bugün

/273
izmir diyince akla gelen ilk şey:
(bkz: göztepe)
barzoları bir kez daha üzen "türk" şehri.
insan sayısı ile adam sayısı eşit olan tek ilimiz.

edit: izmirli değilim.
önümüzdeki seçimde mhp nin baya büyük bir sıçrayışa geçecegi memleket. izmir candır izmirde yaşamak ayrıcalıktır.
türkiye de deniz ile özdeşleşmiş en yaşanacak şehirlerin başında gelen güzel şehir.
ege bölgesinde bulunan ve içinde çeşme gibi şirin mi şirin bir yer barındıran şehirdir. Yerliler de rum tohumu falan değillerdir.
halkından belli bir kesimin artık daha iyi hizmet için kim gelirse gelsin kafasında olduğu ancak metro gibi birçok sorunların temelinde neler yattığını bilindiğinden akp'ye yönelmemesi gereken güzel memleketim.
eğer tercih hakkım olsaydı doğmak isteyeceğim yerdiydi.
20 nisan 2013 tarihindeki bayrak mitingiyle birlikte gavur olmadığını birkez daha dosta ve düşmana gösteren şehirdir.
en yaşanılası şehir... güzel memleketim...
(bkz: dünya da illuminatiyi en çok aratan şehir)
kızları o kadar da güzel olmayan normal bir yer.
güzel ülkemin güzide ili, inci tanesi, güneşi.
6-7 yıldır vazgeçemediğim ve hala irdelediğim kararın başkenti.
niyesini nasılını daha kendime adam akıllı anlatamamışken çok kişiye söz ettim bundan. her ne olursa olsun beni istanbul’a bağlı kılan şeylerin önemi bir yağmur bulutundan farksız; can sıkıcı ve geçici.
lakin bugün en yakın dostlarımdan biri izmir’den geldi, 2 yıla yakın görüşmemişlik sonrasında değişimin buruk ve tuhaf bir tat verdiği anı yaşadım. onun dünyasındaki izmir şuan içinde bulunduğum istanbul’dan vasattı. yine herkesi sürüklediği gibi, şehre bok atmayalım insanları öyle böyle şöyle kanısına varmaya başlıyorsun ki, bir kere görüp vurulduğun urla ve aklımdaki ev, aile vs., bornova’nın kalabalığa rağmen duru cazibesi gözümün önüne geliyor.
uzun bir yaşam maratonundan sonra dingillikle ölümü bekleme anını sefa ve huzura dönüştürecek şehir.
şehirlerdeki insanları çok dert etseydik hem, bilirsiniz...
gavur izmir diyorlar, saçma sapan bir laf... sadece tire ilçesinde bile 40 tan fazla medresesi olan bir şehirden bahsediyoruz...

müslüman izmir demeliyiz esasında. nitekim de öyle.
Ilkbahar'ın bır hafta surdugu sehır. Nısan'ın sonlarına dogru basladı, 2 gun once bıttı. Sıcaktan uyuyamıyoruz!
(bkz: #19602224)
kızları kolay elde edilir ve pek öyle ahım şahım güzel değil.
erkekleri genel de hafif cılız, bakımsızdır.
çekirdeğe çiğdem diyenlerin memleketiymişşş...
Ne güzel.

Keşke çekirdeğe çiğdem dedikleri gibi biraz da buca, göztepe, karşıyaka diyebilselerdi... fener, cimbom demek yerine. Zaten diyebilselerdi eğer bugün bir süper lig maçını stadyumlarında izleyip ''çiğdem''lerini çıtlatıyor olacaklardı.

Dün gece bir istanbul takımı şampiyon oldu, burada ise alanlar insanlarla doldu.

Bugün ise yolda yürürken öylece, karşımdan sarı-kırmızı formalı yaşlı bir amca göründü. Fark ettim ki sol kolunu da kaybetmiş yaşlı bir amca. Tahminimce 70'lerinde. Ve belki 80. Derken Formasını daha da yakından görebildim. Sarı-kırmızı renkler yanıltmasın sizleri. Önümüzdeki hafta eğer yenilirse küme düşecek olan göztepe taraftarıydı koca yürekli bu adam.

işte o an duygulandım. Kendi koca, yüreği koca. Desteklediği takım, havasını soluyup ömrünü geçirdiği ve çoğu zamanda değerleriyle övündüğü bir şehrin takımıydı.

Demem o ki, çekirdeğe çiğdem, simite gevrek demeyle fark yaratılmıyor arkadaşım.

Senin zihniyetinde fark yok, söyleminde olsa ne olur ?
istanbul' un kaos ve gürültüsünden uzakta, farklı bakış açılarının, '' günaydın '' diyen insanların ve türkiye' nin en güzel kadınlarının şehri.
yine bahar görmeden yazı yaşatan şehrimdir.
Türkiye'nin üÇüncü büyük kenti. Önemli bir limana sahiptir. Bir Çok medeniyete ev sahipliği yaptığından, köklü bir geÇmişi ve tarih zenginliği mevcuttur. Bunun yanı sıra, doğal güzellikleri sahil şeridinin uzunluğu, denizinin güzel ve sıcak olması da şehri turizm cenneti yapar. Havası da kışın ortasında olsanızda her daim diğer illere göre sıcaktır. Yaşanılası ve elit şehir.
an itibariyle havası tamamen kapanan şehir.

çok fena yağmur geliyor.
yandık direkt yaz geldi az bahar olaydı derken bizi bir güzel serinleten şehir. eyvallah güzel izmir'im.*
Türkiye'nin en yaşanılası şehridir. Tamam lan hepsini gezmedim ama gezen biliyorum yani.

edit: amma batmış size de güzel izmir be arkadaş.
© copyright 2005 - 2026