bugün
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı55
- beni neden sevmediniz11
- erkeği karizmatik gösteren şeyler12
- herkes istediği yazarı yazsın18
- arkadaşlar size bi soru sorucam6
- keşke benim olsa denilen yazarlar10
- ne kadar paranız var9
- bekar erkeklerin en büyük neşesi5
- sözlük erkeklerine bir hediye bırak7
- cadılar bayramında ne olacaksınız16
- sevgilinin bisepsinden sushi yemek6
- 24 yaşına kadar hiç kız arkadaşı olmamış insan15
- arkadaşlar ben nişanlanıyorum12
- 2027 de neler olsun8
- youtube shorts6
- gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol3
- ilham aliyev28
- türk askeri yemen e gitsin kampanyası43
- posimhen karşı karşıya kaçırdı2
- ortadoğuda kartlar dağıtılıyor2
- karaağaç3
- sabahattin ali3
- sözlükteki galatasaraylılar2
- çorba8
- arkadaşlar bi bakar mısınız5
- sözlükte ciddi kitap okuyan yok28
- nişanlının abisini traveler'a ayarlamak4
- simko332
- azerbeycandaki yasak2
- yağmurlu havada buluşmayan erkek4
- paradox interactive boykotu4
- ofsaytımsı vol 220
- yavuz sultan selim15
- çok film izleyen insandan zarar gelmez29
- donald trump3
- uludağ sözlük tv3
- uludağ sözlük cadılar bayramı partisi6
- arkadaşlar bakar mısınız diyen salaklar3
- hiç kimse recep tayyip erdoğan'dan büyük değildir2
- gereksiz özgüven2
- tuzlu kahve dizisi4
- nihal atsız3
- dile takılan anlamsız şarkılar3
- çivisi çıkmış boklu dünyanın azgın pompacıları6
- diamond bey birader ila kartoncu birader5
- ahmet çakar2
- şarapçı koala'yı gay bara götürmek4
- bik bik'in mutfağına konuk olmak15
- nasılsın sorusunun samimiyetsizliği2
- 74 ve 76 yaşındaki kürt karı koca teröristler2
ilkokul, ortaokul ve hatta sıkılındığı zaman lise ve üniversite yıllarında bile oynanan, seçilen bir harf ile başlamak suretiyle oyun öncesi oyuncular tarafından belirlenen başlıklara (isim, şehir, hayvan, ülke, eşya, bitki, ünlü vs.) uygun kelimeler bulunması ve süre sonunda kelimelerin karşılaştırılıp puanlanması usulüne dayanan oyun.
h harfinden hayvan olarak sadece horoz ve hindi yi hatırlayabildiğim için yarım puan alarak bana kafaları sıyırttıran çocukluk oyunu.
zirvede herkeşe hodri meydan dediğim oyun.hadi bakalım o harfinden ülke düşünün...
ailelerin ısrarla çocuklarının kelime dağarcığını geliştireceğine inandıkları oyun
n harfiyle hayvan olmadıgı için Nil timsahı gibi saçma bir hayvan yaratılan ilginç kış gecesi oyunu...
puanlama sistemini hala çözemediğim oyun.
ilkokul ve ortaokul da derslerde vakit geçirmek için oynanan oyun. eğer coğrafya dersinde oynanırsa şehir kısmını daha kolay yazmamızı sağlayan oyundur.
(bkz: nil timsahi)
nostaljik bir vakit geçirme oyunu
-yabancı şehir var mı?
+yok yok hadi (harıl harıl yazar)
-türkiye'de L ile şehir yokki ya
+var var
-..
puanlama esnasında
-şehir -yok
+höhö lüleburgaz!
-lüleburgaz şehir mi olm
+şehir o şehir. sana 0 bana 10
-ya lüleburgaz şehir değil!
+bana 5 o zaman
(bkz: ilkokul 2de geçen lüleburgaz şehir mi değil mi sorunsalı)
+yok yok hadi (harıl harıl yazar)
-türkiye'de L ile şehir yokki ya
+var var
-..
puanlama esnasında
-şehir -yok
+höhö lüleburgaz!
-lüleburgaz şehir mi olm
+şehir o şehir. sana 0 bana 10
-ya lüleburgaz şehir değil!
+bana 5 o zaman
(bkz: ilkokul 2de geçen lüleburgaz şehir mi değil mi sorunsalı)
s.o.s'tan sonra en saçma ve amaçsız oyun.
güya sıkıldığımız zaman vakit geçsin diye oynadığımız,ancak oynaması bile sıkıcı olan ve bu durum nedeniyle garip bir tezat oluşturan oyun.
boş derslerin vazgeçilmezi.
l harfinden şehir bulamayıp lüleburgaz'ın şehir olduğu, n harfinden hayvan olmadığı halde beyhude bir çaba ile dimağların yorulduğu çocukluk yıllarının vazgeçilmez, efsanevi oyunudur.
lüleburgaz'ın tanıtımına büyük katkı yapmıştır. milyon dolarlık reklamlar bu kadar etkili olamazdı diyorum başka da birşey demiyorum.
lüleburgaz'ın tanıtımına büyük katkı yapmıştır. milyon dolarlık reklamlar bu kadar etkili olamazdı diyorum başka da birşey demiyorum.
kalabalık oynanınca tadı cıkan bir tür oyun.
beş altı arkadaş ve aileleriyle bir araya gelindiğinde anneler çocukları başından atmak için bu oyunu önerirler. oyun bir iki kez onandıktan sonra her çocuk annesinden yardım alır, annelerin kulağına fısıldayarak. iş çocuklardan çıkar daha çok annelerin oyunu haline gelir.kahkahalarla itirazlarla puanlama yapılır.
oyuncuların ellerindeki kağıtlara isim, şehir, hayvan, eşya, bitki, artist kısımları oluşturması ve seçilmiş harfi, baş harf olarak kullanıp bu bölümleri doldurması şeklinde oynanan oyundur.
herkes farklı kelimeler yazdığında 10'ar, aynı kelimeler yazıldığında 5'er puan alınır.
en kolay harf a ve k'dır. hepsinden bol bol bulunur.
en kıl harf c dir. zira bu harfle şehir yoktur. bu durumda hem c, hem ç olması gibi bir alternatif kullanılabilir.
şehir olmamasından mütevellit p ve l harfleri de sıkıntı yaratır. şehir kısımları bu yüzden boş bırakılır.
herkes farklı kelimeler yazdığında 10'ar, aynı kelimeler yazıldığında 5'er puan alınır.
en kolay harf a ve k'dır. hepsinden bol bol bulunur.
en kıl harf c dir. zira bu harfle şehir yoktur. bu durumda hem c, hem ç olması gibi bir alternatif kullanılabilir.
şehir olmamasından mütevellit p ve l harfleri de sıkıntı yaratır. şehir kısımları bu yüzden boş bırakılır.
sonu mutlaka kavga ile biten bi oyundur.. zaten hile de bu oyunun olmazsa olmazıdır.. 10 puan yerine 20 yazılır , o nasıl hayvan diye çirkelif yapılır ve oyun kazanılır.
oyuncakla oynayamayacak kadar büyüyen veletlerin misafirlikte bir araya gelince oynadıkları, boş ders oyunu.
çocukluk klasiği. daha çok ilköğretim çağlarında oynanır. lise döneminin oyunu ise kim kiminle nerede diye oynanan garip ve erotik çıkarımların olusumuna neden olan oyun.ingilizce hocası *emel sayınla tuvalette diş karıştırıyor.fantezi ve beyin jimnastiği.
f ve l harfi ile şehir yoktur. boşuna aramayın.
kucukken kagit kalemle oynanan oyunlar icindeki en zevklisiydi. bir harf secilir ve o harfe ait isim, sehir, hayvan, ulke gibi basliklara yaratici ornek verilip puan alinirdi.
ilk ve orta okul yıllarında boş derslerin vazgeçilmez oyunudur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar