bugün

/273
son zamanlarda suriyelilerle dolup taşmış ildir. yeter, gelmeyin artık.
https://fbcdn-sphotos-g-a...569576125_243438805_n.jpg

bornova *
şu şarkıyı armağan ettiğim memleketim...

https://www.youtube.com/watch?v=z1V5rNAAeyo
Insanı güzel memleketim, kutlu olsun kurtuluşun.
kurtuluşunu bir kez daha kutladığım güzel kentim.

izmir; özgürlük savaşımızda zafer'in simgesi.

kurtuluş savaşı'nın bittiği yer.

bu kurtuluşta emeği olan;

düşman askerleri kordon'a ilk ayak bastığında ilk kurşunu atan ve direnişi başlatan hasan tahsin'i...

anadolu'nun bağrından, birçok kentten izmir'lerini kurtarmak, anadoluyu düşmandan tamamen temizlemek için gelen, ve izmir'de şehit düşen, ve hala izmir'in koynundaki şehitliklerde yatan tüm askerlerimizi...

"ordular ilk hedefiniz akdenizdir, ileri" diyerek izmir'in kurtuluşunu hedef gösteren büyük önder mustafa kemal atatürk'ü...

düzenli ordular kurulana kadar düşman işgalini ve ilerlemesini yavaşlatan egeli efe'lerimizi...

saygıyla anıyoruz.

bu akşam 21'de tüm sahil şeridinde meşale yakarak, insan zinciri oluşturulacak, tüm izmir'lileri de bekliyoruz.
izmir türkiye'dir, türkiye izmir.

izmir yoksa ne türklük vardır ne de türkiye.

doğum günün kutlu olsun güzel izmir.
(bkz: 9 eylül izmir in kurtuluşu)
cennetin, dünya versiyonudur.
bütün evlere türk bayrağı asılı şehir. her an aman düşman işgal edecek ülke elden gidecek paniği mi var ne var anlamadım kı bu şehrin insanlarında.
expo 2016yı 15 oyla kaçıran şehrimizdir. 2020ye yine adaydır. oylamaya 79 gün kalmıştır. cennettir cennet.

edit:evet izmirliyahh
kendini şehir zannetmesine rağmen bir köyden ibaret olan yerleşim birimidir. denizden 1 kilometre uzaklaşıldığı zaman böbreklerinizi alacaklarından korktuğunuz teneke mahalleleri vardır. denizi çıkarırsanız köy dahi olamaz.
Kelime kökenini merak ettiğim şehir.

izmir ne la.
eski adı (bkz: smyrna).
selanik'in kız kardeşidir.
abartılmış bir ege şehri.
Hayattır.
doğduğum, büyüdüğüm, büyümeye devam ettiğim, yıllarca kıymetini bilemediğim, her şeyinden şikayet ettiğim ve gün gelip aşık olduğum şehrim. her bir köşesini çok erken keşfettiğim ve büyük ihtimalle de bu nedenle erken tükettiğim izmir bir zamanlar benim için adeta bir cendereydi. sıkılıyordum, boğuluyordum.
ama gün geldi, pek çok zaman, bir o kadar da insan geçti bu şehirden ve ben bu şehri sevmeyi öğrendim. kız başına diye tabir edilen durumla izmirde at koşturmayı sevdim, gecenin bir yarısı çıplak ayakla alsancak çimlerde dans etmeyi sevdim, sabahları bostanlıda kahvaltı yapmayı sevdim, göztepe sahilde yürümeyi sevdim, en fazla bir saat içerisinde çeşmede, foçada, dikilide, çandarlıda, seferihisarda, urlada olmayı sevdim, tanımadığım insanlara bile gülümsemeyi sevdim, cumbalı evlerin merdivenlerine oturup bira içmeyi sevdim, kıbrıs şehitlerinde apodan midye çalıp kaçmayı sevdim, gavur olmayı sevdim..
öyle büyük hayallere kapılmayın, düz ve güzel bir hayat var burada..
bir çok insan tarafından çekilemeyen şehirdir. yaşamın kendisidir. samimidir. özlenendir. hiçbir yerinde kendini yabancı hissetmediğin yerdir. insanların birbirine önyargıyla yaklaşmadığı, birbirne gülümseyerek baktığı şehirdir. özlemdir, hasrettir. özlemdir, hasrettir.
herşey iz- ya bu eshot ne amk şahridir.
geceleri böyle görünen şehirdir.
görsel
denizliden otobüs ile 3 saat 15 dk uzaklıkta olduğu için biz öğrencilerin o senelerde günübirlik gelip gittikleri şehirdir. vapuru ve gün batımında içilen çaylar dışında sevemedim izmir'i.
inek sütü üretiminde 699 bin 49 tonla 3. sırada olan il.
öyle serin
öyle huzur dolu,
Şu cümleyi kurduran şehir :
Esiyor ama çok üşümüyorsun
Sıcak ama çok bunalmıyorsun,
Rüzgar yakışıyor buraya,
ne güzel esiyor bu akşam.
daha dün istanbuldan misafirlerim gelmişti. adam tutturdu ben izmir'e yerleşicem diye. şimdi ev arıyoruz kendisine. bir hafta kalıp buraya yerleşmeyi düşündü kendisi. güzel izmir, güzel insanlar, güzel iklim...
istanbul'un tüm dezavantajlarına sahip olup, hiçbir avantajına sahip olmayan, son 15 yıldır en ufak bir gelişme bile gösteremeyen öylesine bir il.
doğal güzelliği dışında hiçbir albenisi yoktur.
"Bekle beni, geliyorum" şehri. Bekle beni aşık olduğum, bekle beni sevdiğim..
© copyright 2005 - 2026