bugün

/273
Yaşanılacak memleket.
vatansever, sanatsever, insansever, doğasever. saymakla bitmeyen sevginin var olduğu yegane kent.
an itibariyle gün ışığı fazlasıyla olduğu halde yağmurlu bir havaya sahip şehir.

üçyol metroya kendimi zor attım sabah. o 5 dakikalık sağlam bastıran yağmura yakalanmak yetti.
(bkz: 8 aralık 2012 temiz futbol izmir zirvesi)
Bugün yağmurun yağmasıyla bugün planların yattığı, hayalkırıklığı yaşatan şehir.

Çok üzüldüm ya.
egenin incisi kızları, boyozu, konağı, alsancağı ve tabi ki karşıyakasıyla meşhur bir ilimizdir..
70 yaşındaki teyzelerin bile etek giyip buruşuk bacaklarını sergilemekten çekinmediği memleket.
Türkiye'nin en büyük üçüncü şehridir. Kızları genellikle güzeldir, zaten "izmir'in kızları" tamlamasını hepimiz biliriz. Ayrıca izmir yaşamak için seçilebilecek en güzel şehirlerdendir. Gidip görülmeli derim.
özledim.
denizli olsun bana yeter . sukurler olsun diyerek Allaha dua ederim bu deniz bi harika dostum yeah.
istanbuldan sonra yaşamayı düşüneceğim ikinci şehirdir. daha geçen seneye kadar ilk sırada geliyordu. tabi istanbul'u görene kadar...
insanları çok sıcak, kızları güzel ve Küçükpark'ı on numara olan şehirdir kendileri. Aydındır da. Janti dedeler, süslü nineler görmeniz mümkündür sokaklarda. Boyozu ve kumrusu meşhurdur.
Çoğu halk tarafından '' gavur '' diye nitelendirilen bir şehir. Gavur denilen bu şehirde gördüğünüz kadar başka nerede bu kadar Türk bayrağı gördünüz? Peki izmir'in ünlü anadolu takımlarına ne demeli. Aralarındaki büyük mücadele hem izmirlilere hem de bütün Türkiye'ye heyecan veriyor.
Şunu unutmayın '' 35.5 '' ve '' Tam 35 '' kavramlarını duyduğunuzda aklınıza bir şeyler geliyorsa ve bir heyecan yaşıyorsanız ; izmir'e hoş geldiniz.
(bkz: rezil chp belediyeciliği/#17803236)
6 yıldır izmir'de yaşayan bir aydın'lı olarak söyleyebilirim ki, düşünce yapısı olarak aydın'dan pek de farkı olmayan şehirdir. komşu oldukları için kültürler birbirinden etkileniyor sanırım.*
(bkz: aşk)
"izmir bilir ya, fallar çıkmaz yaa..
kimse bilmez yaa, bende kül oldum yandım."

(bkz: izmir bilir ya)
saat 16.00'dan 20.00'ye kadar alsancak liman-ucyol arasi trafigin felc oldugu sehir.
"izmir'i özledimm." Cümlesini şehirden ayrıldıktan en fazla bir gün sonra kurdurtan şehirdir. Yaşayan bilir.
2012 yılının sonlarıyla hakkında söylenecek tek şey şudur. son yıllarının en soğuk günlerini geçirmektedir. 10 yıl sonra kar gören izmir halkı 2012'inin sonu 2013'ün başıyla tekrardan kar görebilir.
yaşamak ve okumak istediğim nadide şehrimiz.

egenin incisi.

umarım seneye orda ege de diş hekimlinde olucam.
şahsi arabanız yoksa bu şehirde size yaşamak yok. geçen gün ben bunu gördüm. oğlum 12'de otobüs mü biter lan? alsancak'ta mahsur kaldık bildiğin. itfaiyeyi arayacaktık da arkadaşın babası yetişti sağ olsun.
gelecekte yaşamak istediğim şehir. orta yaşlılık ve yaşlılıkta son zamanlarımı geçireceğim güzel bir yer.
tuttukları takımın stadına bir kez bile gitmemiş insanlar dün akşam televizyon karşısında ''gol'' sevinçleri yaşadılar. şimdi bu insanlar izmirliyiz, gevrek, boyoz, çiğdem diye sağda solda konuşurlar.
mustafa kemal'in askerleri, laikliğin ve cumhuriyetin bekçisiyiz.

görsel
© copyright 2005 - 2026