bugün

2014 yılının Harvard Üniversitesinin birincisi. Kendisi 22 yaşında ve Harvard üniversitesini 4 üzerinden 4 ortalama ile mezun olmuştur. Matematik ve fizik alanında bir dâhidir, süper zekadır.
tanımadığım ama başarısından dolayı bir türk olarak gurur duyduğum kişidir. başarılarının devamını dilemeyi geçtim istiyorum.
Bir türk olarak gurur duymadığım insan. Ülkemize bir katkısı olursa belki gurur duyarım. Ama şu resimdeki genç ile gurur duymam.

görsel
Valedectorian ünvanı ile harvırdı bitiren türk kökenli süperzeka. sırf şu ünvanın havası için harvırda gidesim geldi.*
özgeçmişini, ülkemizle olan bağını bilmem.
başarılarından dolayı tebrik edilesi bir insan.
kolay değil.
ülkemizde olsa büyük ihtimalle, formasyon almaya çalışırdı o bölümlerden mezun olduktan sonra.
türk adını andırmışsa teşekkür ederiz.
ancak; insanların kendisinden hemen beklentiye girmelerini, ya da olmuş/olası ülke/milliyet seçiminden dolayı eleştirme çabalarını hayretle izliyorum.
ülkemiz bu çocuğa ne vermiş olabilir de ne beklesin?
başarılı olanı sahiplenme derdindeyiz, başarılı olanı yaratmak yerine.
sahiplenemezsek, istediğimiz gibi olmazsa ondan kötüsü yok tabiki.
ülkesine katkısı olsun ama bu topraklara pek de dönmesin kişisi. o keskin zeka buralarda çabucak körelir.
elbette zekasını en verimli değerlendirebileceği , en rahat çalışabileceği ülkede kalacak olan kişi . türkiye' de araştırma yaparken uçak kazası görünümlü katliama mı kurban gitsin ? hangi biriniz üstün zekalı insanlara değer veriyorsunuz ? türkiye' ye gelse büyük ihtimalle siyasi görüşünden ( siyasi görüsünü bilmiyorum ) dolayı lince bile uğrayabilir . hakkında '' okumak cehaleti alır '' veya '' birinci olmus ama adam olamamıs '' geyikleri bile başlayabilir . türkiye gibi geri kalmış ülkelerde insanlar zekalarına göre değil dünya görüşlerine göre değerlendiriliyorlar . haklı olarak böyle bir toplumda , sizlerin arasında yaşamak istemeyecektir .
tubitak'ta çalışsa montaj tape raporu vermediği için işten atilacak kişi.
sonra, neden beyin göçü? turkiye'ye gelirse zaten beynini sikiim ben onun. kostursun oralarda sıpa.
senelerdir hasret kalınan milli gurur yaşama özlemini bir nebze gidermiş kişidir. en son arda ile filan biraz tatmin ediyodu millet kendini. ha bir de kadın voleybol takımı birinci olmuştu sanırım. onun dışında uluslararası arenada milletin türklüğüne ve dünyada üstün olduğuna, ecdanının yaptığı ve dünyayı dumura sokan nice olaydan sonra hala dünyayı inlettiğimize, şöyle bi göğüs kabarma ve kendini bi bok sanma psikolojisini çok özlemişti insanlar.
bu yüzden elbette tebrik edilesidir.

şu an bütün haber mecralarında görüyoruz; dünyanın konuştuğu türk, türkiye nin gururu, harvard'ın tarihine geçen türk gibi ifadeleri. lakin, çocuk zaten eğitiminin tamamını yabancı okullarda, yabancı mürebbiyelerle sağlamış. tamam biyolojik olarak türk olabilir bu şahıs; fakat türk eğitim sistemi, türk gelenekleri, zihniyeti, insanları ne katmış acaba bu şahsa, düşünmek lazım.

ayrıca, facebook unda adam memleketi olarak new york yazmış. siz istediğiniz kadar türklük ve gurur mastürbasyonu yapın...
140 üzeri iq'lu seçkin öğrencileri dahi terleten, harvard'ın çoğunlukla kalburüstü fizik ve matematik öğrencilerinin aldıkları ve aslında 4. sınıf dersleri olan "math 55a ve math 55b"yi henüz birinci sınıftayken alarak çok yüksek notlarla vermiş, üniversiteyi matematik, fizik ve fizik master olmak üzere 3 branşta aynı anda ve 4.0'la bitirmiş insanüstü yaratık.

- vay! hayvan vay*...

bununla da yetinmeyip hazırladığı "Ortalama eliptik eğrilerdeki bazı sayı noktaları" teziyle de birinci olmuş.

şimdi dünyanın seçkin üniversiteleri, onu bünyelerine katabilmek için adeta yarış halindeler. kimi, ikinci bir master programı için burs teklif ederken, kimi üniversiteler de doktora tezi için fon oluşturabileceklerini söylüyorlar. görünen o ki, ilkin ingiltere'de 'Winston Churchill Bursu' ile Cambridge'de ikinci yüksek lisansını yapacak, sonra abd'ye dönüp 'Princeton Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayacak.

babasını da bilirim bu hergelenin... oğuz alpöge, itü elektronik mezunudur. 70'li yılların sonunda tev bursu ile amerika'ya gitmiş, 'iletişim teknolojileri' konusunda master yapmış, daha sonra evlenerek oraya yerleşmişti. new york'ta 'web teknolojileri danışmanı' olarak çalıştığını biliyorum. türk-amerikan dernekleri federasyonunda da üst düzey bir görevi olsa gerek. yanılmıyorsam, annesi de boğaziçi elektronik mezunudur.