bugün

harbiden istense okunabilir. insanı en rahatlatan aktivitelerden birisidir. ama sürekli mazeret buluyoruz.

bir ilçede her sabah ilk dersin 20 dakikası bütün okullardaki çocukların kitap okuması zorunluydu. ziyaret amaçlı gittiğimde ben de okudum. böyle güzel kampanyaların yaygınlaşması lazım.
iğrenç şeyler yazıyorlar da ondan. Kitap okurken veya film izlerken psikolojim bozulacaksa bunları neden yapayım?
Benim de şu sıralar muzdarip olduğum sıkıntılı durum. Biriktirdiğim kitapları okuyamadan ömrüm bitecek diye korkuyorum, ama okuyamıyorum.
Valla bende de olan durum.

Mümkün mertebe günde 20-30 sayfa arası okumaya çalışıyorum.
Okuma - yazma öğrenmek ile çözülebilecek sorunsal.
konsantrasyon sıkıntınız olabilir. kitap okurken baska seyleri düsünürseniz ne kitaptan zevk alabilirsiniz ne de dogru düzgün okuyabilirsiniz. azar azar okuyun sonra tempoyu yükseltin. bende mesela ilk 10 sayfa da odak sıkıntısı yasıyorum ama 10 sayfadan sonra ısınıyorum kitaba kendimi veriyorum
Psikolojik bozukluklarınız olduğunu gösterir.

Muhtemelen diğer yüksek dikkat gerektiren işleri de yapamıyorsunuzdur.
Elimde 1 aydır sürünen kitabımı bugün bitirebildim.

Ara ara böyle oluyor.
Dikkat dağınıklığı, konsantre olamama, günü genel geçer meşgalelerle sabote etme isteği...
Daha çok da sonuncusu sanırım.

Neyse ki sorunlarımı düşünmektense yağan yağmurun çatıya vuruşunu dinlemeyi tercih ediyorum. Ne de güzel yağıyor, uzun süredir duymadığım bir şarkıya radyoda denk gelmişim gibi.
depresyonun bir sonucudur.
Bir aya yakın bir süredir onlarca kitap elimden geçti on sayfa oku bırak şeklinde. Konsantrasyon sıfır. Harlequin serisi bile okuyamıyorum o derece. Hiçbir şeyden keyif almayan tatsız tuzsuz bir şey oldum ben. Neden!?
Kur'an okuyun.
maalesef bende de var bu sıkıntı,

sanırım sosyal medyada kısa yazılar okumaktan dolayı beynim uzun kitapları kaldırmaz oldu. çok çabuk dikkatim dağılıyor.halbuki o kadar güzel kitap var daha başlayamadığım.

zaten kitap seçerken, yorum oku derken 1 saat harcıyorum. Kitabı okumaya sabrım kalmıyor. eski günlerimi özledim. seçenekler azdı, ama hevesimiz vardı. Ne kitaplar okurdum sıkılmadan, ara vermeden, telefona bakmadan. sonra ne olduysa bir kitabı açtıktan 30 bilemedin 40 dakika sonra sıkılıp bir bahaneyle duruyorum bir daha devam etmemek üzere. son zamanlarda dikkat ettim roman bile okuyamıyorum artık.
gün içinde sık kullanmadığınız kelimelerin altını çizerek okursanız aşabileceğiniz durum. sık kullanmadığınız kelimelerin altını çizmek, odaklanmaya yardımcı olurken sizde farkındalık oluşturacaktır. okuma bittikten sonra bu kelimeleri gözden geçirip günlük konuşmalarınızda kullanmaya başlarsanız diliniz zenginleşir.
Kafam düşüncelerle dolu olduğu için odaklanamıyorum. Okuyorum hatta sayfa çeviriyorum ama düşüncelerden uyanınca bide bakıyorum okuduğumu hiç anlamamışım. Dünden beri anca on sayfa ilerleyebildim.
Kitapyurdu'ndan sipariş ettiğim kitapların 21 gündür gelmemesi sebebiyle olandır.

Pdf kitapları telefondan okumak da gözleri mahvediyor.
Telefonla konuşmaktan olandır.
Yoruldum şimdi de enerjim bitti.
kitap okumak abartıldığı kadar önemli ve zaruri değil. Okumak ile içsel dünyanızda yaratacağınız bilişsel değişimi farklı yollardan da sağlayabilirsiniz. Örneğin artık herhangi bir konuda bilgi edinmek için YouTube gibi mükemmel bir kaynak var. Belgesel izlemek ve öğretici videolar izlemek okumak kadar etkin ve hatta daha kalıcıdır. Nitekim okuma-görme-işitme ile öğrenilen bilgilerden en az hatırlananı okumadır.
Mesela bir yemek tarifini okurken öğrendiğinizde mi daha akılda kalıcı olur, tarifin videosunu izlediğinizde mi?

Malumat düzeyindeki bilginin ötesinde hayal dünyası ve ufkun genişlemesi anlamında da filmler neredeyse kitaplar kadar etkilidir.
Hayal edebilme gücünü en çok tetikleyen şeylerden biri resim cizebilmektir. Eğer ortalama bir yetiniz varsa bile farklı-uçuk stillerde Resim çizmeye çalışmak ufkumuzun genişlemesine yardımcı olur.

Etrafımızda Hikmet sahibi insanlar olması ve onlarla fikir alışverişinde bulunmak, tartışmak kesinlikle çok etkili olur. Bir kitaptan edinebilecegimiz bir çok şeyi insanlardan da öğrenebiliriz.

Ayrıca artık kitap okuyarak gözlerimizi yormaya gerek yok. Sesli kitap olayı da epey yaygınlaştı. Çok istiyorsak okumak yerine dinleyebiliriz...

kelime haznesinin gelişimi icin de cengel bulmaca çözmek oldukça faydalı olacaktır. Ogrendigimiz kelimeleri günlük hayatımızda kullanmaya çalışmalıyız.

Görüldüğü üzere kitap okumak hayatımızı zenginleştirmek için tek alternatif değil. Önemli olan tek kaynaktan beslenmemek, düşünmek ve sorgulamak, mümkün olduğunca bol deneyim kazanmak...
Konsantrasyon sorunlarım olduğundan bir süredir şikayet ettiğim eylemsizlik. Hiçbir şeye kendimi tam manada veremiyorum, kitaplar dahil.
Pandemi muhakkak etkili fakat iş her zamanki gibi kafada bitiyor.
normalde 2 haftada 300 sayfalık kitap okurum ama
sözlükte takılmaktan kitap okumaya zaman bulamıyoruz cidden zararlı bu uludağ sözlük.
Karantina döneminde herkes Farklı düşüncelere kanalize olduğu için konsantre olmak iyice zorlaştı. Kafayı ve dikkati toplamak eskisinden daha zor bu yüzden de okumalar herkeste azaldı. Ben de bir dönem bunun paniğini yaşadım ama şimdi saldım biraz. Bir müddet okumayalım bir şey olmaz. Nasılsa normale döneceğiz.
Öncesinde haftada en az 2 kitap bitiren ben, şimdilerde ise aylardır elimde olan ve henüz yarılamadığım bir kitabın sayfalarını çevirmekten acizim. Elime aldığımda aynı satırları defalarca okuyorum, cümle bitmeden aklıma başka şeyler hücum ediyor ve kendimi kitaba veremiyorum.
Başucumda duruyor, okumak için gayret gösteriyorum ama yapamıyorum, içimden gelmiyor.

Zamanım bol diye mi rahata alışıp saldım yoksa düşüncelerle kaplı zihinsel yorgunluğun mani olduğu bir durum mu bilemiyorum, canım feci sıkkın bu duruma.
Her defasında bana çok yararlı, mesleğimle doğru orantılı, felsefi, edebi, psikolojik kitapları okumuyorum ama kitap okumadan geçirdiğim hafta rezildir, boşa yaşanmıştır.

Tek bir kitapla onlarca karakteri yaşama şansınız var, onlarca kelime öğreniyorsunuz.

Yemin ediyorum bir insan kitap okumayı nasıl sevmez anlamıyorum. Üniversitede bitirme tezim insan davranışlarıydı, bir sürü boktan şeyi inceledim ama anlam veremiyorum bazı olaylara.
Her insan kitap okuyabilir. Tek sorun hangi tür kitaplardan hoşlandığını bulmaktır.
görsel
Tam emin değilim, ama belkide kitap okuma hevesinizi geri getirmek için uygun bir ortama geçmelisiniz. Kimine göre yağmurlu havada kitap okumak çok güzeldir; kimine göre kitap mağazaları veya kütüphane gibi ortamlarda kitap okumak daha fazla zevk verir. Belki bende bir ara daha iyi bir ortama geçip, yarıda bıraktığım kitapları okumayı denerim.