bugün

bursaya, organize sanayi metro istasyonundan max. 30dk mesafede, sahil memleketlerinden gelenler icin** deniz hasretini kısmen gidermek amaclı gidilmesi gerekilen, ayrıca yaz aylarında bursadan dısarı cıkma ihtimaliniz sıfırlanmıssa* tekne turlarıyla yuzme ihtiyacınızı giderebilen sirin bir bursa ilcesi
Balıkları süper olan bir başka mekan Meral Abla nın Yeri ni barından ilçe.Mudanyada balık yenecek mekanlar iki yerde toplanmışlardır.Birinci bölge meydana yakın sahil yolunda toplanan balıkçılardan oluşur ,diğeri ise Siemens yada yeni adıyla Yazaki fabrika sını geçince hemen sahile saparak ulaşacağınız yerde toplanan balıkçılardan oluşur.Birde trilyede de vardır balıkçılar ama gereksiz oraya gitmek.
Lise balolarının yada bir eğlencenin son bulduğu yerdir Mudanya.sabaha karşı gidilir çorba içilir ardından yıldız tepede güneşin doğuşu izlenir.Aslında yıldız tepe okadar ahım şahım bi yer değildir ama işte adet olmuştur gidilir de gidilir ...ama gitmeden de edemediğim yerdir.
gemlik ve armutlu'ya yakın ilçe.
ismi geçince mütarekeyi akla getiren ilçe. (bkz: mudanya mütarekesi)
insana huzur veren, özellikle tan vaktinde büyüleyici bir atmosfere bürünen, rüzgarı insanı uçuracak kadar güçlü esen ilçe.
yıldız tepede kafayı bulduktan sonra korsan kafede bi ton hesap ödediğm bursanın güzel ilçesi kısa bi zaman önce büyükşehir belediyesi sınırlarına da geçmiştir
(bkz: mudanya zirvesi)
hava değişikliği isteyen insanların yakınlığından dolayı akın ettiği, denize girenleri gördükçe 'ulahn burda da denize girilir mi? her tarafı bok götürüo hasta olcaklar' dediğim bursa'nın denize kıyısı olan yerleşim birimlerinden.
havanın güzel oldugu aksamlar özellikle yazın çokça kişinin akın ettiği ve pazar akşamları normalde boş olan dönüş yolunda adım adım trafiğin görülmesiyle şaşırtan yer.
yerlisi olarak biraz bok atayım gerçi atmaya gerek yok her daim bok kokusu olan bursanın şirin beldesi:)
hafta sonu gidildiğinde asla park yeri bulunamayan, araba ile girişin yasak olması gerektiği, ama bunun dışında pek bir hoş olan sahil şehri.
28-29 derece kuzey boylamları ile 40-41 derece kuzey enlemleri arasında bulunmaktadır. Batıda Karacabey, güneyde Bursa, doğuda Gemlik ile komşudur; kuzeyinde Gemlik Körfezi yer alır. Bursa’ya 32 km uzaklıktadır. 346 km2’lik bir alan kaplar.
ulaşım amaçlı olarak organize sanayi istasyonun bitişiğinde bulunan minibüsler kullanılmaktadır. Bu minibüslerde nedenini hala bulamadığım her daim bir kavga havası eser ya da bana öyle denk gelmektedir. (bkz: kuyruklu tesadüf)
Ayrıca minibüsteki insanların tepedevrent denilen yerde minibüsün dışarısından koyun misali sayılması olayı daha da ilginçleştirmektedir.
Ancak havası bakımından gerçekten harika bir ilçedir. Yine de denize girilmemelidir. Aksi halde vücutta her an kolibasil patlaması yaşanabilir.
içerisinde bir çok boş insan bulunduran,yıldız tepesi,lokantalarıyla meşhurdur.dışardan gidildiğinde sahilden başka gidilcek fazla biyer yoktur.korsan cafe,derya aile çaybahçesive yıldız aile çaybahçesi gidilebilir yerlerdir.bunların arasından da korsan tercih edilebilir.
kış aylarında yaşlı nüfusu artsa da, bütünüyle incelendiğinde kışın dahi, potansiyelini yitirmeyen, herşeyiyle değerlendirilmesi ve de sevilmesi gereken şirin bursa ilçesi... özellikle tamamiyle karışmamaış ve de kozmopolit olmayan yapısı insanı sevindirir, yazın boğucu akşamlarından kaçıp da, elini tutabilecek bir kişi bulabildiğinizde, özellikle yavaş yavaş soğumaya başlayan sonbahar akşamlarında sahilinde yürümesinin bir başka tatlı olduğu, köyleri ile birlikte yaklaşık 50.000 kişilik nüfusuyla da, yaşaması gayet rahat ilçedir kendidileri, geçim balıkçılık ve de tarımla alakalıdır, şehir merkezi ile arası, deli minibüs şöförleri oldu mu yarım saati geçmez, tarihi yaşayanlar börekçisi, bir sürü işkembecisi, ortalamanın üstündeki balıkçıları, özellikle korsan çay bahçesi'nin başı çektiği çay bahçeleri, dağınık marketleri, güleryüzlü insanları ile ayrıca tarihte de önemli yeri bulunan, zeytinciliğin de önemli geçim kaynağı olduğu, özellikle ''hava''sının bilinen kadarıyla ''türkiye'de en temiz ikinci havası'' olarak tespit edilmiş, güzide ilçe... liseli aşkları da, üniversiteli aşkları da bir başkadır, soğuk havalarda dahi, bomboş olan sahilin önünde yürüyerek, inceden inceden birayı çekerek, dağıtmao layı da muhtemeldir, melankoli dolu bünyeler için, değerlendirmesini bilmek gerekir, çocukluğunu geçirenler için de ayrı bir yeri vardır. soğuk poyraz esen zamanlar da dahi, soğuk içinize işler ama, ileride kimlere denk geleceğinizin göstergesi olamaz...
(bkz: mudvayne)
(bkz: mudanya mütarekesi)
yaz da kış da bir başka olur mudanya'da.. o buz gibi poyrazı bile sevdirir insana, sakin bir akşam sahilde, giritli mahallesinde amaçsızca dolaşmak her zaman özlenir..
mudanyadan yola devam edilip kumyaka (eski adı siye), trilye (yeni adı zeytinbağı ama yörede kimse zeytinbağı demez) ve hatta yalıçiftlik'in (eski bir rum köyüdür) de görülmesi, gezilmesi tavsiye edilir, hem buralara giderken izlenecek yol da insana müthiş huzur veren bir tarafı yemyeşil ağaçlarla kaplı tepeler bir tarafı da masmavi deniz olan güzel bir yoldur..
"ilçenin tarihi milattan önce 7. yüzyıla dayanır. ilk adının MYRLEA olduğu bilinmektedir. 12 iyon şehir devletinden olan Gemlik ve Erdek’in de kurucusu Kolofonlular tarafından kurulmuştur. Zaman zaman işgale uğrayan şehir, Makedonya Hükümdarı 5. Filip (PHLIPOSS) tarafından yıkılmış ve yerine, APAMEIA adı ile yeni bir şehir inşa edilmiştir. Bu şehir de işgale uğramış ve imar edilerek MONTANIA adını almıştır. Şimdiki adı olan MUDANYA’nın buradan geldiği sanılmaktadır.

Mudanya, 1321 yılında Orhan Bey tarafından fethedilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Mudanya Kasabası, Mondros Mütarekesi’nden sonra, önce ingiliz istilasına uğramıştır. Fakat Jandarma Onbaşısı ŞÜKRÜ ÇAVUŞ’un ingiliz Deniz Piyadesi’nin çıkartma yaptığı iskelede ingiliz Ordusundan bir binbaşı bile bir eri öldürmesi üzerine bu işgal bir gün bile sürmemiştir. 25 Haziran 1920’de gerçekleşen bu olaydan 11 gün sonra ingiliz ordusunun yerini Yunanlılar almıştır. Düşman işgali altında 2 yıldan uzun süre kalan Mudanya, 12 Eylül 1922 günü Yunan işgalinden kurtulmuştur.

Türk Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren anlaşma 3- 11 Ekim 1922 tarihleri arasında yapılan konferans sonucunda Mudanya’da imzalanmış ve Mudanya Mütarekesi adını almıştır."

(bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Mudanya%2C_Bursa)
(bkz: ata demirer) in sık sık uğradığı şirin yer.
Mudanyadan güzel kareler
http://wowturkey.com/foru...ic.php?t=3314&start=0
'halk plajı' olarak bilinen yeri, denize girilecek en son yerdir.*Petrol Ofisi Dolum Tesisleri sınırına 10 adım uzaklıktadir.üzerine bir de girişte 1 TL alınır.

edit: 1 ytl demişim zamanında, 3 ytl olmuş şimdi!!!
bursanin en guzel sahil kasabalarindan biridir. birbirinden lezzetli deniz urunleri yemekleri yapan restorantlariyla meshurdur.
eski rum evleri, huzurlu sokaklar, yazın sıcağında serin tertemiz hava... velhasıl güzel bir yerdir mudanya.
Anlamadığım şekilde neredeyse herkesin kötülediği fakat gelmekten vazgeçemediği memleketim.Yazları nufusu 200bine ulaşır.Kışları 30bini bulmaz.Geçim kaynağı da zannedildiği gibi zeytin ya da balıkçılık değildir.Nufus yaşlı olduğundan emekli maaşları en önemli geçim kaynağıdır.Denizi kirlidir,bunu bilen yerli halk sadece güneşlenir.Kızları da türkiyenin en güzellerindendir.(zorla yazdım,başınızda bekleyen varsa sizde yazarsınız)