bugün
- balık etli mi kuru götlü mü2
- alin3
- türk müsün türkiyeli misin12
- milli muharip uçağı kaan3
- ona bir şey söyle10
- bu ülkeye başka erdoğan gelmez4
- nasıl birisiniz6
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı3
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- beni özleyenler elime mum diksin15
- çıkma teklifinin eskide kalması4
- araba sürerken olmasından en çok korkulan şey5
- hırvatistan12
- ayrılık6
- rüyada nervio yu görmek8
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor14
- yunanistan29
- anın görüntüsü16
- ispanya daki göçmen krizi8
- türkiyeliyim doğruyum çalışkanım5
- yazarların en son bitirdiği kitap6
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- ölüm5
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması6
- gecenin rap şarkısı3
- karadeniz'e neden karadeniz denmiştir2
- yazarların ruh hali3
- mutlu kalmak için öneriler6
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri8
- favori coldplay şarkınız4
- gecenin şarkısı3
- aylık 511 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- izmirli kızların met çukuruna düşmesi3
- sırtımı kaşıyan kızlardan hoşlanmam3
- puantiye modasının bokunun çıkması4
- japonya23
- her gün alkol almak4
- en son aldığınız iltifat14
- yeni dünya düzeni4
- arkadaşlar hangi diziye başlasam4
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- irmik helvası vs un helvası18
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin22
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması7
- türkiyeliyim var mı bir sorun3
- sözlükteki derin yapılanma4
- ilk kez penis gören kız tepkisi2
- rte'nin yürüme problemi yaşaması3
lost, heroes, prison break vb. dizilerden daha sağlam senaryoya sahip dizilerdir.
edit: sana soruyorum eksileyen amerikancı; kaç kere izledin?
edit: sana soruyorum eksileyen amerikancı; kaç kere izledin?
sadece kore dizileri değil kore sineması da sinemasever için çok iyi bir alternatiftir. özellikle duygusal olanlar hafif abartıya kaçsa da izlenilibilitesi oldukça güçlüdür. bazılarını hollywood keşfedip yeniden yapılandırmıştır.
il mare ------ lake house
my sassy girl----- my sassy girl gibi..
ayrıca benim favorilerim şunlar:
daisy
sad movie
a moment to remember
the classic
sevgilisiyle hoş ve değişik vakit geçirmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir...
(bkz: sevgiliyle romantik guney kore filmleri izlemek)
il mare ------ lake house
my sassy girl----- my sassy girl gibi..
ayrıca benim favorilerim şunlar:
daisy
sad movie
a moment to remember
the classic
sevgilisiyle hoş ve değişik vakit geçirmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir...
(bkz: sevgiliyle romantik guney kore filmleri izlemek)
off hepsi süperdir,ayrıca 16 bölümlüktür genelde,izle izle ağla olanları da vardır,kahkaha attıranları da...favorilerim;
-boys before flowers
-ı am sorry ı love you
-my girl
-full house
-boys before flowers
-ı am sorry ı love you
-my girl
-full house
o dizilerde de yenge faktörü önemlidir.
herkesin 'napıyorum ben bee, neyse çaktırma, ben bağımlı değilimki sadece bir iki bölüm izledim' vs. diyerek kendi eleştirdiği, bağımlılığını inkar etmeye çalıştığı, ama sadece gerçeklere kulak tıkadığı, bal gibi bağımlı olduğu, klişe ama saran dizilerdir.
arkadaşa sormuştum zamanında bizim oralara kadar geldi dizileriniz, ne iş diye. o güzel kızdan aldığım cevap ilginçti (resmen ben o dizileri she-pa-nom edeyim demişti). demek bu salya sümük dizileri kore'de de sevmeyen insan evladı çokmuş.
zamanın ötesinden büdüt: vay anam vay sayın sözlükçüler! ben şimdi o kızla evliyim ve sabah akşam bu sikimsonik dizileri izliyoruz. kendileri şekil yapıyormuş meğer.
zamanın ötesinden büdüt: vay anam vay sayın sözlükçüler! ben şimdi o kızla evliyim ve sabah akşam bu sikimsonik dizileri izliyoruz. kendileri şekil yapıyormuş meğer.
başta denizler imparatoru olmak üzere hepsi hariha dizilerdir.
kore nin yemekleri de fena değildir.
iris, denizler imparatoru, jumong, a love to kill sayılabilir sinema ve tvde de teknolojide olduğu gibi aşmıştır kendilerini koreliler.
içlerinde çok güzel aktrisler barındıran dizilerdir.
arirang'da ingilizce altyazılı olarak takip edilebilen dizilerdir.
on numara, yedi yıldız, mükemmel dizilerdir bunlar. vakti zamanında kuzenimin izle diye dvd yapması sonucu, hehahehah kore dizisi eheaheh ne izleyeceğim diye düşündüğüm, vize haftasının gelmesiyle yapacak bir şey bulmayıp göz attığım, tüm bir vize haftamın içine eden, kendine bağlatan, höeyt ben koreye gitcem diye düşündüren, oppa oppa diye gezmeye neden olan dizilerdir bunlar.
önyargılı olmamak gerekmiş, amerikalıların da türklerin de dizilerine taş çıkarır. en mükemmeli için;
(bkz: chuno)
önyargılı olmamak gerekmiş, amerikalıların da türklerin de dizilerine taş çıkarır. en mükemmeli için;
(bkz: chuno)
kore filmleri de es geçmemek lazım.dizileri kadar güzeldir.
her dizi en çok 20-25 bölüm arasında olup suyu çıkarılmadan bitirilmiştir. Her dizi birbirinden harikadır.
(bkz: boys over flowers)
(bkz: boys over flowers)
izleyenlerin ağlaması için yazılan senaryolara sahip mükemmel diziler.
her izlediğim dizide mutlaka soruyorum birilerine "bu kız mı erkek mi?" diye. çocuksu bulsam da boys over flowesı beğenmiştim gerçekten.
ailecek severek izliyoruz..
bir meraktır başlayıp finallerden kalıp bütlerden geçemeyip alta 2 ders bırakmama sebep olan şeyler.
önce kore mi dersiniz japon draması varken onlar kimmiş falan. sonra an gelir bir anda izlersiniz. sonra hadi 2. bölüm dersiniz e hadi 3 olsun 4... 5... 6 da olsun lan... dur heyecanlı yerde bitti 7... ,8,9,10,11,12,13,14,15,16 da olsun derken... geçmiş olsun. dizi bir günde çoktan bitmiştir. * *
edit : Japon dramalarında hala tutkuyla bağlıyım ama korelilerde onlardan aşağı değildir.
edit : Japon dramalarında hala tutkuyla bağlıyım ama korelilerde onlardan aşağı değildir.
adını yazdığımızda sözlüğe şu şekilde yansıyan dizilerdir.
(bkz: 의 홈 페 이 지 입 니 다)
(bkz: 의 홈 페 이 지 입 니 다)
Gereksiz yere uzatılan , türk filmlerinde sıklıkla karşılaştırdığımız acıtasyonlarla dolu Türk dizilerinin 1 saatlik bölümler olarak ortalama 20 bölüm halinde yayınlanmışıdır.
(bkz: i m sorry i love you)
(bkz: goong)
(bkz: sad love story)
(bkz: i m sorry i love you)
(bkz: goong)
(bkz: sad love story)
meraklısının çok olduğunu yeni öğrendiğim dizilerdir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar