bugün

/484
kendisine amerikan oyunu diyenler, amerikan oyununun içindeki figüranlar olduğunu boğazlarına kadar battıkları çamura istinaden görmemekteler.

yürüyedur.
lys 2010 sonrası üniversiteye gitmeye hak kazanan gençlere olaylara karışmayın diyebileceğini tahmin ettiğim siyasi.

bence komik adam bu. hele siperde götüm yere değmedi lan ayaktayım imajı vermeye çalışırken önündeki kum siperinden bi yeri göremediği an çok gülmüştüm cidden. şahan gökbakar ın reco serisinden sonra gandi kemal serisini bekliyorum iyi ses getirir.

not: baykalsever im ben. ohş baykal!
Ampulü patlatacak kişi. (bkz: Gandi Kemal)
akp'li olduğum halde oy oranı ankelerde % 20 altına düşerse oy vereceğim lider olacaktır. chp, akp ve ülke için en faydalı liderdir. ulusalcıların siyasi sahnede silinmesinde çok etkili olacaktır. akp'ye yaptırılmayanlar chp desteği ile yaptırılır. akp'ye karşı oluşan muhalefeti birleştirip bir girdap haline getirerek eritmesi çok faydalı olacaktır. aynen mhp'lileri kontrol altına almak için yaratılan devlet bahçeli gibi... bir yanda aşırı faşizanları durduran bahçeli, bir yandan faşist ve laikleri durduran kemal kılıçdaroğlu tam bir sünger gibi her iki cephenin aşırı darbelerini yumuşatarak ortamı ılımlı hale getirecektir.

düşünsene hızını artıran bir pkk karşısında mhp'de bahçeli, chp'de kılıçdaroğlu olmasa faşizanlığın önünü kim kesebilir. kan gövdeyi götürürdü. her ikisi de çok iyi bir dalgakıran.
demokrasiye katkısı açısından dün yaptığı hareketiyle saygımı kazanmıştır. *
recep bey dediği recep tayyip erdoğan'a dünkü görüşme esnasında 26 kez sayın başbakan diyerek başbakana en kısa sürede en çok 'sayın' deme rekorunun sahibi olan kişidir.
(bkz: kemal çömelmezoğlu)
bak şimdi şöyle bir adam;

tayyip başlığında bir hakaret görüyorum hemen gammazlıyorum, sözlüğü ysal yönden zor durumda bırakabilir seçkisi ile;

bu adamın başlığında görüyorum daha ağırını, tam gammazla butonuna tıklıycam, vazgeçiyorum bir şey demez bu adam bunu görse de diyorum.

var mı katılmayan bu yazdıklarıma ? yok di mi.

(bkz: tayyipler alemi)
yayınladığı 'ramazan genelgesi' ile bazılarının "chp herşeyi yapabilir halk ona güveniyor" zihniyetini görmemize vesile olmuştur. hangi halkmış o chp ye güvenen? %20 lik olanmı? peki türban serbestliği kararı meclisten kaç ile geçti? %47 + %14 =%61

türban serbestliği konusunda hükümete ve mhp ye güvenenlerin sayısı chp ye güvenenlerin sayısının 3 katdır. yani halkın chp ye zerre güvendiği yoktur! tedirgin olan kesimse chp nin seçmen kitlesi + kendini imparator sanan 3-5 hakimden fazlası değildir.ki bunlarda hiç bir zaman halkın çeyreğini dahi temsil edememiştir.

değiştirilmeye çalışılan maddelerin altında birşeyler aramak da ancak o chp nin %20 sinin hoşuna gider, maddenin altında neden aramak da neyin nesidir? anayasa mahkemesinin görevi hiçbir zaman "niyet okuyuculuğu" yapmak olmamıştır. önüne bir değişiklik geldiği zaman "bunu hangi parti getirmiş" diye kararını o na göre değiştiremez. yoksa bunun adı hukuk olmaz. gerçi zaten "halk chp ye güveniyor o yüzden kimse itiraz etmez" diyenlerin asıl demek istediği ; "anayasa mahkemesi chp ye güveniyor o yüzden kimse itiraz etmez" dir. anayasa mahkemesi de neyin nesidir? kim oluyordurda adamına göre karar verebilmektedir? dolayısı ile şu sonuca varıyoruz.

bir demokratik ülkede hiç kimse mahkemelerden adam ayarlamak, oy pazarlıları yapmak zorunda değildir. buna da güven denmez zaten, 'ele geçirme' denir. hukuk darbesi denir.

kısacası "darbe zihniyeti nedir? darbeci kime denir?" diye soran bir kimseye;

"bir a partisi bir değişiklik yada bir iş yaptığı zaman b partisi tarafından kapatma nedeni olarak gösterilir, iptal ettirilir. ama aynı işi b partisi yaptığı zaman kimse gıkını çıkaramaz, hazırolda selam çakar ise b partisi darbecidir. darbe zihniyetindedir."
cevabı verilmelidir.
kendisi bütün varını yokunu işsizliğe, ekonomiye vb. durumdaki birinci sıkıntılara vermiştir. bencede iyi yapmıştır. ne yani asker sivil mahkemede yargılanınca benim karnım mı doyuyor, maaşım mı artıyor? eğer ülkenin ve insanların bir numaralı sıkıntılarına çözüm bulacaksa kemale evet referanduma hayır.
çakma ecevit. ama boy ve kilo tutuyor.
şu ara eski moda popülizm ile uğraşan siyasetçi. mümkün olan en yüzeysel en basitinden hemde.

böyle giderse kendi ve destekçileri çok büyük hüsrana uğrayacak.

şimdi tabi biri çıkıp bu yazdıklarıma çekemeyen şakirtler tarzı gerizekalı yorumlarda bulunabilir. onlarla seçimlerden sonra görüşürüz.
temel argumanı bu düzeni değiştirmek olan, ancak bütün enerjisini bu düzeni değiştirecek anayasa değişikliğini engellemek için harcayan siyasi lider.
önceleri chp'yi de bu ülkenin bir partisi görür, daha işe yarar bir şey yaptıklarına şahit olmamama rağmen rejimin garantisi görürdüm ve var olmasını isterdim. şimdi ise artık bu inancım da kayboldu. kemal k. ve partisi chp bu ülkeye yakışmayan bir partidir. ne sol, ne sosyal adalet, ne hukuk devleti ne başka demokratik ülke prensiplerinin hiçbirini barındırmazlar.

bildiğiniz gibi chp tam gün yasasına iptal istemişti. ama sadece üniversiteler ile ilgili bölüme itiraz etti. anayasa mahkemesi de bu itirazı yerinde bulmuş ve ilgili kanunu iptal etmiş.

aklınız alıyor mu_ sol olduğunu sosyal adaleti, hukuku her saat savunan bir parti üniversite öğretim üyelerinin özel muayenehane de çalışmalarına izin istiyor. millet ne kazanacak bundan? koca bir hiç. insanları ve doktorları hasta, hastane ve muayenehane arasına kıstırıp zorla parasını alacaklara imkan veriyor. insaflı, görevini yapan doktor tam gün çalışıp düşük maaş alacak. çünkü performansa bağlı döner sermaye geliri artımı da iptal oldu. hastanede hiç durmayıp ne öğrencilerine eğitime katkıda bulunan, ne hastalara faydası olmayan özel muayenehane sahibi doktorlar, tam gün çalışanların para almasını engellerken kendileri yan gelip yatacak.

kemal kılıçdaroğlu "daha iyi bir düzenleme getirilirse destek veririz" demiş. lan daha nasıl bir düzenleme yapılırdı? çalışanla çalışmayanın farkını verecek bir sistemin köküne dinamit koydunuz.

pekala bu hukuk sistemine uyar mı? chp ne akla hizmet ettiyse sadfece üniversite öğretim üyeleri için itiraz etmiş. diğer özel muayenehane sahipleri adam değil mi? savunduğunuz şeyi bile adamına göre seçiyorsunuz. anlaşılan 2-3 prof tanıdığınız var. onlar bol para kazansın diye sadece onlara yönelik bir düzenleme istemişsiniz. buna karaktersizlik denir. bir şey isteniyorsa yanlış bile olsa tüm insanlar için eşit şeyler istenir.

solcu olduğunu savunan bir parti zengini daha zengin, fakiri daha fakir, çalışanı daha çok ezen bir uygulamaya imza atıyorsa onun solculuğuna köyün delisi bile inanmaz. inananların da zeka seviyesinden, solculuk bilgisinden şüphe ederim. kapitalizmin kucağına oturmuş sol olur mu?

http://www.haberturk.com/...ar-muayenehane-acabilecek
http://www.haberler.com/s...-kararini-2154465-haberi/

bu da kemal k.'nın kıvırtması;
http://nethaber.com/Haber...cdaroglu-Tam-Gun-yasasina

bu arada her chp isteğine "evet" diyen bir anayasa mahkemesinin olmaması için referanduma evet diyorum. o mahkeme chp'nin değil, halkın mahkemesi olduğunu hatırlamalı.

bu iptal kime ne kazandırır kaybettirir;

kazananlar;
özel muayenehane sahibi(üniversitelerde bu oran son yıllarda % 10'a kadar düşmüştür) öğretim üyeleri eskiden olduğu gibi hastaları özel muayenehanesine gelme konusunda zorlayacak, parasi olan zenginleri muayene ederek para kazanacak.

kaybedenler;
fakir insanlar özel muayenehaneye gidemeyeceğinden bu öğretim üyelerinden hizmet alamayacak,
zenginler daha çok para ödeyecek,
fakirler ameliyat için gün almak için bile aylarca bekleyecekken zengin aynı gün ameliyatını olacak. biri parmağı kopunca hemen gittiği hastanelerden geri gönderilirken diğeri saatler sonra denizden kopan parmağını buldurup yerine taktırabilecek. dikkatinizi çekerim kopan bir parmak 2 saat içinde gelirse dikilir, yoksa dikilmez. paran varsa 15 saat sora da dikerler.
doktorlar tam gün çalıştkları halde kendi muayene ettikleri kadar ücret almayacaklar, alınan döner sermaye geliri, hiç muayene yapmayan öğretim üyelerine de verilmeye devam edilecek,
tıp fakültesi öğrencileri üniversite de ders verecek hocayı muayenehanesinden gelmediği için göremeyip bir bilgi öğrenemeyecek ve dersleri boşa geçecek. o doktorun kalitesini hesap edin artık. umarım kemal kılıçdaroğlu bir kaza geçirir de daha kalp masajı bilmeyen, entübasyon bilmeyen (yeni mezunların sık çalıştığı) bir ambülans hekimine düşmez.
Son günlerde sanki tüm Türkiye'nin yükü üzerindeymiş gibi verdiği 3.5 kilo ile gündeme gelen;CHP Genel Başkanıdır.
Pkk'lı Yalçın Küçük'ü savunan kişidir...
(bkz: işsizlik yolsuzluk tamam da laiklik ne olacak)
yakışmayan kişidir. kim ne derse desin istediği kadar dürüst olsun - ki o da tartışılır- yakışmıyor. birincisi parti liderliğine ikincisi de ana muhalefete yakışmıyor. gitsin ssk'da falan işlere baksın. ona da kızmıyorum aslında. iki gün şov yaptı ve şakşakçılar sayesinde kendini başbakan olabilecek biri sandı temiz niyetle...
ama olmuyor...
daha muhalefeti bile beceremiyor ve parti yönetme gibi bi konuda bile yetersizken biz ondan başbakanlık bekliyoruz...
sen git başbakanın cephede çömelmesine öyle bir yorum yap sonra ben ana muhalefetim de..
hiç olmadı... çocuk kavgalarına döndü bu adamın yaptıkları iyice. hani mahallede kavga ettiğimiz bi çocuğa laf atarken elimizde malzeme kalmadığında derdik ya: ''oğlum senin baban da amma tipsiz haa'
aynen böyle oldu işte. son icraatinden bahsetmeden geçemem tabi...
idam edilen gençlerle ilgili konuşurken ağlayan başbakana 'timsah gözyaşı' dedi...
bu muhalefetlik değildir hatta adamlık değildir.. bu mu yani senin muhalefet anlayışın?
lütfen kemal kılıçdaroğlu. biliyoruz iyi bir aile babasısın ve çevrende de sevilen bir insansın..
ama olmuyor işte beceremiyorsun. ana muhalefet olmak bambaşka bir şey. hele başbakan olmak sayısız devletin başkanlarıyla başbakanlarıyla muhatap olmak bambaşka şeyler...
lütfen bırak bu işi de git ssk müdürlüğü dalan yap alıştığın gibi...
kimse senden bu yaştan sonra değişmeni beklemiyor.
tayyip erdoğan'a misilleme olarak ağlarsa şaşırmayacağım kişidir.
http://www.politikadergis...ri-ile-kemal-kilicdaroglu
Deniz Baykal'dan farklı bir şeyler söylemeyen, aynı düzenin, zihniyetin bir diğer savunucusu.

Tayyip'in 12 eylül istismarı üzerine "onlar hiç bedel ödemedi" tarzında bir şeyler söylemiş. sormak lazım siz ne bedeller ödediniz diye?*
solda birliğe ihtiyaç var bunu yeşerten chp nin şu andaki parti lideridir.
gemlik mitinginde kendisini izledim. gerçekten insanlara umut ve hyecan verdiği çok açık. inşallah oy olarak yansırda tepemizdeki sulu gözlü tyfadan biran önce kurtuluruz.
Otobüsten ahaliye, iki elini kavuşturarak Gandi selami yapmasıyla beni üzmüş siyasetçi.
obama amerika için neyse kılıçdaroğluda chp için o dur.
© copyright 2005 - 2026