/273
acıyı yaşayan ve ondan ders almasını bilen onurlu insanların şehri.
an itibariyle şiddetli yağmura maruz kalan güzide şehir.

bornovadayım yazar kardeşler beklerim.
kızlarının zannedildiği kadar güzel olmayan şehirdir, tahran kızları daha çekicidir.
biraz ayrı kalsam bunalıma girdiğim şehirdir. bi şehir bu kadar sevilmez ki.
yaşanılacak şehir.

izmir in denizi kız
kızı deniz kokar.
sokakları hem kız
hem deniz kokar.

(bkz: attila ilhan)
kaç kez gelsem insanların dışarıda geniş geniş kahvaltı etmelerine şahit olduğum şehir.

erken mi kalkıyorlar işi mi iplemiyorlar henüz anlamış değilim.

istanbulda zamanla yarışılırken buradaki bu rahatlık bir garip.
belediyeciliğin sıfır olduğu, sahilde yere çöp atmanın normal olduğu ve deniz suyu üzerinde prezervatiflerin yüzdüğü şehirdir.
güzel mi güzel şehrimiz...
otobüste öpüşmenin hoş karşılandığı, telefonla konuşmanın hor görüldüğü şehrimiz.
ataturkcu populasyonun gun gectikce milliyetcilige dogru kaydigi sehirdir. bunun en somut ornegi facebook'ta paylastiklari her 3 seyden birinin yilmaz ozdil yazisi olmasidir.
alaçatı, izmir.
görsel
manyak bir yağmurun etki altına aldığı şehir. sel basmasa bari.
14 ve 19 mayısta üniversiteler arası halk oyunları yarışmasına katılmak için gideceğim sevdiğim güzeller güzeli bir şehir.
bugün bir kez daha kürt-islam faşizmine geçit vermediğini kanıtlamış bir şehirdir. her zaman laik demokratik ulusalcı bir türk şehri olarak kalacaktır. yaşasın milli devrim, yaşasın nasyonal sosyalizm!!!!
en güzel şehirlerden belki de en güzelidir. insanları samimidir herşeyiyle sevilir. ayrıca memleketimdir.
aslında geçmişten gelen gelenekleri demokrat parti çizgisidir.fakat kıyı ege insanın karakteristik özelliği olan ''rahat'' yaşama biçimini etkilemeye başladığı çizgide akp'ye olan karşıtlık artmıştır.
daha net söyleyecek olursak, aslında vatan millet , laik düzen , atatürkçülük sevgisinden ziyade ''hayatıma karışma'' haykırışı bu refleksi doğurmuştur.

bu sözleri bir yanı izmirli olarak, supersonik analizlerime dayanarak söyluyorum.
hafta sonları kordonda kahve içmenin zevki bir başka güzel olan egenin şanssız güzeli.
hafta sonu koynuna gelebilirim izmirim bekle beni.
özleminden burnun direğini sızlatan şehir.
yunan işgaline sessiz kalmış şehir.
şimdi de laik-cumhuriyetçi kesildiler.
rte tarafından türkiyenin gülen yüzü ilan edilmiş şehirdir. gavurluktan gülen yüze terfi etmiş ak bademlerin oy oranı da %37 ye yükselmiş bak bak bak.(yersen)

(bkz: ben ettim sen etme izmir)
karşıyaka gibi kutsal topraklara sahip şehir.
her gittigimde gunes acip ankaraya dondugumde havasi bozulan sehir en azindan yaz aylari disinda.
biz cumhuriyetçilerin son kalesi.
gözlemlerime dayanarak sadece havasına güven olunmaması gereken şehir diğerlerinde sıkıntı yok.
olmadı şimdi bu.
görsel
© copyright 2005 - 2026