bugün

/273
Dillere destan şehir. Yaşamayı en çok istediğim, medeniyetler şehri izmir. Gözümle şahit olduğum kaldırımdaki köpeği kaldırmamak için bebek arabasını kaldırımdan indirip köpeği geçince yeniden kaldırıma çıkan saygılı insanların şehridir izmir.
Güzel bir şehir. Hello.
atatürk kurtuluş savaşından sonra imzalanan lozan antlaşmasını ilk olarak izmir'de yapılmasını istemişti. yunanlıların şehre verdiği zararı göstermek için ama karşı taraf bunu kabul etmedi ve antlaşma isviçre'nin lozan şehrinde yapıldı.
atatürk'ün görse üzüleceği şehir. 1000 kişiden 1 tanesi metroda, tramvayda inenlere yol veriyor. böyle medeni şehir mi olur.
Sıcak biraz bu aralar.
esmeyen şehir. yaprak kımıldamıyor yazokulu senin mk
içinde olunca söylendiği kadar yaşanabilir gelmeyen şehirdir. Toplu taşımayla istanbulda esenyurttan taksime gidebildiğin sürede bucadan konağa gidemeyebilirsin mesela.
türlü ahlaksızlıklarla anılan şehir. özellikle kızlarının giyiniş ve rahatlıkları ünlüdür.
Denizi pis, belli yerler dışında gerisi çer çöp içinde. Ulaşım biraz pahalı, barlar cafeler pahalı. insanları çok iyi hemen yardım edebiliyorlar. Ne giyersen giy, nasıl davranmak istersen davran, ne içiyorsan iç sana karışmıyorlar. Çingeneler salmıyo gitmiyor abe. 3.kez gitmeme rağmen hala sevemedim, merak ediyorsanız gidilebilir bir yer.
gavur izmir'e bak hele!
kendi çöplerini kendileri temizlerken,
pis yobazlar yere attığı çöpleri olduğu gibi bırakıyor!
işte gavur izmir ve pis yobaz farkı!

görsel
izmirde istanbulda ki hayvanoğlu hayvanlar gibi sahildeki çimleri mangal kömürüyle yakıp pisliğini de öyle bırakıp gidersen adamı sikerler hani yabancıysanız izmire ayık olun akıllı olun. .
izmir'e laf eden kevaşe çocuklarının götüne bayrak direği girsin.
Sevdiğim yönlerinden biri de yol sorduğun insanın bile sana Samimi içten davranması.

Evet içinde farklı görüşten insanlar olmasına rağmen saygı olduktan sonra gayet de yaşanılabilecek bir şehir.
Şu sıralar bazı mizah sayfalarına konu olmuş bir şehrimizdir.

Birde böyle "glok glok" yazanlar var. Müsait oldugunuz bir zamanda yazsanıza kardesim ?

Eline bir fırsat gecse kuduracak insanların Izmir denilince namus bekcisi olmasını anlamıyorum.

Daha önce hic izmir'e gitmedim. Belkide burda duyar kasan bu sefer ben olacagım ama her Izmirlinin aynı olmadıgını dusunerek yorum yapmak gerek.
hayatımın en güzel üç günü izmir'de geçti diyebilirim. yani bu şehrin güzelliklerini anlat anlat nereye. yaşamalısınız.

(bkz: smyrna)
çiğdemi olan var mı???
balon bir şehir.
izmir iline bağlı bulunan toplam 30 ilçe vardır.

Aliağa
Balçova
Bayındır
Bayraklı
Bergama
Beydağ
Bornova
Buca
Çeşme
Çiğli
Dikili
Foça
Gaziemir
Güzelbahçe
Karabağlar
Karaburun
Karşıyaka
Kemalpaşa
Kınık
Kiraz
Konak
Menderes
Menemen
Narlıdere
Ödemiş
Seferihisar
Selçuk
Tire
Torbalı
Urla
Şuan bulunduğum il.

insanlar bir garip. Çok ciddiyim.
(bkz: hasan tahsin)
görsel

kesinlikle ne turizmini ne sanayisini ne tarımını ne belediyesini beğeniyorum, ama iyi biliyorum ki ben bu şehri seviyorum.
daha ne kadar hoşbulduklar elvedalar devam edecek böyle bilmem ama beni karşıyakaya gömün.
Benim gözümde izmir (bkz: yaşadığım yer)
Bostanlı ve eski Foça
bok gibi belediyesi olan şehir.
Şu gül, karanfil satan teyzelerden kurtulması gereken şehirdir.
Aşırı sıcak şehir.

Yabış yabış oldum.
© copyright 2005 - 2026