bugün
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz20
- hangi yazarla çift olursunuz28
- üzülünce kime gidersiniz8
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası11
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi16
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı22
- sözlükte bile yalnız olmak10
- ya bi siktirin gidin15
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- penis boyu takıntısı2
- sözlük çiftleştirme servisi11
- nick vermeden bir yazara seslen13
- ulu sözlük telegram grubu12
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- sözlük yazarlarının eski sevgiliyi unutma süresi11
- ingiliz dili ve edebiyatı bitirmek3
- şapka takar mısınız12
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- erkeklerin sohbet muhabbet edememesi7
- arkadaşlar ben de hesabımı siliyorum11
- sözlükte sevgili yazar eksikliği9
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- istanbul12
- sarapci koala hatayi13
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- murat kekilli dinleyip intihar eden gençler3
- ucan tekme atan hipopotam43
- 2026 lisans kpss sonuçları8
- fon skandalı önergesini akp ve mhp'nin reddetmesi5
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- ismet gurbuz'ün tırnakları4
- sümüklü böcek çiftleşmesi6
- bir bela geliyorun profil fotosu4
- roma imparatorluğu nun yıkılış nedeni3
- 2200 yılında nasıl görünürdüm4
- sezen taş7
- mersin'in hristiyanları2
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- yemek yedikten sonra kusmak9
- süpermarket dolabının arkasında 10 yıl ölü kalmak3
- nervionun beni engellemesi10
- karton toblayan cocuga arkadan sımsıkı sarılmak5
- bakalım erkeğim beni kıskanacak mı ergensiliği4
- flört uygulamalarında eşleşme algoritması9
- maltepe'deki çöken binanın kaçak katları13
- arkadaşlar buldum9
- sinek as5
- aşk7
1940 yılı konya doğumlu ilahiyatçı prof. dr. atatürk üniversitesi islami ilimler fakultesi'nde 1972 de başladığı öğretim üyeliği görevini aynı fakulteye bağlı olarak kurulan ilahiyat fakultesi'nde sürdürdü.
makalelerini fakulte dergileri yanı sıra diyanet, hakses, islam, islam medeniyeti, zafer, sur, icmal, kadın ve aile, altınoluk, okul gibi dergilerde yayımladı. rasulullah'a göre okul ve ailede çocuk terbiyesi adlı eseriyle 1979 da tmkv ödülünü aldı.
18 ciltlil kütüb ü sitte muhtasarı şerhi en önemli eseridir. bu şerhde hadisleri ihtiva ettiği manaları ve senediyle beraber neşretmiştir.
makalelerini fakulte dergileri yanı sıra diyanet, hakses, islam, islam medeniyeti, zafer, sur, icmal, kadın ve aile, altınoluk, okul gibi dergilerde yayımladı. rasulullah'a göre okul ve ailede çocuk terbiyesi adlı eseriyle 1979 da tmkv ödülünü aldı.
18 ciltlil kütüb ü sitte muhtasarı şerhi en önemli eseridir. bu şerhde hadisleri ihtiva ettiği manaları ve senediyle beraber neşretmiştir.
dün gece acı bir kaza ile kaybettiğimiz hadis deyince türkyide akla gelen ilk ilahiyatçı olan alim. Allah rahmet eylesin.
islami ilimlerin temellerinden hadis sahasında otorite idi, 1986 yılında trabzon'da bir konferansına katıldığımı hatırlıyorum.
sabah sabah gelen acı vefat haberi bizleri üzmüştür. hakk rahmetiyle muamele eylesin...
sabah sabah gelen acı vefat haberi bizleri üzmüştür. hakk rahmetiyle muamele eylesin...
eserleriyle,konferanslarıyla milletimizin manevi değerlerinin korunmasında emeği geçen değerli ilimadamı.mekanı cennet olsun.
allah rahmet etsin inşallah.
HADiS alimiydi.. allah rahmet eylesin. güzel insanlar güzel atlara binip gidiyor.
nur cemaatinin önde geleniydi.
Allah rahmetiyle muamele etsin.
vefat etmeden önce kıymeti pek bilinmeyen alimlerdendi.
kendisi çok değerli bir alimdir. 14 ekim 2009 yılında vefat etmiştir. arkasında çok değerli bir kitap olan: 'kütüb-ü sitte muhtasarı tercüme ve şerhi'' kitabını bırakmıştır... ( buradan okunabilir: http://www.hadis.resulullah.org/ )
canan, 1940 yılında karaman'ın ermenek ilçesi küçükkarapınar köyünde doğdu. canan, ilk öğrenimini karaman ermenek ve konya'da tamamladı.
kayseri ve akşehir'de orta dereceli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra, 1972 yılında atatürk üniversitesi islami ilimler fakültesi'nde öğretim üyesi oldu. uzun yıllar paris'te eğitim gören prof. dr. canan'ın en önemli eserleri arasında hadis ilminin en temel kaynağı kabul edilen ''kütüb-ü sitte muhtasarı tercüme ve şerhi'' bulunuyor.
canan'ın makaleleri fakülte dergilerinin yanı sıra diyanet, hakses, islam, islam medeniyeti, zafer, sur, icmal, kadın ve aile, altınoluk, okul gibi dergilerde yayımlandı.
canan, ''resulullah'a göre okul ve ailede çocuk terbiyesi'' adlı eseriyle 1979'da türkiye milli kültür vakfı ödülü'nü aldı.
akademik kariyerini hadis hocası olarak tamamlayan prof. dr. canan, ilahiyat fakültelerinde öğrencilere hadis dersi verdi.
-çalişma arkadaşlarinin gözüyle-
prof. dr. ibrahim canan'ın çalışma arkadaşlarından marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi islam sanatları anabilim dalı öğretim üyesi hattat prof. dr. hüsrev subaşı, canan'ın hadis külliyatına, günün problemlerine çözümler bulma penceresinden bakabilen ve hz. muhammed'in sözlerini günümüze taşıyan değerli bir bilim adamı olduğunu kaydetti.
prof. dr. subaşı, ''ayrıca, hoca insan olarak da bir ömür boyunca öğrencilerine anlattıklarını kendi de yaşayan, kendisiyle ve çevresiyle barışık örnek bir insandı'' diye konuştu.
marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi dekan vekili prof. dr. ilyas çelebi de, fransa'da doktorasını tamamlayan prof. dr. canan'ın, iki yıl önce üniversiteden emekli olduğunu belirtti.
çelebi, canan'ın hadisle ilgili ilim dünyasında ciddi araştırmalar yaptığını, araştırmalarını kendi hayatında da yaşayabilen bir kişi olduğunu dile getirerek, ''etrafında herkese güler yüzle tanınan, çalışmaktan hiç bıkmayan, çevreye duyarlı çok değerli bir bilim insanıydı'' dedi.
canan, 1940 yılında karaman'ın ermenek ilçesi küçükkarapınar köyünde doğdu. canan, ilk öğrenimini karaman ermenek ve konya'da tamamladı.
kayseri ve akşehir'de orta dereceli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra, 1972 yılında atatürk üniversitesi islami ilimler fakültesi'nde öğretim üyesi oldu. uzun yıllar paris'te eğitim gören prof. dr. canan'ın en önemli eserleri arasında hadis ilminin en temel kaynağı kabul edilen ''kütüb-ü sitte muhtasarı tercüme ve şerhi'' bulunuyor.
canan'ın makaleleri fakülte dergilerinin yanı sıra diyanet, hakses, islam, islam medeniyeti, zafer, sur, icmal, kadın ve aile, altınoluk, okul gibi dergilerde yayımlandı.
canan, ''resulullah'a göre okul ve ailede çocuk terbiyesi'' adlı eseriyle 1979'da türkiye milli kültür vakfı ödülü'nü aldı.
akademik kariyerini hadis hocası olarak tamamlayan prof. dr. canan, ilahiyat fakültelerinde öğrencilere hadis dersi verdi.
-çalişma arkadaşlarinin gözüyle-
prof. dr. ibrahim canan'ın çalışma arkadaşlarından marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi islam sanatları anabilim dalı öğretim üyesi hattat prof. dr. hüsrev subaşı, canan'ın hadis külliyatına, günün problemlerine çözümler bulma penceresinden bakabilen ve hz. muhammed'in sözlerini günümüze taşıyan değerli bir bilim adamı olduğunu kaydetti.
prof. dr. subaşı, ''ayrıca, hoca insan olarak da bir ömür boyunca öğrencilerine anlattıklarını kendi de yaşayan, kendisiyle ve çevresiyle barışık örnek bir insandı'' diye konuştu.
marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi dekan vekili prof. dr. ilyas çelebi de, fransa'da doktorasını tamamlayan prof. dr. canan'ın, iki yıl önce üniversiteden emekli olduğunu belirtti.
çelebi, canan'ın hadisle ilgili ilim dünyasında ciddi araştırmalar yaptığını, araştırmalarını kendi hayatında da yaşayabilen bir kişi olduğunu dile getirerek, ''etrafında herkese güler yüzle tanınan, çalışmaktan hiç bıkmayan, çevreye duyarlı çok değerli bir bilim insanıydı'' dedi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar