bugün
- rica etsem beni linçler misiniz14
- sürü zekası7
- ellerim bos gonlum hos28
- enayimiknatisi ile kavga etmek10
- silver ile evlenecek erkek40
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
- bik bik nedir niye bu kadar sevilesidir9
- sokakta dayak atılan kadın görsen karışır mısın6
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar7
- avukat sevgili8
- imparatorice olmak ister miydiniz7
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak9
- yazarların şu an dinlediği şarkılar5
- teomancalmasur5
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir9
- sözlüğün toplam zekası6
- sözlükte tartışma kaybetmeme taktikleri5
- silik yemek5
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
- bilim ve din üzerine düşünceler3
- sözlükte yapılacak en büyük hata3
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- üzdüğüm herkesten özür dilerim3
- technical debt3
- ruhun bir bedenden diğerine geçmesi2
- sırplarda dusan isminin yaygın olması3
- sarhoş olmak3
- katatespizartmasi16
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası21
- sözlük yazarlarının bıyıkları3
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum9
- korkunçlu cinli roman yazmak5
- tuzlu kahve dizisi7
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- psikopatlar neden klasik müzik sever7
- motordan düşmek6
- evli adamın sözlükte ne işi var8
- uludağ sözlükte günü kavga etmeden bitirmek3
- ortama girince herkesin susması11
- özel mesaj ifşası5
- pitbull3
- aşk-ı memnu2
- parayla saadet olması18
- sözlük yazarlarının kombinleri12
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
- düşmüş melekler aynı anda tüm dünyayı işitebiliyor7
- yüzüklerin efendisi4
- eksi karmalı kadın yazar3
- masonların kurduğu abd4
- sarapci koala61
bedava şarap cazip geliyor sanırım. ama cemaatten olursan onlar da bağış topluyor.
adalarda bolca bulunur.
bu kilise laflardan sıkılmadınız mı?...
içi mimarisi hayattan soğutan ibadethane değil gasilhane gibi havası olan hele hele ağır mum kokusundan mütevellit içieride 3 dakikadan fazla durulmayan yerlerdir.
hayatımda bir kaç kez gezme amacıyla bulunduğum, ambiyansını sevdiğim ibadet yerleri.
kanada da ki kilislerde daha önce de bulunan cesetler hakkında haberler çıkmıştı.
camide olmadığı için ses getirmez, dikkat çekmez tabiki.
camide olmadığı için ses getirmez, dikkat çekmez tabiki.
orada da rahipler musallat oluyor çocuklara. papa resmen özür dilemişti bunun için geçenlerde.
yunanca "ekklissia" kelimesiin dilimizde dönüştüğü hali "kilise"
türkiyede çok fazla harabe ve halen kullanılmakta olan yada başka amaç için devşirilmiş kilise var.
cami mimarimizin esinlendiği bu yapıalrı mutlaka görüp incelemek lazım
türkiyede çok fazla harabe ve halen kullanılmakta olan yada başka amaç için devşirilmiş kilise var.
cami mimarimizin esinlendiği bu yapıalrı mutlaka görüp incelemek lazım
Den Haag şehrindeki kiliselerin çoğunluğunu cami yaptık. Elhamdulillah.
tabelasında;
saint görüyorsan latin katolik,
surp görüyorsan ermeni,
sveti görüyorsan bulgar,
aya görüyorsan rum ortodoks
mar görüyorsan keldani
mor görüyorsan süryani
kilisesindesindir.
saint görüyorsan latin katolik,
surp görüyorsan ermeni,
sveti görüyorsan bulgar,
aya görüyorsan rum ortodoks
mar görüyorsan keldani
mor görüyorsan süryani
kilisesindesindir.
ibadethaneler güzeldir. Kilise de güzeldir. Vitraylarına bayılırım. Çok hoş bir sanat. Sırf Vitray görmek için kiliseye gidilir.
uzunköprü'de var bir tane. eskiden kilisenin arkasında şarap ve bira içerdik lise yıllarında. güzel zamanlardı. kiliseleri hep beğenmişimdir ama camiler kadar değil sanırım.
Çılgın ismet günah çıkarıyor.
Kiliseleri severim. Kilise sevmeme, Meryem ana'yı sevmeme karşı çıkıyor bazı insanlar. Cami sevmem, hz. aişe sevmem demedim ki.
Kiliseleri severim. Kilise sevmeme, Meryem ana'yı sevmeme karşı çıkıyor bazı insanlar. Cami sevmem, hz. aişe sevmem demedim ki.
gezmek için 5-6 kere, 2 kere de en güzel cicilerimi üzerime geçirip cenaze ve vaftiz töreni için gitmiştim.
nişanlıyken eşimle gitmiştim. başımın tatlı belası faal bir kilise değil de müze sanmıştı. st. antuan (yapılışı itibarıyla 800 yıla yakın bir tarihi olan) kilise olduğunu öğrenince şaşırmış ve akrabaları istiklal caddesinde esnaf işletme yerleri olduğu için bizi burada görürlerse laf dedikodu yaparlar diye tutucu ailesinden çekinmişti.
ben de ona "ne varki canım, ha cami ha kilise ne fark eder ki? ikisini getiren peygamberler kur'an da geçiyor. hem burayı sandelyeli cami olarak düşün" demiştim.
evet kiliseye gitmek daha kolay, düşünsenize ayakkabınızı çıkarmanıza ve ayak kokusu ya da çorabınızın delik olma parmağınızın çıkması derdi korkusu da yok.
nişanlıyken eşimle gitmiştim. başımın tatlı belası faal bir kilise değil de müze sanmıştı. st. antuan (yapılışı itibarıyla 800 yıla yakın bir tarihi olan) kilise olduğunu öğrenince şaşırmış ve akrabaları istiklal caddesinde esnaf işletme yerleri olduğu için bizi burada görürlerse laf dedikodu yaparlar diye tutucu ailesinden çekinmişti.
ben de ona "ne varki canım, ha cami ha kilise ne fark eder ki? ikisini getiren peygamberler kur'an da geçiyor. hem burayı sandelyeli cami olarak düşün" demiştim.
evet kiliseye gitmek daha kolay, düşünsenize ayakkabınızı çıkarmanıza ve ayak kokusu ya da çorabınızın delik olma parmağınızın çıkması derdi korkusu da yok.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar