bugün

/273
daha dün toprağa verdiğimiz arkadaşımızın ailesine taziye için gittiğim ve bende ince bir sızı olarak kalacak şehir.
içerisinden kovulmasını istediğim bir diğer millet de urfalılar.
hee, izmirin atatürkçülüğü her yer ve şartta içki içip dağıtabilme özgürlüğü; modernliği de karının-kızın olabildiğince fazla yerini teşhir edebilip "özgür" olmasıyla orantılı, hatta sınırlı. çünkü modernitenin diğer gerçek göstergeleri pek yok.

bunun dışında çalışıp üretmek, dürüst ticaret falan gibi "avam" şeyleri sevmezler.
o işleri başka yerlerdeki salaklar yapıyor nasıl olsa.

hayır, izmirlinin tembelliğini kokuşmuşluğunu ikliminin yumuşaklığına-sıcaklığına bağlarlar da ona kızarım.
ulen antep, adana, antalya... falan izmirden çok daha sıcak; onlar niye keriz gibi çalışıp üretiyor ki?
benzeri yerler son 20-30 senede aldı başını gitti, izmir hep götün götün yerine sayıyor.
koca izmirde toplasan en fazla 10 küsur düzgün kuruluş vardır ki, o nüfusa/kaynaklara göre ayıptır, ayıpötesidir, zaten bunların çoğu da eskiden kalmadır.

ankaradan kaynak gelmiyor demesinler, daha 80'li 90'lı yıllarda ankaradan gelen paraları hep o meşhur çeşme otoyoluna harcatmışlardı.
hani o dünyada tek olan, bir ucu olmayan tek otoyol.
tek işlevi izmirlilerin yazlıklarına rahat gidip gelmesini sağlayan, kelimenin tam anlamıyla "ucube" otoyol.

hiç "ama 10 küsur senedir akepe başta, laik olduğumuz için bize kaynak verilmiyor" diye de ağlaşmasınlar. verilen/alınan hesabına girildiğinde izmir; istanbuldan da, bursadan da, diğer benzeri büyükşehirlerden de fazlasını almıştır, almaktadır.
Tek başına bir ülke olmalı.
hasir sapkalinın yaşadığı şehir.
izmir üretmiyor diyen arkadaş içim bu yazım.

Adam akıllı 5-10 firma harici yattığını savunmuş arkadaş, biz hava sıcak diye çalışmayıp 10 yıldır akp hükümetinden de ödenek alamadığımız için şikayet ediyormuşuz.

Şimdi youruma gelelim,

(bkz: Tüpraş) ı bildin mi, he o izmirde de var.
(bkz: Petkim),
(bkz: Philsa Philip Morris) şu içtiğimiz en pahalı sigaralar var ya hani.
(bkz: izmir Demir Çelik) burada yatmak pek mümkün değil. izmire yakışmıyor he ne dersin?
(bkz: Özkan Demir Çelik) aynı şekilde.
(bkz: abalıoğlu)

(bkz: bak ambalaj) bilmezsin belki ama lipton, omo, haribo, cheetos, knorr, nescafe ve daha nice firmalara ambalaj üretiyor.
think flexible adamım.

(bkz: cms) gördüğün bütün lüks arabaların jantları burada üretiliyor. Dur bir sır vereyim golf jeepler geliyor. jantları hazır ilgilenirsin belki
he bir de sırf bmw için üretim yapan fabrikası var.

(bkz: msc) dünya deniz taşımacılığının en büyük 2. şirketi. gelirleri senin hükümetinden çok. merkezi izmirde.

(bkz: jtı) içtiğin diğer sigaralar da buradan geliyor koç yumurtası.

(bkz: Schneider Elektrik) araştır bul bunu anlatamayacağım.
(bkz: Hugo Boss) sen bilmezsin bunu, googlea sor.
(bkz: Norm Civata) sende gevşek biraz çağır sıksınlar. googlea civata yaz çıkıyor zaten.
(bkz: dyo) anlatayım mı?
(bkz: Çimentaş)

(bkz: Türk Tuborg) en çok övündüğümdür. sen sevmezsin dimi hülo. karşısında da efes var

(bkz: Opet Fuchs)
(bkz: Klimasan Klima)
(bkz: Cevher Döküm Sanayi)

(bkz: tariş) bunu bilirsin artık.

(bkz: Dalan Kimya) ortasını deldiğin hani.
(bkz: Viking Kağıt)
(bkz: izeltaş)

daha yazmak istiyorum ama kendi çalıştığım yere ihanet etmek istemiyorum.
izmir tabelasında nufus 2 milyon 700 bin gibi bir rakam yazıyor.
daha ne kadar büyük olabilirdi firmalar. izmirdeki liman yeter senin düşüncelerine ama uzuuun uzun açıkladım.
bak yağız anadolu genci arkadaşım, sev sevme izmir türkiyenin 3. büyük ve en güzel şehri.
sev sevme hiç bir izmirli buna üzülmüyor.

Yazın çeşmede görüşürüz öptüm by

edit: yalaka yaşar holdingin pınarını çıkarıyorum.
Yasamak istedigim tek sehir.
Türkiye'nin yüz akı.
Valla en başta saldıranların eşşek gibi bildiği üzere türkiyede yaşanabilir kalmış halen ahır olmamış tek şehir tabi bu bahsettiğimiz kafada olanlar bu cazibeye dayanamayıp geldikçe elbette ahır olacak maalesef. Bir hususu es geçmek olmaz o meşhur otoyolu da bu akplilerin pek sevdiği anavatanlı tonton kankalarına dolar üzerinden hakediş yağdırmak için yaptı karayollarının araç parkı yatarken boş boş hani sizin şu tayfaya milletin amına koyma olayını öğreten kitabı yazan hocanız.
hadi gidelim.
Mala vurulur, yerleştirme döşeme yapılır.

Not: izmirle uğraşmak çok zevkli, sende gelsene.
nedenini henüz bilmiyorum ama bu şehri sevmiyorum yolum düşsün istemiyorum.
ismi de kendi de güzel bir şehir.
Açık hava keranesi bir şehir yeaa..
bugün girilen entrylerde bazı yazarlar tarafından iyi ve kötü yanları gayet güzel etüt edilmiş olan şehir.

farklı coğrafyalar ve düsturların bir arada bulunduğu türkiye insanları olarak, belirli bölgelerin kendine has özellikleri olduğunu kabullenmemiz gerekiyor. ama bizi bu hallere getirenler ve kutuplaştıranlar kadar, içimizdeki haset ve sevgisizliğin her yerimizi sardığını farkedemeyen bizler de kendimize özeleştiri yapabilmeliyiz. sürekli bok at izi kalsın halindeyiz, utanmalıyız.

herkes öncelikle yaşadığı yeri sevmelidir, diğerlerini de kabullenmelidir, gerektiğinde bilinçli eleştiriler yapmalı fakat kantarını topuzunu kaçırmamalı, saygı içinde olmalıdır.

vizontele'de altan erkekli'nin halka seslendiği konuşmasında söylediği gibi;

"insan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan. Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası Dünya'nın en güzel yeridir. Ama Dünya'nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya'nın en güzel yeri değildir..."
kordon biraz ileride Ahmet Büke az ötede has kahve sıcak deniz ve mutluluktur.
Fazlası ile lekelenen şehir. istanbul zaten orospu çocuğu dolu. Neden istanbula deniyorlar aynı şeyleri istanbul izmirden on kat daha beter halbuki. Aslında Türkiye nın tüm şehirleri aynı bok.
https://youtu.be/3-2kSBuK3V0
başlığın ilk entrylerine yani akp den önce girilen entryler de hep güzellikleri övülmüş imrenilmiş olan şehir. ama ne zaman akp başa geçmiş ve iyice güçlenmiş. izmir için yazılan güzel cümlelerin yerini hakaret ve nefret söylemleri almış.

sadece sözlüğe ve izmir başlığına bakarak bile akp'nin toplumu nasıl zehirlediğini nasıl kin ve nefret aşıladığı görülebiliyor.

tanım egenin incisi güzel ve aydın bir şehirdir.
29 mart salı günü günübirlik ziyaret edeceğim şehirdir. işlerimi bitirdikten sonra oturup benle birkaç saat aylaklık yapacak iki lafın belini kıracak arkadaşlara da hayır demem.
bazı şerefsiz köpekler tarafından her gün defalarca hakarete maruz kalan kent. bir de atatürk'ün adını işin içine katmış beyinsizler.
Kahveyi tek geçerim.
görsel
Kızlarının Kürt erkeklerinin gönlünde ayrı bir yeri olan şehir, şimdi ben böyle dedim diye, " ıyy kıllı Kürt erkekleriyle işimiz olmaz" derler ama Çeşme kumsallarının dili olsa da konuşsa.
Bu geceden itibaren 3 günümü geçireceğim inci gibi şehir. Bir istanbullu olarak çok seviyorum, izmir'e iş için gelmek bile güzel
Kıskananlar, güzel kadınlarına ulaşamayanlar tarafından sık sık iftira atılan, yeşilin mavi ile buluştuğu, insanı gülen, sıcakkanlı, ışıltılı şehir.
© copyright 2005 - 2026