bugün

devletin silahli resmi gucu. arada bir darbe yapip hoooyt diye korku salan bir kurum ayni zamanda.
bu vilayetle alakalı şöyle bir espri mevcuttur:

giresun neden kendine çok güvenir?
arkasında ordu var da ondan.
Ordu ili 37-38 derece doğu meridyenleri, 40-41 derece kuzey paralelleri arasında yer almıştır. Doğuda Giresun, Batıda Samsun, Güneyde Sivas ve Tokat, Kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir. ilin sorumluluk sahası ise 115 km. genişlik, 62 km. derinliğindedir. Kıyı 60 mil uzunluğunda olup küçük koy ve körfezleriyle de deniz araçlarının kolaylıkla barınabilecekleri yer ve plajlara sahiptir. ilin alanı 6001 km2 dir. 1997 nüfus sayımına göre il genel nüfus 858.576 olup, kilometre kareye 14.3 kişi düşmektedir. Fındığı ile ünlü olup Türkiye'nin fındık üretiminin çoğunu karşılamaktadır.
ilçeleri:
Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, Gülyalı, ikizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye' dir.
eski adı kotyora olan karadenizin incisi bir doğa harikası.

KOTYORA ( DAĞ ETEĞi )
"Kotyora ",Grekçe "Dağ Eteği" anlamına gelir.Tarihi Kotyora, bugün 'Ayar Tamı' denilen yerde kurulmuştu. Burası, Boztepe'nin bir uzantısı olan, dik yamaç görüntüsü veren 'Okçulu Kıranı'nın' önündeki yer olup, güney kenarı 'Acısu deresinden' itibaren 'Balıktaşı' kayalıklarından denize inmekte; doğusunda deniz ve bugünkü 'Şehir mezarlığının' kapladığı saha bulunmaktadır. Kasaba, Kotyora adını, kurulmuş olduğu bu yere göre almıştır

ayrıca kentte bulunan tarihi mekanlardan biride yason kilisesidir

YASON KiLiSESi
Perşembe Çaka mevkii Yason Burnu'nda, sit alanı içerisinde yer almaktadır. Üç apsisli küçük kubbeli olup, cephesinde açık ve koyu taşlar kullanılmıştır. Kilise içte iki sıra sütunla, üç nefe ayrılmıştır. Güneyde ve batıda olmak üzere iki girişi vardır. Batıdan asıl giriş üzerinde açık pembe renkli bir taş üzerinde alçak kabartma şeklinde karşılıklı, iki hayvan figürü tasvir edilmiştir. Kapı ve pencere pervazları açık bej renkli taşlardan, ana duvarlar koyu gri taşlardan örülmüş, böylece cephelerde taşların farklı renklerinden oluşan güzel bir tezat ortaya çıkmıştır. 1991 yılı sonunda kilisenin kubbesi ve tavanının bir kısmı çökmüş, 6 adet taş sütundan ikiside yıkılmıştır. Kilisenin sahil yoluna yakın olması ve ender bulunan doğal yarımadada bulunması yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.
dereleri cidden de yukari akan memleketim... * * *
fındık fiyatlarının düşük olması sebebiyle 100,000 kişiyle sokağa dökülmüş, bu huyunu 12 eylül öncesi fatsa belediye başkanı (bkz: fikri sönmez) den almış olabileceğini düşündüğüm güzel memleketim.
(bkz: fatsa), (bkz: terzi fikri)
çok şirin ve yaşanılası ama vakit geçirmek için simit evleri ve pastanelerden başka şansınızın olmadığı, insanlarının aydın bir kafa yapısına sahip olduğu ve türkiye'de kitabın en ucuz satıldığı il.. özel bir tespit olarak da kızlarının çok güzel olduklarını söyleyebilirim..
(bkz: army)
(bkz: armyy)
siyasete sürekli müdahale eden , siyaset yapmayı siyasetçilere bırakması gereken kurum.
Ordu ili, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan, doğusunda Giresun, batısında Samsun, güneyinde Sivas ve Tokat illeri ile komşu şehirdir.

Fındığı ile ünlü olup Türkiye'nin fındık üretiminin çoğunu karşılamaktadır.
1963 - 1964 yıllarında Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Prehistorya Tarihi Kürsüsü Prof.I.Kılıç KÖKTENin Ordunun Ünye civarında yaptığı arkeolojik kazı ve tetkiklere göre Ordu ilinde yerleşmeye ve medeniyet eserlerinin verilmesine M.Ö.15 bin yıllarında başlanmıştır.Yine en eski yerleşme sahalarından biri de Mesudiye ilçesidir. Bu ilçe de Prehistorya ve daha sonraki eski tunç devrine ait bir çok buluntular ele geçmiştir. Bölgede dolayısıyla Hitit ve Friglerinde hakimiyeti görülmektedir.

Ordu şehrinde ilk yerleşme M.Ö.VIII. yüzyılında Niletli Kolonistlerce başlatılmıştır. Niletli Kolonistlerce Kotyora (Cotyora) ismi ile kurulan ilk şehrin yeri bugün bilinmemektedir.Ordu toprakları Nedler ve Perslerin yaşantısına da sahne olmuştur.M.Ö.400 yıllarında 10 binlerin Ricatı sırasında Ordunun antik şehre gelişi ve meşhur Ksenefonun nutuklarına sahne oluşu önemli bir olaydır.Helenistik, Roma, Bizanslıların hüküm sürdüğü Cotyora zamanla önemini ve canlılığını yitirmeye başlamıştır. Selçuklu Türkleri ( Danişmentliler, Hacı Emiroğulları gibi) Osmanlıların hakimiyeti altına geçen Ordu ili Cotyoradan sonra 14. yüzyıl ortalarına doğru şehrin 4 km güneyinde bugünkü Eskipazarda Bayramlı adıyla kuruldu.Bayramlı kasabası 18. yüzyıl başlarında eski canlılığını kaybedince batıda bucak adıyla yeni bir ilçe merkezi doğdu. Bucak adı 1869-1870de (ORDU) adına çevrildi. Bu yeni ilçe merkezine Bolaman,Perşembe, Ulubey, Hansamana (Gölköy) ve Aybastı bucakları bağlı idi.

Ordu ilçesi 1920 yılına kadar Trabzon Vilayetine bağlı bir kaza merkezi iken 17 Nisan 1920 tarih ve 69 sayılı Ordu Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanunla merkezi Ordu olmak üzere Canik Sancağına bağlı olan Fatsa kazası da Orduya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edilmiştir.1923 yılında Sancak adı Vilayet olarak değiştirilerek bugünkü mülki taksimata Ordu Vilayeti olarak yerini almış bulunmaktadır.Bugün bilindiği gibi 18 ilçesi 5 bucağı 65 belediyesi 505 köyü ve 327 mahallesi bulunmaktadır.Doğu karadeniz bölgesinin eşsiz doğa güzelliklerini sinesinde toplayan Ordu ilimizin ilçeleri; Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, ikizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünyedir.
plaka kodu 52 olan ildir.
türk tarihinde bir ilki yaşatan kurumdur ki kendiler hep suçlu bulunur.

25 sene öncesinde darbe yaptılar diye suçlu bulunan, şu anda ise "neden darbe yapmıyorsunuz" lafı ile birçok saf gencin ağzında sakız olmuş güruh. topluluk. kişiler. askerler.
fidangörüyle,sahiliyle ve boztepesiyle her daim gidilip görülesi karadeniz incisi şehir.diğer karadeniz illerine göre insanları çok sakin ve mütevazidirler.buna ramen ordudan adam çıkmaz gibi hakaretede maruz kalmışlardır bu şehrin insanları.
karadeniz'in en güzel şehri.
gayet modern insanların yaşadığı, vonalı celal'e, denizciler dondurmacısına ve meşhur pidecisine ugramadan dönülmemesi gereken memleket.
deniz kokulu kent.
ORDU
Turkiye'nin Findik ve Bal Deposu, Boz Tepe, Camlik Mesire Yeri, Yason Burnu ve Kilisesi, Keyfalan Yaylasi ile meşhurdur.
ülkemizin, dünya daki en güçlü 3.süne sahip olduğu kurum.
yeşille mavinin buluştuğu karadeniz incisi memlekettir. yaylalarına çıkan zor iner.
ordudan bildiriyorum..boztepesi meşhur olan tanınmaktan çok arka planda kalmış güzel amma küçük bir karadeniz ili..ilçelerinden fatsa ve ünye dışındakilerde bi numara yok..fatsalılarda kendilerine ordulu demedikleri için bi ünye kalır merkez dışında elde..
görevinin başındadır.
tam da şu günlerde zirve yapılası ildir.*
Diğer karadeniz şehirlerine göre daha modern, daha kültürlü, daha anlayışlı bir halka sahip olan şirin Karadeniz şehridir. Ayrıca çoğunun sandığı gibi halkının lazlıkla uzaktan yakından alakası yoktur. (bkz: Kendimden biliyorum)
Gurbette buram buram özlenen memlekettir.
ne tam doğu gibi ne de bir istanbul havası.... kendi halinde, denizin, ormanın olduğu süper bir orta karadeniz şehri.
(bkz: vona)
sloganı "oksijen diyarı ordu" ile markalaşma sürecine girmiş, eşi benzeri bulunmaz bir doğallığa bürünmüş, en büyük ilçesi ünye olan memleketim.