bugün

Turkiye\'nin en itici, en sevimsiz ilidir.
iki kıtayı birbirine bağlayan tarihi ve modernizmi iç içe barındıran eşsiz bir metropoldür. Bizans ve Osmanlı’nın başkentliğini yapmıştır. Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii gibi simgeleriyle geçmişin ihtişamını bugüne taşır. Boğaz kıyısında yürümek hatta günübirlik boğaz turu yapmak örneğin https://discoverturkeytou...our-with-a-private-guide/ gibi, Kız Kulesi’ni seyretmek ya da Galata Kulesi’nden panoramik manzaraya bakmak, istanbul'un romantik ve tarihi atmosferini hissetmek için harikadır

tabii her şey bu kadar tozpembe değildir. Trafiğin keşmekeşliği, 16 milyon insanın birbiri üzerine çıkarcasına hayat mücadelesi vermesi, kötü şehir planlaması, yeşil alanların yetersiz oluşu, binbir ırktan insanın şehrin güvenliğine ket vurması gibi sorunlar istanbul'u sadece gezilebilir kılıyor. yaşaması zor, keşfetmesi paha biçilemeyecek bir şehirdir bana göre.
afrikadaki hayvan parkları gibi bir yerdir. sanki birbirini yiyecek veya sikecek
hayvanlar gibi insanlarla, gırtlağına kadar dolmuş.
hayallerimin şehri.
istanbulda yaşayan insanın kendine saygısı yoktur.
(bkz: majesteleri ve ekselansları)
kıtaların aşkı.
marmara bölgesi'nde bulunan il.

batısında tekirdağ, doğusunda kocaeli ile komşudur.

görsel
çok güzel şehir.
b*k gibidir. beton yığını. bari hasköy, gümülcine, burgaz taraflarını kaybetmeyeydik de şu istanbulun nüfusunun bir bölümü o taraflara kayardı.

https://image.milimaj.com...af8ab420a3aacdd687f9d.jpg
görsel
öyle evet işte.
Olası büyük bir depreme karşı ne tür tedbirler alındı hala bir muamma! On binlerce bina çürük ve kendiliğinden yıkılıyor.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
artık kimsenin yerleşmemesi gereken şehirdir. haddinden fazla kalabalık ve günlük hayat çok zor orada. yeni yerleşenlerin rahat yaşaması pek mümkün değil gibi.
istanbul bir megakent harabe bir durumda. Metrolar sürekli arızalı, her saat metrobüsler kaza yapıyor, çevreye yeterince önem verilmiyor, trafik desen içler acısı, üst ve alt geçitlerin merdiven ve asansörleri çürümüş , gereksiz yere kesilen ağaçlar, çöp konteynerleri taşmış ve en önemlisi başı boş sokak köpeklerin her an saldırma korkusu. Vs.vs bu sorunları kim çözecek.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar