyvelisini içiyorsanız yanındaki mezesi de odur.egeszsegedre!
macarların evlerinde yaptıkları içkidir. kahvaltıdan önce ya da yatmadan bir shot atmak adetmiş. ya da macar arkadaşım bizi yiyordu. buzlukta saklanması makbulmüş.
bizim boğma rakı ayrıca. hiç bir farkı yok.
bizim boğma rakı ayrıca. hiç bir farkı yok.
kayisi aromalisi nefis bir versiyonudur.
kokusu leş, tadı orta dereceli, kafa yapma potansiyeli yüksek bir içkidir. shot yapılır, akabinde bütün sindirim sistemi sırasıyla yanar. oda sıcaklığında da tüketilebilir.
Uzun süre Macaristan'da kalmış biri olarak diyorum ki "Her ne kadar komşu Romanya ve Slovakya gibi ülkelerde de satıldığına, içildiğine rastlasanız da gerçekte Palinka Macarların milli içkisidir (bir diğeri de Unikum'dur)
%50-60 oranındaki alkol oranıyla ateş gibi yakar çok serttir ama %40'lık üretimleri gayet güzel içilebilir. %40 alkolün altındakiler gerçek Palinka olarak ciddiye alınmaz ve likör sınıfında görülür
Szilva, Alma ve Meggy benim favorilerim. Tek shotta içmeyin büyük yudumlarla yavaş yavaş içmek en makulüdür ki hemen yamulmayın. Yemek öncesi ve sonrasi özel kadehinden içmek mideyi de rahatlatır. Evde bodrum katlarında imal eden birçok Macar vardır. Paaalinka şeklinde a uzun okunur bi de Keerem dersiniz (lütfen) ve alınca da Köszönöm dersiniz alışverişi tamamlarsınız. Elma suyu veya bir meyveyle ile içilmesi tavsiye edilir
%50-60 oranındaki alkol oranıyla ateş gibi yakar çok serttir ama %40'lık üretimleri gayet güzel içilebilir. %40 alkolün altındakiler gerçek Palinka olarak ciddiye alınmaz ve likör sınıfında görülür
Szilva, Alma ve Meggy benim favorilerim. Tek shotta içmeyin büyük yudumlarla yavaş yavaş içmek en makulüdür ki hemen yamulmayın. Yemek öncesi ve sonrasi özel kadehinden içmek mideyi de rahatlatır. Evde bodrum katlarında imal eden birçok Macar vardır. Paaalinka şeklinde a uzun okunur bi de Keerem dersiniz (lütfen) ve alınca da Köszönöm dersiniz alışverişi tamamlarsınız. Elma suyu veya bir meyveyle ile içilmesi tavsiye edilir
Romanya Kültür Merkezi nde içtiğim ve akabinde devam etmeyi düşündüğüm bira keyfini kısmen bana ertelettiren içecektir. Çok içerseniz kuşu uçurtmam, uçanı da havaalanına çekerim diyen palinka ya da buna benzer içecekleri ne ile yesek bilemem. Ama karnın tok değilse, halin bok diye bir sonucu kestirdim, kafam da biraz kıyak müsaadenizle şurada kestireceğim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar