bugün

inertia creeps ve karmacoma adlı eserlerinin mutlaka dinlenmesi gereken bir trip-hop grubu.ugur yucel in eskiya filminin albumunde soyledigi sarki olan karmacoma ile ulkemizde ve dunyada buyuk hayran kitlesine sahip olmuslardır.
mükemmel bir grup,,bir ara grup üyelerinden birinin ayrılması söz konusu olmuştu,,müzik kaliteleri hiç düşmedi.bazı albümleri:
mezzanine
protection
danny the dog*
cok sayida kaliteli filmde soundtrackleri bulunan mukemmel muzik yapan bir trip hop grup. butun gun dinleyebilirsiniz parcalarini hic sikilmadan. melankolik bir hava hakim ve insanlari mutlu etmekten cok bunalima sokabilen yegane gruptur.
(bkz: antistar)
(bkz: snatch) in soundtrack i (bkz: angel) ide yapan gruptur.
mezzanine en iyi albümleridir. tear drop ve angel gibi iki aşmış şarkı da bu albümdedir zaten. tear dropun videosu da ayrıca izlenmelidir.
1988'de bristol'de kurulan ingiliz trip-hop grubu. elektronik müzik yaparlar ve jazz, hip hop, rock türlerinden de yararlanırlar. son zamanlarda daha çok elektroniğe kaydılar.

üyeleri, "3d" lâkaplı robert del naja ve "daddy g" lâkaplı grant marshall'dır. başlangıçta yanlarında bulunan "the mushroom" andrew vowles, mezzanine albümündeki tarzdan memnun olmadığı için, albüm kaydı bittikten sonra gruptan ayrılmıştır. yerine, gruba neil davidge geçmiştir.

massive attack'ın 3. ve en dikkat çekici albümü mezzanine 1998'de yayınlandı. albümdeki parçalardan "angel" guy ritchie'nin eğlenceli filmi snatch'te, aronofsky'nin filmi pi'de kullanıldı. diğer şarkılar da stigmata, matrix ve jackal gibi çok başarılı sinema filmlerinde kullanıldı. artık, massive attack bir nevî efsane olmuştu.

grup, son olarak mart 2006'da en iyi derlemesi olan, "collected"'ı üretti. albüm, massive attack'ın bugüne kadar ürettiği kaliteli müziğin bir belgesi olarak sayılabilir. barındırdığı iki şarkı da (Live with me ve false flags) dinleyicilerinin geleceğe umutla bakmasına yardım ediyor.
dinlerken zihinde görüntüler oluşturan,
birçok insana bristol'un haritadaki yerini öğreten,
deneysel müzik,
mucizeler kumpanyası..
tek kelimeyle sinematik..
trip hop yapmadıklarını iddia ettiklerini duyduğum, kulağa hoş gelen şahane müzikler yapan ısrarla trip hop yaptığını savunduğum grup.

(bkz: protection)
butterfly caught, teardrop,angel, inertia creeps,dissolved girl,karmacoma gibi masterpiecelere sahip, sabaha kadar dinlenesi,kendimizden geçilesi grup..butterfly caughtu sabahlanmıs gecenın ardından yuksek sesle tek basına dınlemek gecıcı urpertılere neden olabılır..

bole d bı websıtelerı var
http://www.massiveattack.com
adında 'attack' * kelimesi geçtiği için
körfez savaşı sırasında
ingiltere'de tüm şarkıları yasaklanan
mucizevi müzisyenler..
(bkz: angel)
başka da bir şey denemez, yeter zaten.
trip-hop 'un vazgeçilmezleri.duygusal müziktir yaptıkları.etkilerler adamı.ruhuna dokunur kullandıkları kadın vokallerinin sesleri. * *

ahanda albümleri; *

Haziran 1, 1991 Blue Lines
Eylül 26, 1994 Protection
Şubat 17, 1995 No Protection (remixes)
Nisan 20, 1998 Mezzanine
Şubat 10, 2003 100th Window
Ekim 11, 2004 Danny the Dog (soundtrack)
Nisan 22, 2005 Bullet Boy (soundtrack)
Mart 27, 2006 Collected (compilation)
Şubat ?, 2007 Weather Underground
trip-hop'un babaları. ağlatan müziktir yaptıkları. insan hayatını bir film olarak ele alırsak soundtrack'i hiç tartı$masız massive attack tarafından yapılır.
insani hem costurup hem sakinlestiren ve bunlari ayni anda yapan sarkilara imza atan bir trip hop grubu.
en 'baba' parçalarının risingson olduğunu düşündüğüm süper grup; özellikle dışarıda yürürken bastırıyor bu his. daha dingin bir new age tekno arayanlar için ise kesinlikle bonobo'yu tavsiye ediyorum... *
zamanı durdurabilen grup. elinize tüm massive attack şarkılarını geçirdiğiiz zaman hepsini dinleyip sindirebilmeniz zaman alır. yavaş yavaş ilerlersiniz. önce bir ucundan tutarsınız. o şarkıyı dinlediğiniz sürece diğer şarkıların size verdiği haz en alt düzeydedir. sonra shuffle yaparken diğer bir şarkıya rastlarsınız. tıpkı bir şarkıda etkileyen en önemli noktanın melodi olması gibi o anda etkilenirsiniz. bu sefer onu sindirmeye başlarsınız. yersiniz, yersiniz. hiçbir zaman tüm şarkıları yemeniz söz konusu olamaz. ne aynı anda, ne de hepsini.

bir çok underrated** şarkısı vardır grubun. bunların başında a prayer for england gelir. gerek sözleri gerekse bass riffleri i uçurucudur. bundan başka reflection, false flags, sly ve black milk örnek olarak gösterilebilir.

2007 yılının ilk yarısında herhangi bir aksaklık olmazsa yeni albümleri çıkacak.
2003 yılında ülkemizi ziyaret etmişlerdi. konseri verme amaçları 100th window albümü için çıktıkları turne olduğundan kesinlikle kaçırılmaması gereken bir konserdi. biz kaçdık. o gün de yemin ettik. bundan sonra hangi konsere gitmek isteniyorsa gidicez.


ve en önemlisi;
bir daha hiçbir massive attack konseri kaçırılmayacak.**
(bkz: the three)
osmanlıcası "el hucum"dur*
(bkz: teardrop)
tek başına triphop a, ,ingiliz müziğine, ve bristol e hayran edebilme gucune sahip grup. bambaskadır.
bircok guzel anımın sarkıları esliginde gerceklestigi mukemmel grup..
sebepsiz panikleme jeneratoru.
gunun hangi saati oldugunu sikine bile takmadan kulakliktan yukselen sesiyle bir oraya bir buraya vura vura ruhun icine sicar. adamin amina kor, zerre umursamadan ustelik.
dinlenilip melankolik olunması muhtemel grup.
transa sokar, bitene kadar da çıkartmaz.