bugün

/88
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
30 mart 1979 tarihinde şeriata geçmiş ve o gün bugündür şeriat ile yönetilen bir ülke. ama yıllardır buna pişman mı oldular yoksa memnunlar mı anlamadığımdır. Ayrıca Azeri nüfusu fazla olan bir ülke olup o nüfusunun bir kısmı ise Türkiye'de yaşamaktadır. Bu ülkede doğup büyüyüp 40 yıllık Türk gibi Türkçe konuşan birini tanımıştım yıllar evvel.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Bok gibi ülke.
görsel
görsel
rejimden dolayı herkes kötülüyor ama rejimden bağımsız konuşacağım.
çok köklü bir ülke.
bambaşka bir medeniyet.
kültürü çok sağlam.
devrim öncesinde de dostumuz sayılabilecek bir ülkeydi.
devrimden sonra inişli çıkışlı ilişkilerimiz oldu.
zaten devrimi de batı destekli bir devrimdi.
onun dışında dediğim gibi bambaşka bir medeniyet.
halk devlet binalarının hepsini ele geçirmiş, devrim muhafızlarının liderleriyle beraber.

çin ve rusya, bu devrimin en büyük kaybedenleri olacak!
sadece şii mollalar değil, sünni vaizler de hedef tahtasında. iran'da bi tür seküler devrim gerçekleşiyor.
iran’da protestolar sürerken ülkede yaklaşık 60 saattir internet erişimi kapalı.
Galiba bu sefer patlayacak bu iş. inşallah ucu bize girmez.
47 yıllık molla rejiminin sonucu, ülkenin dini lideri göt korkusundan başını çıkaramıyor saklandığı delikten, ülkenin kendisi dünyadan soyutlandı, yıllardır düşman benimsediği ülkeler her yerini bombaladı, nükleer programı nerdeyse bitti, müttefik dedikleri rusya ve çin bile görmezden geliyor. kendi değerli yalnızlıklarında boğuluyorlar. gücünün yettiği tek şey başı açık kadınları öldürmek. umarım iran halkı rejimi değiştirebilir ve seküler bir demokrasi kurabilir. yoksa bu böyle daha çok su götürür.
--spoiler--
rusya ve çin bile görmezden geliyor.
--spoiler--

Rusya ve çin kendi götünün derdinde. Kim siker iranı.
Türkiye'den görünenin aksine rusya ve çin kötü yönetilen başıbozuk ülkeler.
Biz de manzara iyice bombok olduğu için bize iyiymiş gibi geliyor sadece.
Mesela eritrea'dan sudan'dan falan bakınca türkiye'de onlara çok maskülen geliyordur.
Güney Azerbaycan'da bağımsızlık için uğraşırsa bizim için hayırlı olur.
Şahsen mollalar tarafından yönetilen Yobaz bir ülke ile komşu olacağımıza Güney Azerbaycan bağımsız olup Azerbaycan ile birleşsin daha iyi.
Zaten Türkiye'ye gelen Afganlar iran üzerinden gelmişti.
Güney Azerbaycan buna göz yummazdı.
görsel
Kadınların direnişini destekliyorum tabi ki böyle bir dayatma,kölelik sistemi dünyada olmamalı artık. Herkes özgür istediği dini yaşayıp istediği gibi giyinebilmeli. isteyen açık isteyen tesettüründe kendi hür iradesinde buna karar verebilmeli. ama artık işin biraz oradan çıktığını düşünüyorum. Cami yakılması falan bilmiyorum psikolojik alt yapıda zorla birileri bana da dayatsa bir şeyler bu aşamada delirme yaşanır mı yoksa Amerika gibi dış etkenlerin klasik olayları büyütmesi mi?
Umarım kendi içlerindeki bu sorunu çözler özgürlüklerine kavuşurlar.
© copyright 2005 - 2026