/273
telefon kodu 232 olan şehir. bugün telefonumda görünce hatırladım kodunu. uzun zaman olmuş kordon'unda bira içmeyeli, küçükpark'ında tavla oynamayalı, konak'ında midye yemeyeli, fincanında pişen türk kahvesini içmeyeli, karşıyaka'sından alsancak'ına vapurla geçmeyeli; uzun zaman olmuş. telefon kodu 232 olan şehir. öperim gözlerinden.
sözlükte ağıza çok sakız edilen şehir. mustafa kemal atatürk'ün askerleri varmış orada bir de. tabi tabi...
bazi sozluk yazarlarinin nedense cekemedigi modern sehrim.
gazinin askerleri cumhuriyetin bekçisi insanların yaşadığı şehir.
millete baya dert olmuş güzel şehir.
kedi düşmanı şehir. bu kaçıncı acaba?

http://www.ensonhaber.com...a-astilar-2012-12-27.html
He amk cümleten kasap şehir. O yüzden her sokak başı kedilere mama kabı ve su kabı konulan şehir. Hayvan evlatları heryerde, kalkıp bunu "izmir kedi düşmanı"ya bağlamak olsa olsa tespit sıçmaktır.

Ve ayrıca ilk ortaya çıkan mevzuda, bornovada olan, kediyi katleden hayvan istanbuldan gelmiş izmirde okuyan bi denyoydu, yamulmuyorsam.

edit: ifade değişikliği.
Türkiy'nin Avrupai tek şehridir.
"artık bu şehir bir başkadır, herkes beni aldattı gitti."
bir gün laf atılmasa şaşılacak şehir. 1 buçuk saat bekleyemedin mi mübarek?
özlediğim şehir..
Turkiyenin en buyuk sehri. Baskenti de karsiyakadir.
denizi ayrı bir huzur verir insana.
önyargının başkenti... hayvandan daha aşağı bir grubun yaptığı koca şehre bina ediliyor yine onlardan daha ahmak kimselerce.

o ahmaklara "biz öyle değiliz böyleyiz" diyen izmir'lilere de diyecek laf bulamıyorum.

ahmak trollerin besin kaynağı ilgidir.
en güzel semti Alsancak' tır. tarihi Atatürk lisesi de bu semttedir.
en guzel insanlarin oldugu en guzel ildir.
2002 de üniversite için satın aldığım bornova daki evimi hala sat(a)madığım muhteşem şehir. pederi ikna edebilirsem satmamayı ve ileride taşınmayı düşünüyorum.

edit: kötüleyen arkadaşın maksadını anlamadım ama vardır bir bildiği herhalde. burada ev satın alacak kadar param olduğundan dem vurmadım, uygun fiyatta 2+1 kooperatif evidir kendisi...
tayin olmak için aylardır beklediğim şehir. artık insan kaynaklarını 'bir gelişme var mı?' sorumdan bıktırdığım için telefonlarıma dahi cevap vermiyorlar.
ey izmir sen mi büyüksün ben mi göreceğiz?
uzun zamandır yaşadığım şehir. kızları güzel dediler geldik. pek bir numarasını göremedik ama yine de fena değiller. insanların kafa yapılarına baktığımızda ise, sokaktaki herkes birbirinin aynısı resmen. herkesin en sevdiği dize baban kimdi bilemezdin şerefsiz. türkiye'de başka hiçbir şehirde birbirinin bu kadar kopyası olan başka bir insan topluluğuyla karşılaşabileceğinizi sanmıyorum. bunun dışında bir başka olumsuz özelliği de, bitemeyen metro inşaatı. fahrettin altay meydanı'nı kazıp duruyorlar, petrol falan buldular galiba, anlamadım. her şeye rağmen güzeldir izmir. tabi ki alsancak bir başka güzeldir.
çok sevdiğim 2 arkadaşımın okumaya gidip orayı gördükten sonra ankara'dan nefret etmesini sağlayan, düzensizliğini, sıcağını bazen kaldıramadığım, ara ara gidip gördüğüm güzel şehir.
sen var ya sen şehirlerin en güzeli en özenileni en özeli en moderni en çağdaşısın. tapılır sana uğruna milyonlarca şiir yazılır, bağımlılıksın aşksın sen, senin hakkında atıp tutanların amk ben.
şu an sakin bir biçimde yağmuru yağmaya başlayan, havası güzel, denizi güzel memleketim. umarım o güneşin ilk doğmaya başladığı anda da bu şekilde yağmaya devam eder. nescafem, ben ve kitabım o anı bekliyor olacağız.
kalbimin attığı şehirdir.
hakkında girilen entry sayısı benimle birlikte 2951 olacak şehir. girilen entry bakımından istanbul'u sollamış sağlamış yukarılamış aşağılamış da şehirdir.
neredeyse ayakkabıyı çıkartıp yedirecek kadar üşütmüştür bugün.
© copyright 2005 - 2026