bugün

/273
şu saatlerde polisin şiddetine maruz kalanların bulunduğu şehir.
üçyolda herhangi bir polis müdahalesine maruz kalmadık. basmanedekilere allah kuvvet versin.
an itibariyle olayların çığrından çıktığı şehir. yaşananlar istanbul'da yaşananlardan daha büyük ve vahim görünüyor.

az önce şöyle bir haber yayıldı, izmirli dostlar dikkatli olsun:

ALSANCAK DEVLET HASTANESiNE GiTMEYiN TEDAVi ETMEDEN SiViL POLiSE TESLiM EDiYORLAR !

Fuar içine girmeyin polisler pusuda!

izmir alsancak katlı otopark 2.kata yardımm polisler yakaladıklarına orada işkence ediyor acil yardım yayınn!! yakında olan yardım etsin #diregeziparkı #direnizmir
kabus gibi bir gece yaşatan şehir. eve henüz geldim. arkadaşlarımız, ya gözaltında ya hastanede. akp polisi kendi insanına acımasızlıkta sınır tanımıyor. öğrenildi bu gece. direniş kalanlarla devam edecektir! lanet olsun akp, lanet olsun onun kuklası polise!
teröristler tarafından darmadağın edilen şehrim. alsancakta sağlam dükkan kalmamış durumda. akpye karşıyız ya yakıp yıkmamız lazım. haklıyken haksız duruma düşmek böyle olur. elimize yüzümüze bulaştırdık.
Orospu cocuklarini sevindiren olaylar. Bi sehir yagmalir diye sevinilirmi lan? Serefsiz. Az akilli olun.
yenişehir-konak arası taksi dolmuşla seyahat ettiğim memleketim. ön tarafta oturan apaçiyle gezi parkı direnişini konuşuyorduk. tepecik'e gelindiğinde indi dolmuştan, "gelse ya abi, bizim tepecik'e de girse ya tayyip, vatanı satıp izmir e gavur demekle olmaz o iş" dedi. neden yıllar sonra buraya döndüğümü hatırlattı.
Dün basmanede ve Çankaya'da çıkan olaylardan ortalık harabeye döndü. Dertleri neydi bilmiyorum ama AKP hazımsızlığı ile baya doluydular. Polis de baya dolmuş herhalde yakaladıklarını çok fena hırpaladılar.
fuarın oradan beri kovalamaca var. gündoğdu meydanına geldiler. tomalar ve biber gazı durmuyor. gündoğdu meydanını galeyana getirmeye çalışıyorlar. polisin yatacak yeri yok bu ülkede.
bazı eylemcilerin ortalığı yağmalayarak eylemi mahvettiği şehir.
ortalığı dağıtarak camları kırıp dökerek ne kazanmayı amaçlıyorlar ki ne güzel haklı olacaktık.
şu saatlerde yer gök inliyor tencere kaşık sesleriyle, kornalarla, tayyip istifa sesleriyle.
ışıklar yakılıp kapatılıyor. yaşı tutanlar hatırlar susurluk olaylarında halkın aydınlık için yaptığı eylemi. şöyle tarif edeyim bu manzarayı. ya da siktir edin tarife ne gerek var. durum daha vahim. çok daha vahim hem de. beni seçenler zaten bana izini verdi ben izin mizin almam diyen bir diktatöre baş kaldırdı ülke. demokrasi ne demek bilmeyen bir cahile baş kaldırdı. maganda başbakan istemeyen herkes ayakta.

halil pazarlama izmirden bildirdi.
an itibariyle kıbrıs şehitleri.

görsel

3-5 çapulcu işte(!)
noldu bu polisler geri çekiliyorlardı! neyse neyse haydi cumhuriyet parkına.
bir yıl izmir'de yaşadıktan sonra edindiğim bazı izlenimler var.

+bir kere insanları kibar. gerçekten kibar, yolda çarpınca özür dilerler, esnafı güler yüzlüdür.

+gerçekten çok hoş bir şehir. her tarafı deniz kokuyor. deniz kenarları sırf insanlara hizmet için kullanılmış, kafeler, yeşil alanlar, yürüyüş parkurları..

+birisine yol sordun mu o kişi bilmese de gidip başkasına sorup öğrenip tarif ediyor. yardımseverler aynı zamanda.

+alsancak hiç uyumuyor. gece saat 12 de 1 de sanki öğleden sonra 3 gibi kalabalık ve güzel.

+buca apaçi dolu ama gerçekten apaçiler.

+dolmuşçu amcalar sinirli değil, amaçları yolu bitirmek de değil seni gideceğin yere götürmek.

+sanılanın aksine etraf ayyaş dolu değil. kahvaltıda bira içeni de var ama sarhoş olup sağa sola saldırmıyorlar en azından.

+sevgililerin rahatça gezip toza bildiği bir şehir. ankaradaki gibi kafe sahibi çiftleri öldürmüyor.

+üniversite okumak için gerçekten çok ideal bir şehir. kendi eğlencenizi yaratmak zorunda değilsiniz, izmirde eğlence hiçbir zaman bitmez.

+belli bir kesimin gündoğdu meydanında bir eylem olsun diye beklediğini düşünüyorum.

+kemeraltındaki amcalardan kurtulabilene aşk olsun.

+bir sürü mağaza ve bayan kuaförü var. nerde ne zaman istersen bulabilirsin bunları.

+insanı gerçekten çok rahat, yolda hızlı yürüyeni göremezsin. herkes salına salına yürür,deniz kenarına oturur düşünür sonra bir daha salına salına yürür.

+en sevdiğim yeri karşıyaka. her maçtan sonra göztepe ile birbirlerini yerler.

hoş,yaşanılabilir ve çok ama çok güzel bir şehir. herkes hayatında en az bir defa tatmalı. bu kadar sevmeyeni olmasına da bir türlü anlam veremiyorum ayrıca.
gündoğdu da bir ara polis gazına maruz kalsak da yılmadık. alsancak resmen inledi. şiddetli yağmur başlayınca kıbrıs şehitlerine doğru kaydık ve inletmeye devam ettik. izmir hala direniyor!
izmir'e bu kadar sert müdahalenin AKP'nin bir türlü izmir'i alamamasından kaynaklandığı o kadar açık ki. Sanki onlar da yılların birikimi gibi '' alın size '' diyorlar. Yalnız işin acı tarafı şu ki benim seçtiğim vekil nerede? Dün gece o olaylar yaşanırken CHP nerdeydi? Hala onların ağzından bir açıklama duymuş değilim, neden? Son kaleni de böyle mi koruyorsun Kılıçdaroğlu? Kalbim izmir'de..
beni şoka sokan şehirdir. dün hasta olduğum için alsancak'a inemedim, insem şuan ben de hastanede olabilirdim sanırım. arkadaşlarımdan fotoğrafları videoları görüyorum. o kadar kötü ki durum. polis ve akp gençlik kolları birleşip insanları kovaladılar, dövdüler. sokak başlarında beklediler, sığınabilen sığındı bir yerlere, bazı evlere de baskın yaptılar. resmen insanlık ayıbı bu kadarı. izmir'i alamamanın acısı şimdi çıkıyor. ve hiç kimsenin haberi yok bundan. herkes taksim, beşiktaş diye konuşurken izmir gerçek darbeyi alıyor. ve medyanın da amına koymak istiyorum. annemle aramda şöyle bir diyalog geçti cumartesi günü:

ben: anne ben eyleme gidiyorum, alsancak'a
annem: tamam git dikkatli ol, ben de konsere gidiyorum gece görüşürüz

kadının olan bitenden haberi yok ki, haluk levent konserine gidiyor. durumun nasıl olduğunu bilmeden. umuyorum izmirdeki ya da herhangi bir yerdeki bu durum daha fazla uzamaz. gerçekten eylem yapanlar evlerinden çıkmasınlar bu saatten sonra. polise saldıran 3 5 orospu çocuğu yüzünden olan onlara oldu. gündoğdu'da, kordon'da oturan, hiçbir suçu olmayan insanlar gözaltına alındı, dayak yedi, tomalarla kovalandı. oturun evinizde, olay artık bizim olayımız olmaktan çıktı. olay polis+akp ile ben gideyim de kargaşa çıkarayım polise taş atıp bir yerleri yıkayım diyen ve bizi haksız konumuna düşürenler arasında.
direnişini hergün daha da güçlenerek sürdüren canım şehrim! cumartesi, pazar oradaydık, iş çıkışı bugün de meydandayız! polislerin arkasından insanlara saldıran "ak gençliği" görelim bakalım gündoğdu'ya gelebiliyorlar mı?? onların gücü ara sokaklarda yeter ancak! polis kahpece onların bu müdahalesine izin veriyor. yazıklar olsun. dün konak belediye başkanı hakan tartan bizzat doğruladı bu olayı! bizi sindiremezsiniz, burası kazlıçeşme değil, izmir!!
obareyy başladılar an itibariyle tencere çatal çiğli'den.
destek vermek lazım.
Ak parti ile chp nin kafa kafaya gittiği il izmir düştü beyler. *
şu an sesini sanırım uçaktan bile duyabileceğiniz şehir. bangır bangır tencere tava sesleri hükümet istifa sesleri, yanıp sönen ışıklar var, ayrıca demin bu şehirde bu akşam gidemediğim eylemlere katılmak için balkonda ben de tavaya vuruyordum, tava yamuldu, çok da umrumda değil. değişim sonuç getirecek. can yakacak.
akepenin polisinin en çok hacamat ettiği il.. çünkü en çok vatansever burda var.
an itibariyle tencere tava sesleri ile inleyen şehir. helal!
bugün otobüs durudağında 2 abla ile karşılaştık . aralarındında ki konuşma şu şeklide;

gece 12 de istiklal marşı ve ondan önce tava tencere pretesto yapacağız.

dayaanamadım araya girdim. nereden çıktı bu gece istiklal marşı olayı söylemesi, kim duyurdu yurt genelinde olduğunu ?

cevap: facebook tan haberleşiyoruz.

öldüm gülmekten .
gece 12 yi bekliyorum . *
edit: gece zaten 12 olmuyor mu * anlatım bozukluğu mantık hatası işte.
esnafı harika olan şehir. bugün geçerken uğramış oldum bornovanın ilçe jandarma müdürlüğünün önündeki dürümcü var ya o adamın dürümlerini yiyin adam işini biliyor. neyse 6 gün sonra gidip kalacağım çok özlediğim şehir.
© copyright 2005 - 2026