bugün

/273
havası güzel, suyu güzel ama her şeyden önce insanı güzel memleket.
ankara'da geçen iki günden sonra göze cennet gibi geliyor şerefsizim.
14 aralık'ta kavuşacağım deliler gibi özlediğim kavuşmaya can attığım biricik memleketim, ege'nin incisi. izmir'in kızları bir elinde de cımbızları. dişidir, anadır, efedir gidinin tatlı huysuzları.
Izmirli olmamama ragmen boyle bir sehire sahip oldugumuz icin gurur duydugum kentimiz.
güzel sıcak, insanları içten Türkiyede en sevdiğim şehir ve memlekitim.
yerini doldurulamayacak şehir. şimdi kalkıp yok duyarlı insanlar var, herkes atatürkçü olayına filan girmeyeceğim.
izmir'i farklı kılan bambaşka bir şey, izmir yuvadır. yani nasıl tarif edilir, bazı şehirler vardır güzeldir ama sahiplenemezsin, işte izmir'in farkı bu, sokaklarında dolandığında, kokusunu duyduğunda benim şehrim diyor insan, huzur buluyor.bambaşkadır.
tıpta uzmanlık sınavı'nı kazandıktan sonra yerleşeceğim şehir. 9 eylül üniversitesi veya ege üniversitesi'nde dr. olarak geri kalan hayatıma devam etmeyi düşünüyorum.
yıllar geçsede özlemiyeceğim şehir. Çok acı bırakmış, çok kalp kırmış evet hepsinin suçu izmir' in erkekleri.
görsel
görsel
hiç şüphesiz ki antalya dünyanın en güzel şehridir. M.Kemal Atatürk
izmirin o kendini çok beğenmiş ukala tavrı kendinden soğutmaya yeter.hiçbir zaman Antalya olamaz.en başta Akdeniz üstünlüğü var zaten.karşıyaka göztepe vs. diyenleri Konyaaltı'na bekleriz.gerçek deniz görsünler bari.
gavur izmir diyenler de vardır.
Soğuk Bursa günlerinde özlenensin izmir..
görsel
her semtinin ayri bi havasi olan, turkiyede en cok yasanasi sehirdir.
buca'sının bağrı yanıktır. yine buram buram is kokuyordur sokakları. gökyüzü içime doluyor da bazen. felaket..
kavgamın şehri.
dışarıdan gelen seslere göre hayvanî bir yağmur yağmakta şu an.
gece piyasa yapmaya çıkmış süslü ama bakımsız kadındır izmir. hani sokağa çıkmadan önce 3 saat makyaj yapan, ne giyeceğini düşünen ama kazağını çıkartsan koltukaltlarında felaketi göreceğin, kış diye taytla örtülmüş bacaklarını almamış kadın.

ilçe merkezleri dışında berbattır bu şehir, mimari olarak.
gidersin bornova'ya, bakarsın güzel insanlar salınıyor güzel cafelerin, barların arasında. binalar eski olsa da bakımlı, düzenli. parklar, bahçeler dolu. ''ohh'' dersin ''mis gibi''. sonra 10 dakika mesafe gidersin doğanlar çıkar karşına. gecekondular, çarpık kentleşmenin 5'le çarpılmışı.
bakarsın buca'ya, şirinyer bölgesi mağazalar, geniş kaldırımlar, forbes, düzenli apartmanlar, mis gibi. trafiği bile dert etmezsin etrafta salınan insanların telaşına bakmaktan. sonra yolun düşer kuruçeşme'ye gidersin. kocaman buca koop binalarının altında ezilmiş gecekonduları, sigara istesen 3 gün sonraya sipariş tarihi veren bakkalları görürsün.
gidersin karşıyaka'ya, nefis sahili, bostanlısı, çarşısı, güzel ve tarihi binaları, için şenlenir. sonra yolun düşer yamanlar'a, gümüşpala'ya. daha önce gördüğün türk mimarisinin nefis örneği gecekondular ilişir yine gözüne her tarafta.
yeşildere caddesini kullanman gerekiyordur. trafik durumuna göre 5/10 dakika süren bu yolda etrafına baktığında gecekondudan başka hiçbir şey göremezsin. fizik kurallarına aykırı şekilde dağların her yerine dizilmiş binlerce gecekondu.

en boktanı da konak. bana göre izmir'in en güzel yeri, konak-karataş-mithatpaşa bölgesidir. varyanttan otobüsle aşağıya inerken masmavi denizi görüp gülümsersin, o dönemeçli yol nefis gelir sana her dönüşte denizi tekrar göreceğin için. denizden kafanı eğip caddelere bakarsın, tarihi evlerin her tarafına konuşlanmış gecekondular görürsün yine. geçersin tarihi asansör tarafına karataş'a. ufak ufak, tarih kokan daracık sokaklar, kocaman tavanlı 100 yıllık evler. sonra yine o lanet kafanı kaldırırsın ve yine görürsün gecekonduları.

kazağını çıkartmadan seveceksen müthiş bir şehirdir izmir. ancak kazağı çıkartınca türkiye'nin 81 iliyle aynıdır. türk mimarisiyle bezenmiştir her tarafı.
başbakana göre gavurdur.
sehir merkezinde nezih semtler disinda gecekondu dolu olan sehir. gerci bu bile izmirin guzelligini ortemez. ozellikle ilceleri asik olunasi. insanlari bu sehrin elestirilmesine dayanamiyo yalniz. ne zaman izmirli birine gecekondulardan bahsetsem 'izmir bi tane dunyanin en guzel sehri oyle bisey yok!!!!111111' seklinde karsilik aliyorum. izmire bende bayiliyorum harika bi yer fakat eksiklerini de kabul etmek lazim. hicbir izmirli tanidigimda bunu goremedim malesef.
izmir bir tanedir ve dünyada eşi benzeri yoktur.
an itibariyle hava sıcaklığının 23 derece olduğu, hafif bir lodosun olduğu, tepede pırıl pırıl parlayan bir güneşe sahip şehir. şu an sanırım hiçbir bireyi istanbul'da olmak istemez. ne yağmur var ne yıldırım düşüyor buraya.
Öss'ye hazırlanırken sorarlardı hangi bölüm istiyorsun diye, benim cevabım izmir'de okumak istiyorum olurdu. Oldu da... Üniversite bitti, sırf izmir'de iş bulmak için 6 ay işsiz dolaştım, bulamasaydım da vazgeçmezdim zaten. Yaşanmışlıklar mıdır izmir'i bu kadar güzel yapan bilinmez ama etrafımdaki insanlar değişti, mekanlar evler değişti, ama izmir benim için hiç değişmedi. izmir'e bu kadar tutkun olduğumu bilen insanlar izmirli birine aşık olduğumu sanıyorlar ama izmir'i sevmek için böyle birşeye gerek yoktur. Bütün gün evde oturuyor olsanız bile sevebilirsiniz izmir'i. Bornova'nın heryer sizinmiş gibi dolaşabildiğiniz rahatlığını, Alsancak'ın hala anlayamadığım çekiciliğini, Karşıyaka'nın asiliğini, Buca'nın bahçedesinde inek beslenen evlerini, Konak'ta kalabalığın içinde rahat rahat yürüyebilmeyi, inciraltı'nda her sokağın denize çıkmasını, Asansörden hayatınızda görebileceğiniz en güzel manzarayı seversiniz. Egekent'in çöplük kokan deniz manzarasında balkon keyfi yapmayı bile seversiniz. Benim kadar ağlak bi insansanız, insanların dolmuştan inerken "kazasız belasız" demesine bile ağlayabilirsiniz hatta...
Şu sıralar güneş gözlüğü & tshirt, atkı & mont dörtlüsünü bir arada bulundurmayı gerektiren bir havaya sahip.
bir haftadan uzun hiç kalmadım ama gayet yaşanılası bir şehir izlenimi bıraktı bende. istanbul'a kıyasla ulaşımın daha rahat olması, her türlü daha ucuz olması ve kordonuyla şimdiden istanbul'un yerine yerleşti gözümde. gerçi son 7 yıldır istanbul'da yaşayan ben için alışması zor olur yinede ama çok uzun sürmez.
© copyright 2005 - 2026