bugün

/273
görsel
insanları gavur olan,çiğdem çitleyen,gevrek-boyoz yiyen şehirdir.
memleketinden başka övünecek bir şeyi olmayan insanların ödün kaynağı. tanıdığım en entelektüel izmir'li ray charles'tan, rufus wainwright'tan hatta ve hatta insomniadan'dan bihaber bi asosyaldi.
yurtiçi gezi listemde ilk sırada yer alan şehir. yakınlarda gidecek olanlara selam olsun.
izmir de hava bugün mükkemmel.

izmir
Cuma 12:00
Açık
undefined
18°C | °F
Yağış: 0%
Nem: 32%
Rüzgar: 34 km/s
SıcaklıkYağışRüzgar
şu an kendisine doğru yaklaştığım güzel diyar.memleketim.
çok sevilen bir şehir. ne istanbul kadar kalabalık ne de bomboş çok güzel biryer.
Bugünkü gözlemlerime dayanarak insanların kolay kolay birbirini kesmediğini söyleyebilirim. Bunu insanlardaki doymuşluğa bağlıyorum, ancak çok ama çok uç noktada güzel veya yakışıklı iseniz insanların gözlerine maruz kalırsınız. Bunu birden fazla izmirliye doğrulatmış bulunuyorum haberiniz ola.
memleketim olan harika şehir.
rantiye şehri.
çok güzel şehir ama 5 yıldır eskişehir de yaşayan biri olarak hayatımda en çok izmir'de üşüdüğümü itiraf ediyorum.
yapacagını yine yapmış, 10 kasıma girerken atasını anmıştır.
Bir kez daha gurur duydum izmirli olmaktan.
Üniversite ve askerlik yıllarımı yaşadığım, 2004'ten beri görmediğim güzide şehir. Otobüsünde, minibüsünde eliniz arka cebinizde gezmezsiniz. Kimse size bön bön bakmaz. Havası, suyu sıcaktır. Varyant yokuşundan inmesi eğlencelidir. Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem denir. Boyoz ve kumru meşhurdur. Geliyorum, biliyorum değil; geliyom, biliyom derler. Konak meydanı, saat kulesi, Kemeraltı Çarşısı, fuarı, kordonu, Alsancak'ı meşhur yerlerindendir. Bir zamanlar aktif olan ama şu anda kapalı olan muhteşem manzaralı bir teleferiği vardı.

Özlemişim be!
islamcı tahammülsüzlüğü nedir görmek isteyenlerin, sözlükte okuması gereken şehir. izmir'de türbanlı, çember sakallı, takkeli, çarşaflı dolaşabilirsiniz ve kimse bir şey demez. ama izmir'de şort'lu, başı açık, kısa-uzun etekli, askılı, kaprili de dolaşabilirsiniz ve yine kimse bir şey demez.

bu başlık altındaki hazımsızlığın sebebi, işte böyle giyinenlerin de var olabilmesidir. islamcı için kendi hayat görüşüne göre giyinebilmek yetmez çünkü, herkesin öyle giyinmesi lazımdır. yozgat'taki gibi, kırıkkale'deki gibi, çorum'daki gibi; bu şehirlerde istediğinizi giyemezsiniz, ve islamcı bunu her şehre yaymak ister, yayamadığı şehirlerde de ne kadar tahammülsüz ve zorba olduğunu izmir başlığı altında gösterir.
hava şu an serindir dışarda bir çay kahve sigara zamanları değildir.
Hayatıma giren bir erkeğin yaşadığı şehir. Bu şehir bana sadece azap vermiştir.
Şimdi başka bir erkek hayatımda olmaya çalışıyor lakin o da bu şehre gidecek tayin bekliyor.
Nedir bu izmirden çektiğim be arkadaş?
Ben yavaştan diğerine yolu göstereyim.
(bkz: karşıyaka)
Bugün sözlükte gezinirken; " kızlarıyla ilgili neden bu kadar başlık var." diye sorguladığım ve nüfusuna kayıtlı olmaktan iftihar duyduğum şehir.
YanliLigi iliklerimde hissettigim sehir.
olmamış şehir.
Kırk küsür il gördüm, gezdim. izmir'e sayısız kez gittim tatile ama hiç bir yerde bu kadar kasıldığımı hissetmedim. Nedendir bilmem.
hava durumu sürekli kafası karışık olan güzel şehir. bi anda yağmur yağar ya da insanı uçuracak derecede fırtına çıkar.
Bir izmirli olarak futbol konusundaki bu vurdumduymazlığını, bu başarısızlığını bir türlü anlayamadığım kent. Yaşamın her alanında ilk sıralara oynayan böyle bir kentin, başarıdan başarıya koşması gerekirken ikinci ligdeki takımlarının bile allahlık olması neyle açıklanabilir bilmiyorum.

Baskette pınar karşıyaka, voleybolda arkas, konak belediyesi gibi güçlü birinci lig temsilcileri var. diğer dallarda da eminim başarılı takımlarla mücadele veriyorlardır. ama iş futbola gelince, türkiye'nin en köklü ekipleri arasında yer alan üç ekibi, hatta altınordu, izmirspor gibi geçmiş efsaneleri de sayarsak beş ekibi, yüzüklerin efendisine yakışır bir sihir, büyü altında sanki.

bursa'ya, eskişehir'e, antalya'ya gıptayla baktığımı itiraf etmeliyim.

futbolda Boyundan posundan beklenmeyecek başka bir başarısızlık örneği de adana.
5 dakika önce geldiğim şehir.
Olmadığım 3 günde pek bir değişiklik olmamış gibi görünüyor.
© copyright 2005 - 2026