bugün
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak34
- müslüman ülkelerde ahlaksızlık neden yaygın9
- çok uykum var sözlük6
- arkadaşlar bdsm bitti ise ben gidiyorum8
- sözlük yazarlarının seksi kombinleri17
- bir bela geliyor9
- sabahları sevilen şeyler11
- izmir'in mis gibi kokması10
- fransada büyük iç savaş çıkarsa olacaklar7
- kızla buluşmaya yanında erkek getiren erkek5
- akp nin izmir i ele gecirme politikasi4
- kaslı erkeklerin çükü kısa olur6
- dudak dolgusu yaptıran kadınların ördeğe dönüşmesi10
- eski sevgilisine dönenlerden tavsiyeler9
- denize düşsen nervio'ya mı sarılırsın bik bik'e mi8
- fake yazar anlama kılavuzu5
- salat namaz değildir12
- eski sevgiliye dönmek mantıklı mı sorunsalı6
- mezut barzani nin yahudi olması18
- bir gün herkes ak partili olacak14
- özelden alet fotosu atan erkek yazar7
- kuran allah kelamı olarak ezeli mi6
- aslan burcu erkeği aslan burcu kadını ilişkisi6
- iltica ve mel'in birlikte sunduğu radyo programı14
- aykolik ismet masklavi ne yapıyor şu an3
- meksika açmazı macerası15
- çocuğa israil diye isim koymak17
- enayimiknatisi9
- the odyssey4
- bu durumda ne yapardınız9
- ak parti'nin cemil tugay paylaşımı17
- izmire ilk hizmetin 30 sene sonra ulaşması9
- yok çok sevişmenin hiç zararı yok11
- fransa6
- bana müsaade2
- anın görüntüsü31
- arkadaşlar çüş6
- g i l d e d l i l y3
- bursa da kadın katiline sosyal medya ilgisi14
- atsızı sevmeyen türk2
- yüksek enflasyon4
- okul saldırısı7
- iyi geceler6
- cemil tugay7
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen19
- televole kültürünün dilimize kazandırdığı terimler9
- ak partinin chp'ye diz çöktürmesi11
- ucan tekme atan hipopotam28
- hiç uykum yok amk3
- 7 ekim 2026 cemil tugay'ın akp'ye katılması10
the doors un müthiş şarkısıdır.herkese tavsiye edilesi bir şarkıdır.massive attack ın coverı elektronik tutkunları için yeterli olabilir.
come on baby light my fire
come on baby light my fire
the doors'un the doors albümünden efsane şarkı. morrison, serseri boşvermişliğiyle yüklü dolgun sesiyle ölümsüzleştirmiştir bu şarkıyı.*
'come on baby light my fire'
'hadi tutuştur beni bebeğim'
ayrıca imelda marcos bir seçim kampanyasında diktatör kocası başkan ferdinand marcos'a bu şarkıyla seslenmiş.*
'come on baby light my fire'
'hadi tutuştur beni bebeğim'
ayrıca imelda marcos bir seçim kampanyasında diktatör kocası başkan ferdinand marcos'a bu şarkıyla seslenmiş.*
muhteşem the doors şarkısıdır, üst üste 10 kez dinlendikten sonra değişik ruh hallerine sokabilir kişiyi. her şeyin fazlası zarardır unutulmamalıdır.
solosuyla nam salmış, the doors'u the doors yapan, saygı duyulası, dinlendikçe dinlenilesi şarkı.
caz versiyonu da dinlenilesi olan mükemmel bir doors şarkısı.
(bkz: break on through)
jose feliciano coveri da baya güzeldir.
100 greatest guitar solos içinde yerini alan müthiş doors şarkısıdır.
bir zamanların küçük ve geri kafalı amerika'Sında- Ki HALA öyle- tabuları yıkmaya çalışan küçük ve sefil bir grup ama şimdilerin ilahı olan the doors'un yaptığı ilk şarkılardan biri. bu lafı etmesiyle birlikte bir çok tv kanalında the doors'a sansür getirilmişti, dünyanın jandarması sansürcüleri tarafından.
amorphis yorumu pek bir güzel, pek bir dinlenesi olan parça.
'' rock müzik hissizliktir '' diyenlerin götüne giren parça. çok tuttum kendimi ama başaramadım. insan her zaman terbiyeli olamıyor tabi.
seksi bir parçadır. insanın içinde bir şeyleri kımıl kımıl yapar. aslında içinde değil de dışındadır kımıldayan; ama içsel gibi gelir.
mükemmel şarkı
dinledikçe coşturur
(o şekil değil)
dinledikçe coşturur
(o şekil değil)
amorphis coverını daha yeni dinlediğim şarkıdır. "come on baby light my fire" gibi bir lafın brutal söylenmesi de bi garip olmuş.
süper be. süper lan işte. sanılanın aksine morrison değil robbie krieger yaratmıştır bu efsane şaheseri. solosu bütün gün beyinde döner durur.. alkollüyken dinlemek olumlu sonuçlar vermeyebilir.
hem klavye hem gitar solosu/soloları harika olan nadir şarkılardandır. kanımca cover'ı yapılıp kirletilmemelidir, havasını yakalamak zordur, kolay değildir o yüzden coverlanması.
(bkz: the doors)
(bkz: the doors)
ayrıca kampçılık için kaliteli ıvır zıvır malzeme satan isveçli bir firmadır.
tek kelime ile harika ve harika bir şarkıdır. daha fazla yorum yaparak şarkının güzelliğini bozmak istemem.
Jim Morison'ın canlı olarak seslendirdiği son şarkı. Önce radyolarda single olarak yayınlanacağı ve bunun için uzun olduğu düşünüldüğü için gitar sololarında değişiklik yapılarak kısaltılmış, bu sayede hayranlarının orjinalini dinlemek için almak zorunda kaldıkları bu ilk albümlerinin satışlarında çok ciddi bir yükseliş olduğu düşünülüyor. ama albümün ve parçanın muhteşemliğini göz ardı etmemek şarttır. Sözlerinin çoğu robie krieger tarafından yazılmıştır, jim morison'ın eklemeleri bulunur ve Ray Manzarek klavye introsu ile son şeklini almıştır. 1966'da kaydedilmiş ve 1967'de yayınlanmaya başlamıştır, ilk 3 ay içinde listelerde birinci sıraya yükselir, bir milyondan fazla albüm satışı gerçekleşir. Bir ara yapımcıları uyuşturucuyu refere ettiği yorumu ile "girl we couldn't get much higher" sözlerini değiştirmelerini istediğinde Jim Morison olur demiştir, "ama her halükarda bu haliyle söylerim".
the doors filminde oliver stone bu parçayı val kilmer'in söylemesini istemez, val kilmer da bir seçim imkanı yaratır. 5 parçaya çalışır ve onları kaydeder, oliver stone'a sunar, bu 5 parçadan ikisi benim üçü Jim'in. ve istediği olur, oliver stone'un bu kayıtlarda val kilmer'in seslendirmesi için seçtiği parçalardan biri light my fire'dır.
ve yazar dayanamaz kişisel fikrini de katar: soloları kıyaslanamaz ama tutku dolu sözleri açısından alternatif doors parçası love me two times'dır.
the doors filminde oliver stone bu parçayı val kilmer'in söylemesini istemez, val kilmer da bir seçim imkanı yaratır. 5 parçaya çalışır ve onları kaydeder, oliver stone'a sunar, bu 5 parçadan ikisi benim üçü Jim'in. ve istediği olur, oliver stone'un bu kayıtlarda val kilmer'in seslendirmesi için seçtiği parçalardan biri light my fire'dır.
ve yazar dayanamaz kişisel fikrini de katar: soloları kıyaslanamaz ama tutku dolu sözleri açısından alternatif doors parçası love me two times'dır.
jose feliciano'nun da yorumladığı kendi güzel, sözleri vasat şarkı. çiçek çocukların milli marşlarındandır o yüzden de anlamlıdır.
Feliciano orijinal plak kaydı için buyrun;
http://goldstarson45.blog...iciano-light-my-fire.html
Feliciano orijinal plak kaydı için buyrun;
http://goldstarson45.blog...iciano-light-my-fire.html
muhteşem bir the doors şarkısı. ray manzarek'in solosu benim 15 yaşında klavyeye merak sarmama neden olmuştu.
massive attack coverı da mükemmel olan şarkı.
şarkı budur aga soloda kendinden geçiyorsun jim'in sesi zaten müthiş sarhoşken süper giden bir parça come on baby light my fire...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar