bugün

hükümdarın, tüm siyasi gücü
elinde bulundurduğu yönetim biçimi..
monarsi ile ayni sey degildir. bi' nevi diktatorluktur. hatta oyledir.
genel bir tanım yapılacaksa bonapartizmin monarşi ile ele ele vermesine verilecek yönetim şekli.

(bkz: bonapartizm)
Otokrasi, Monarşinin bir çeşitidir.Fakat monarşinin aksine yönetim miras yoluyla kalmamış kişi tarafından ele geçirilmiştir. Otokrat (buyurgan) rejimlerin temel özelliği, yönetimlerin halk adına karar vermesi, iyi- doğru- güzel'leri dayatması, buna karşın halkın sorunlarını çözümlemeyi de üstlenmesidir.*
anayasal sınırlamaları olmayan monarşik yönetim tarzı, stalinist otokrasi örneğinde olduğu gibi, iktidarın sadece tek bir bireyde toplan­dığı rejim biçimi.
son yıllarda eğilimimizin başladığı şu sıralar ise resmen sürüklenmeye başladığımız yönetim şekli.
monarşi gibi ama değil.
bunda diktatörü halk seçiyor.
ve uzun yıllar sonra ülkemize tekrar geliyor.
(bkz: türkiye)
Otomasyon makinelerinin yönetimi devralması.

(bkz: transformers)
Seçimler ile kurulan monarşidir.

(bkz: türkiye)
(bkz: rusya)
(bkz: abd)
(bkz: eski sovyet ülkeleri)

(bkz: başkanlık sistemi)
hükümdarların veya liderlerin tüm yönetim gücünü elinde bulundurması olarak nitelendirilir.

diktatörler ve demagoglar tarafından kullanılır.
iktidarı miras yolu ile almayan seçim/darbe şeklinde iktidara oturan tek bir kişi ya da grubun hiçbir sınırlama olmaksızın istediğini yapabildiği medya ve muhaliflerin her türlü gücün kullanılarak -asker/polis, medya, yargı - susturulduğu yarı monarşik dikta rejimidir.
(bkz: militarizm)
çoğunlukla aşırı askeri güç kullanarak, diktatörlükle yönetmek anlamına gelir. otokratik devlette ülkeyi yöneten küçük bir grup veya kişidir. monarşiye benzer. otokratik siyasi partiler, takip ettiklerini iddia ettikleri ideolojiye genelde uymaz. tek amaç diktatörlüktür.
2017 sonrası türkiye'nin dahil olduğu yönetim biçimi.

militarizmle monarşiyle bonapartizmle falan alakası yoktur. çünkü mantıken bunların hepsi birdendir.
en amiyane tabiriyle demokratik bir düzenden diktatörlüğe evrilmektir. aradaki bölümdür yani. tam bir diktatörlük değildir çünkü narsist kişi halâ kısmen halkın iradesine bağlıdır. birkaç adım sonra halkın sadece bir kısmını veya hiçbir kısmını memnun etmeyecek kararlar alabilecek duruma geleceği, yani diktatörlüğe geçeceği ise kesindir. bundan sonra karşıt fikirlerin tartıştığı değil çoğunlukla birbirini doğradığı görülür.
şu an içinde bulunduğumuz yönetim sistemi. en ilkel demokrasilerden bile çok daha kötü yanları mevcuttur. adalete olan inanç çok zayıftır.
ülkenin yöneticisi bütün siyasi yetkileri tek başına elinde bulundurur ancak monarşiden farklı olarak yönetim (yönetici) kişiye miras yoluyla kalmamıştır. (yönetici) kişi tarafından ele geçirilmiştir.

“dönüşüm endeksi”ne göre türkiye, “demokratik ülkeler” sınıfına veda etti. rapora göre artık türkiye “otokrasi” ile yönetilen bir ülke.
en kötü demokrasi, en iyi otokrasiden iyidir.
krallığın yandan yemişi.
Türkiye 'nin yönetim biçimi. Alman gasteleri falan türkiye 'yi otokrat ülke olarak açık açık yazıyolar. Orban'ın macaristan'ından bile daha otokrat bir ülke olduğunu söylüyolar, ki doğru.

Bi de türk halkını da kötülemek için "halka onaylattırılmış otokrasi" diyolar, ki o da doğru. Ama eskiden çok kızıyodum buna, artık bana ne yaa, diyorum.