bugün

kemal kılıçdaroğlu

önceleri chp'yi de bu ülkenin bir partisi görür, daha işe yarar bir şey yaptıklarına şahit olmamama rağmen rejimin garantisi görürdüm ve var olmasını isterdim. şimdi ise artık bu inancım da kayboldu. kemal k. ve partisi chp bu ülkeye yakışmayan bir partidir. ne sol, ne sosyal adalet, ne hukuk devleti ne başka demokratik ülke prensiplerinin hiçbirini barındırmazlar.

bildiğiniz gibi chp tam gün yasasına iptal istemişti. ama sadece üniversiteler ile ilgili bölüme itiraz etti. anayasa mahkemesi de bu itirazı yerinde bulmuş ve ilgili kanunu iptal etmiş.

aklınız alıyor mu_ sol olduğunu sosyal adaleti, hukuku her saat savunan bir parti üniversite öğretim üyelerinin özel muayenehane de çalışmalarına izin istiyor. millet ne kazanacak bundan? koca bir hiç. insanları ve doktorları hasta, hastane ve muayenehane arasına kıstırıp zorla parasını alacaklara imkan veriyor. insaflı, görevini yapan doktor tam gün çalışıp düşük maaş alacak. çünkü performansa bağlı döner sermaye geliri artımı da iptal oldu. hastanede hiç durmayıp ne öğrencilerine eğitime katkıda bulunan, ne hastalara faydası olmayan özel muayenehane sahibi doktorlar, tam gün çalışanların para almasını engellerken kendileri yan gelip yatacak.

kemal kılıçdaroğlu "daha iyi bir düzenleme getirilirse destek veririz" demiş. lan daha nasıl bir düzenleme yapılırdı? çalışanla çalışmayanın farkını verecek bir sistemin köküne dinamit koydunuz.

pekala bu hukuk sistemine uyar mı? chp ne akla hizmet ettiyse sadfece üniversite öğretim üyeleri için itiraz etmiş. diğer özel muayenehane sahipleri adam değil mi? savunduğunuz şeyi bile adamına göre seçiyorsunuz. anlaşılan 2-3 prof tanıdığınız var. onlar bol para kazansın diye sadece onlara yönelik bir düzenleme istemişsiniz. buna karaktersizlik denir. bir şey isteniyorsa yanlış bile olsa tüm insanlar için eşit şeyler istenir.

solcu olduğunu savunan bir parti zengini daha zengin, fakiri daha fakir, çalışanı daha çok ezen bir uygulamaya imza atıyorsa onun solculuğuna köyün delisi bile inanmaz. inananların da zeka seviyesinden, solculuk bilgisinden şüphe ederim. kapitalizmin kucağına oturmuş sol olur mu?

http://www.haberturk.com/...ar-muayenehane-acabilecek
http://www.haberler.com/s...-kararini-2154465-haberi/

bu da kemal k.'nın kıvırtması;
http://nethaber.com/Haber...cdaroglu-Tam-Gun-yasasina

bu arada her chp isteğine "evet" diyen bir anayasa mahkemesinin olmaması için referanduma evet diyorum. o mahkeme chp'nin değil, halkın mahkemesi olduğunu hatırlamalı.

bu iptal kime ne kazandırır kaybettirir;

kazananlar;
özel muayenehane sahibi(üniversitelerde bu oran son yıllarda % 10'a kadar düşmüştür) öğretim üyeleri eskiden olduğu gibi hastaları özel muayenehanesine gelme konusunda zorlayacak, parasi olan zenginleri muayene ederek para kazanacak.

kaybedenler;
fakir insanlar özel muayenehaneye gidemeyeceğinden bu öğretim üyelerinden hizmet alamayacak,
zenginler daha çok para ödeyecek,
fakirler ameliyat için gün almak için bile aylarca bekleyecekken zengin aynı gün ameliyatını olacak. biri parmağı kopunca hemen gittiği hastanelerden geri gönderilirken diğeri saatler sonra denizden kopan parmağını buldurup yerine taktırabilecek. dikkatinizi çekerim kopan bir parmak 2 saat içinde gelirse dikilir, yoksa dikilmez. paran varsa 15 saat sora da dikerler.
doktorlar tam gün çalıştkları halde kendi muayene ettikleri kadar ücret almayacaklar, alınan döner sermaye geliri, hiç muayene yapmayan öğretim üyelerine de verilmeye devam edilecek,
tıp fakültesi öğrencileri üniversite de ders verecek hocayı muayenehanesinden gelmediği için göremeyip bir bilgi öğrenemeyecek ve dersleri boşa geçecek. o doktorun kalitesini hesap edin artık. umarım kemal kılıçdaroğlu bir kaza geçirir de daha kalp masajı bilmeyen, entübasyon bilmeyen (yeni mezunların sık çalıştığı) bir ambülans hekimine düşmez.
© copyright 2005 - 2026